واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پاسخ وزیر علوم به انتقادات اخیر
وزیر علوم با تاکید بر اینکه هیچ گاه در برنامه های تقدیمی اش به مجلس برنامه ای برای انتخاباتی معرفی کردن روسای دانشگاهها نداشته است، اعلام کرد که سرپرست جدید دانشگاه تهران در زمان قانونی خود و طی 6 ماه آینده به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی می شود.
خبرگزاری مهر: رضا فرجی دانا امروز در حاشیه مراسم تودیع محمد حسین امید و معارفه محمود نیلی احمد آبادی در پاسخ به پرسش مهر درباره زمان معرفی سرپرست جدید دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نیلی در زمان قانونی مشخص به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی می شود، این بازه زمانی 6 ماه قانونی است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره زمان معرفی سرپرستان جدید دانشگاههای تربیت مدرس و صنعتی شریف گفت: منتظر مشخص شدن آراء هستیم و به محض دریافت این آراء تصمیمات لازم را می گیریم.
وزیر علوم در پاسخ به پرسشی درباره اینکه یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرده که تعیین دو سرپرست پشت سر هم برای یک دانشگاه حتما باید توضیحی از سوی وزیر علوم داشته باشد، گفت: این سئوال را از همان عضو شورا بپرسید، من چنین موضوعی را مطرح نکرده ام. اساسا دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان سخنگو موظف است که بر اساس قانون به این سئوالات پاسخ دهد و هیچ کدام از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی اجازه ندارند درباره مباحث مطرح شده در این شورا موردی را مطرح کنند و اگر هم عده ای این کار را می کنند تخطی به شمار می آید و کار خلاف عادت عده ای شده است.
فرجی دانا همچنین درباره این موضوع که شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرده که معرفی روسای دانشگاهها به شکل انتخاباتی برخلاف آیین نامه مدیریت دانشگاه است به برخی موارد در این زمینه اشاره کرد و گفت: هیچ گاه برنامه ای برای برگزاری انتخابات به منظور معرفی رئیس یک دانشگاه نداشته ام و شورای مشورتی به منظور گرفتن نظرات استادان دانشگاه برگزار می شود که پس از آن آراء به صورت مخفیانه به دست من می رسد.
وی تاکید کرد: گرفتن مشورت از استادان تجویز شده و تاکید شده اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی است و آنها هم نمی خواهند که بدون مشورت کاری انجام دهند، من این علم را از کجا بیاورم؟ مشورت یکی از آموزه های دینی ما است.
فرجی دانا ادامه داد: من در برنامه تقدیمی خودم هم اعلام نکرده ام که برای این موضوع می خواهم انتخاباتی برگزار کنم. تعیین سرپرستان دانشگاهها هیچ گاه انتخاباتی نبوده و انتخاباتی هم نخواهد شد.
وی از رسانه ها یک درخواست کرد و گفت: از رسانه ها می خواهم در انتشار خبری این اخبار دقت کنند چون گاهی اوقات لفظ هایی به کار می برند که موضوعیت ندارد و رخ نداده است.
وزیر علوم در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره عدم کسب رای اعتماد سرپرستان دانشگاههای اصفهان و خوارزمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: من نمی دانم، این سئوال را از من نپرسید از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که این مورد را مطرح کرده اند، بپرسید.
فرجی دانا گفت: موضوع رای گیری برای تایید سرپرست دانشگاه اصفهان در جلسه شورا مطرح نشده است.
وی به بیان خاطره ای از حضورش در یک سمینار در حوزه آموزش عالی اشاره کرد و گفت: در این سمینار در خصوص دخالت دولتها در کار دانشگاهها مباحثی مطرح شد. در این سمینار در خصوص دیدگاه رئیس یک دانشگاه به مباحثی اشاره کردم. این رئیس دانشگاه در سال 1960 مطلبی درباره دخالت دولت در دانشگاهها گفته بود و من تا پایان سمینار اسمی از آن دانشگاه نبردم؛ حال مطالب آن رئیس را برای شما و در این مراسم مطرح می کنم و تا پایان سخنانش اسمی از دانشگاه نمی برم.
وی با اشاره به سخنان رئیس این دانشگاه، اظهار داشت: بر اساس سخنان این رئیس دانشگاه، دخالت دولت ها در دانشگاه ها دخالتی جهت یافته برای تاثیر گذاری در مدیریت به صورت مستقیم نیست بلکه به صورت کمک به دانشگاه برای توسعه آنها است زیرا توسعه آموزش عالی دغدغه جامعه است و دولت برای نزدیک کردن جامعه به دانشگاه گام بر می دارد.
فرجی دانا افزود: به گفته این رئیس دانشگاه، امروزه نوعی کنترل نرم در دانشگاه ها وجود دارد که دولت ها از طریق سیاستگذاری، دانشگاه ها را هدایت می کنند و به طور مستقیم وارد عرصه عزل و نصب نمیشوند و این امروزه هیچ بدنه دولتی در عزل و نصب دانشگاه ها دخالت ندارد.
وی گفت: وقتی میزان کنترل دولت ها بر دانشگاه ها مطرح می شود ابهاماتی ایجاد می شود و دنیا به این باور رسیده که آتونومی دانشگاه ها در تناقش با مراجع بالادستی نیست. وقتی از افراد حاضر پرسیدم به نظرتان این سخنان را رئیس دانشگاه کدام کشور بیان کرده است، همگان بر این باور بودند که شاید رئیس دانشگاه یکی از کشورهای اروپایی این موارد را مطرح کرده در حالیکه این سخنان را رئیس دانشگاه بلگرد در بلوک شرقی یوگسلاوی گفت. رئیس دانشگاه کشوری که دولتش در تمام امور حضور داشت.
وزیر علوم درباره به کار بردن واژه آتونومی، گفت: آتونومی به معنی خودمختاری و استقلال دانشگاه، پاسخگو بودنش به جامعه، داشتن اختیارات کافی برای پاسخگویی است اما گاهی اوقات از این تعریف، تعابیری می شود که واقعاً در ذهن دانشگاهیان جهان نیست.
فرجی دانا با بیان اینکه دانشگاه به همراه نخبگان باید اختیاراتی داشته باشد که در مسیر خیر و صلاح جامعه قدم بردارد، خاطرنشان کرد: دانشگاه مسئول، لازم است اختیاراتی داشته باشد و این امر ناقض مسئولیت های مراجع بالادستی نیست ولی ما هنوز در این مباحث هستیم که اگر دانشگاه عهده دار مشورت به وزیر علوم برای انتخاب رئیس شود، مراجع بالادستی نقض می شوند.
وی درباره مشورت گرفتن از استادان دانشگاه برای تعیین رئیس دانشگاه، اظهار داشت: شورای منتخبان دانشگاه را برای تهیه فهرستی از اسامی به منظور رئیس یک دانشگاه مطرح کردیم و بر این اساس نمایندگانی از اعضای هیآت علمی دانشگاه گرد هم آمدند و گزینه هایی معرفی شدند.
وی ادامه داد: وقتی تربیت فرزندان ما در دست استادان است چرا نباید تعیین رئیس یک دانشگاه را به دست استادان سپرد و چگونه می توان گفت این افراد صلاحیت تعیین رئیس را ندارد؟ اصلا چه کسی این مسئله را از ما میپذیرد که دو هزار عضو هیات علمی دانشگاه تهران فاقد این صلاحیت هستند؟ وقتی عده ای از استادان، صلاحیت یک نفر را برای ریاست دانشگاه مشخص کردند مگر می شود از کنار آن بگذریم؟ نه من این کار را انجام می دهم و نه هیچ نهاد و مرجع تصمیم گیر دیگری.
این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در سخنان خود از محمد حسین امید به علت تصدی 4 ماهه دانشگاه تهران تشکر کرد و از وی به عنوان پایه گذار شورای منتخبان دانشگاه تهران، نام برد.
وی خاطرنشان کرد که برگزاری جلسه شورای منتخبان تجربه بسیار موفقی بود که می تواند در سایر زمینه های لازم برای دانشگاه تهران باز هم تشکیل شود.
فرجی دانا بار دیگر بر پاسخگو بودن دانشگاه تاکید کرد و گفت: ما دانشگاه پاسخگو می خواهیم تا به مشکلات واکنش نشان دهد و برای حلش گام بردارد و امیدوارم چراغ این دانشگاه همیشه روشن باشد. من همیشه آرزو دارم چراغ دانشگاه برای افرادی که جویای علم و تحقیق هستند همیشه روشن باشد.
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]