واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: در دومين نشست تخصصي جشنواره بلوتوثهاي ديني و قرآني بررسي شد:راهكارهاي توليد محتواي جايگزين براي مقابله با بلوتوثهاي ناسالم
دومين جلسه از سلسله نشستهاي تخصصي جشنواره ملي بلوتوثهاي ديني و قرآني با عنوان «راهكارهاي توليد محتواي جايگزين براي مقابله با بلوتوثهاي ناسالم» امروز، 31 خردادماه، در محل خبرگزاري قرآني ايران برگزار شد. به گزارش روابط عمومي، طاهره خيرخواه، دبير تحريريه خبرگزاري قرآني ايران، در ابتداي اين نشست بيان كرد: دومين نشست از سلسله نشستهاي نخستين جشنواره ملي بلوتوثهاي ديني و قرآني با هدف تأمين پشتوانه علمي جشنواره برگزار ميشود. از آنجا كه هدف اصلي جشنواره توليد محتواي سالم جايگزين براي انتشار در فضاي رسانهاي و سرگرمي جامعه است، جشنواره در سه سطح مسابقه، نشستهاي علمي و طرحهاي پژوهشي در حال انجام است. عزم اصلي اين مسابقه بهكارگيري خلاقيت مردم در توليد و جمعآوري بلوتوثهاي مذهبي است. خيرخواه افزود: در نشست قبلي تأكيد اصلي بر مقابله با توليدكنندگان محتواي ناسالم بود و در نشست فعلي قرار است بر توليد محتواي جايگزين، به عنوان يك راهكار مهم، تأكيد شود.
در ادامه نشست، حسين ساعي، قائممقام مركز افكارسنجي و رصد فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات اسلامي، گفت: هميشه در جوامع سالم، ابزار و تكنولوژي در واكنش و براي پاسخ به يك نياز به وجود ميآيند، اما اگر يك تكنولوژي وارد جامعهاي شد كه هنوز نياز به آن احساس نميشود يا براي آن جامعه اولويت ندارد، آن جامعه با بحران هويت روبهرو ميشود. ساعي گفت: اين يك چارچوب كلي است كه ورود مظاهر تمدن غرب به ايران، از جمله بلوتوث را ميتوان در اين قالب تبيين كرد. غرب بر مبناي احساس خود نياز به گسترش ارتباطات داشته كه تكنولوژي بلوتوث را هم در همين سير به وجود آورده است، در عين حال زمينه اجتماعي هم با اين نياز همراه بوده و به خلق بلوتوث كمك كرده است. وي افرود: ما در برخورد با اين تكنولوژيها، در مرحله اول هميشه شوكه شدهايم. امروز هم ما با شوك ناشي از ورود بلوتوث مواجه هستيم. در مراحل بعدي سعي در انكار، مقابله يا همزيستي با آن تكنولوژي داشتهايم،اما برخورد درست با اين پديده، خارج كردن آن از معناي كنوني و تلاش براي تبديل آن به عضوي مكمل براي جامعه ايران است، در اين صورت است كه شاهد توليد محتواي مناسب از سوي مردم هستيم. در همين رابطه، قائممقام مركز افكارسنجي و رصد فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات اسلامي عنوان كرد: بلوتوث به عنوان يك رسانه ويژگيهايي دارد كه در توليد محتواي جايگزين براي اين رسانه بايد به آنها توجه كرد؛ بلوتوث در وهله اول يك ارتباط يكبهيك ايجاد ميكند. برخلاف سيستم انتشار در بلوتوث ميتوان يك پيام را تنها براي يك نفر ارسال كرد. نصب بلوتوث روي ابزار شخصي، انتقال فايل با فرمتهاي مختلف، استفاده نسل جديد از اين رسانه و عدم آگاهي نسل گذشته و به خصوص والدين براي نظارت بر استفاده، غيرقابل كنترل بودن و كنش بلوتوث در يك فضاي رسانهاي عام، ديگر ويژگيهايي بود كه ساعي تأكيد كرد در توليد محتواي جايگزين بايد مورد توجه قرار بگيرد.
پدرام الوندي، پژوهشگر ارتباطات، در ادامه اين نشست گفت: بحث توليد محتواي جايگزين حكايت از موضع تدافعي در زمينه معضل بلوتوثهاي ناسالم دارد. بايد از مقابله به سوي سازندگي حركت كنيم، البته در اين شرايط مدافعه لازم است و تا مدافعه نباشد، سازندگي شكل نميگيرد. الوندي تأكيد كرد: در شرايط كنوني با توجه به كمرنگ شدن مرز ميان توليدكننده محتواي رسانهاي و مصرفكننده آن، شاهد خلق يك زيستبوم جديد رسانهاي هستيم؛ زيستبومي كه در آن محتواي توليد شده توسط كاربران، از جمله بلوتوث، اهميت زيادي پيدا ميكند. وي ادامه داد: در اين فضا ما شاهد شكلگيري سبك جديد توليد محتوا هم هستيم. حرفهايزدايي شدن، نهادزدايي و مركززدايي از توليد محتواي جديد، ويژگيهايي است كه برخورد با پديده بلوتوث را بسيار حساس و مشكل ميكند. اين پژوهشگر ارتباطات با تأكيد روي همگرايي رسانهاي در بررسي بلوتوث افزود: محمل اين بلوتوث اينترنت هم هست؛ به عبارت ديگر بلوتوث از اينترنت دانلود ميشود يا روي اينترنت قرار ميگيرد و همين بلوتوث را از پديدهاي يكبهيك فراتر ميبرد.
همچنين پدرام آزادي، پژوهشگر ارتباطات، در اينباره تصريح كرد: رشد سريع رسانهها و افزايش حجم اطلاعات در دوران اخير، باعث شده كاربران توانايي تطابق با اين رسانهها را از دست بدهند و نتوانند محتواي اين رسانهها را درك كنند. ما در خصوص رسانههاي جديد روي بحث سواد رسانهاي كار نكردهايم و زيرساختهاي لازم براي درك درست افراد از محتواي رسانهها فراهم نشده است. آزادي خاطرنشان كرد: در جامعه ايران رسانههاي جديد به عنوان رسانههاي غير رسمي شناخته ميشوند كه ويژگي اصلي آنها مبارزه و مقابله و تلاش براي برجسته كردن خلأهايي است كه در رسانههاي رسمي به آنها پرداخته نميشود. در پايان آزادي اضافه كرد: راهكار اصلي براي حل اين معضل تقويت سواد رسانهاي در ميان مخاطبان وكاربران رسانهها، از جمله بلوتوث، است. بايد تعامل افراد با رسانهها را كه حالتي ناآگاهانه دارد بررسي كنيم. بايد آنقدر سواد رسانهاي را در افراد تقويت كرد كه بتواند در ناخودآگاه خودش و با اراده خودش فيلترهايي فردي داشته باشد و مسائلي كه در راستاي نيازهاي او نيست را خودش فيلتر كند. تنظيم: هومن بهلولي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]