واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
ونایی ماًمنی برای مصرف قلیان
منطقه ونایی ماًمنی برای مصرف قلیان جوانان است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، در نگاه اول وقتی وارد این محدوده خوش آب و هوا میشوید، فکر میکنید، همه برای تفریح و استشمام هوای پاک به آنجا آمدهاند، اما اگر عمیقتر به اطراف بنگری، متوجه میشوید افرادی که به این مراکز برای تفریح آمدهاند، معنای واقعی تفریح را گم کردهاند و در میان فضای سرسبز، خنک و بوی زغال، کباب و انواع آلو و آلوچه به دنبال تفریح دیگری هستند. منطقه ونایی یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین مناطق لرستان و بروجرد است که مانند دیگر مناطق شهری با آلودگیهای انسانی دست به گریبان است. شاید چند سال پیش بهانه ورود جوانان به این منطقه خوش آب و هوا خرید خیار شور، لبنیات و خوردن کباب بود، اما امروز اینگونه نیست و قلیان به رتبه نخست دلیل حضور آنها در این مکان تبدیل شده است. تحقیقات نشان میدهد که بر خلاف باورهای افراد قدیمی که قلیان را بدون ضرر میدانند، دود ناشی از قلیان مواد سمی زیادی دارد که عامل اصلی بروز بیماری سرطان ریه و بیماریهای قلبی و عروقی شناخته شده است. متاسفانه امروزه میبینیم که قلیان در میان جوانان و حتی نوجوانان محبوبیت کاذبی پیدا کرده است. امروز مصرف قلیان در چایخانهها و مراکز تفریحی به عنوان یک سرگرمی نامناسب در بین خانوادهها به ویژه جوانان تبدیل شده است.
* اعتیاد آور بودن قلیان یک کارشناس بهداشت در این زمینه گفت: کشیدن قلیان یکی از عواملی است که به انتقال بیماریهای عفونی نظیر سل و هپاتیت منجر میشود و علت آن استفاده مشترک از قلیان در بین افراد است. زهرا امیری افزود: مصرف قلیان یکی از معضلات جامعه ما محسوب میشود، زیرا به طور فزایندهای در بین نوجوانان و جوانان گسترش یافته و مضرات آن دور از نظر نگه داشته شده است. وی ادامه داد: بر خلاف اعتقاد عامه مردم، مصرف قلیان 10 برابر بیشتر از سیگار اعتیادآور است، خاصیت اعتیادآوری نیکوتین قلیان هم 10 برابر هروئین است، به همین دلیل مصرف کنندگان قلیان به هیچ وجه تفریح نیست و سلامت افراد را تهدید میکند.
این کارشناس بهداشت گفت: تصور عامه بر این است که چون دود قلیان از داخل آب عبور میکند، ضرر کمتری دارد، اما مطالعات اخیر نشان میدهد، کسانی که قلیان میکشند، در مقایسه با سیگاریها نیکوتین بیشتری را به بدن خود راه میدهند، چون حجم بیشتری از دود وارد بدن آنها میشود. امیری اضافه کرد: به دنبال کشیدن قلیان، نیکوتین و کوتینین ادرار، پلاسمای خون و بزاق دهان بالا میرود. *دود سرطانزا این کارشناس بهداشت در ادامه اظهار کرد: منواکسید کربن، نیکوتین، قیر و فلزات سنگین که در دود قلیان وجود دارد تاثیرات مخرب جبران ناپذیری بر سلامت انسان دارد. امیری اضافه کرد: مصرف قلیان در اماکن سربسته مثل سفره خانه های سنتی یا قهوه خانه ها عوارض آن را دو چندان می کند و سلامت اطرافیان به ویژه کودکان و نوجوانان را در معرض خطر جدی قرار می دهد. وی ادامه داد:گرچه قلیان به دفعات کمتر نسبت به سیگار مورد استفاده قرار می گیرد، اما به اندازه سیگار برای بدن مضر است و از نظر عوارض هیچ برتری نسبت به سیگار ندارد. *یک عادت مضر یک کارشناس مسائل فرهنگی گفت: گرچه در سالهای گذشته بیشتر افراد مسن به کشیدن قلیان گرایش داشتند، اما طرفداران اصلی آن امروز این جوانان و نوجوانان هستند. الهام عباسی افزود: متاسفانه در برخی از محیطهای تفریحی شاهد مصرف خانوادگی قلیان هستیم که با از بین رفتن قبح این کار و طبیعی شدن آن میان والدین و فرزندان، افراد به دفعات بیشتر به کشیدن قلیان روی میآورند و این خود سبب بروز وابستگی به قلیان میشود. وی ادامه داد: روی آوردن به یک عادت مضر مانند قلیان کشیدن ناشی از خلاهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.
*جای خالی تفریح و ورزش این کارشناس معتقد است: تا زمانی که بسترهای لازم برای بهبود سبک زندگی و تفریح نوجوانان و جوانان فراهم نباشد، نمیتوان به کاهش مصرف قلیان امیدوار بود. عباسی گفت: متاسفانه دلیل روی آوردن بسیاری از نوجوانان و جوانان لرستانی به قلیان، نداشتن پول برای انجام تفریحات یا ورزشهای تقریبا پر هزینه است. انتهای پیام/2304/م
93/03/02 - 10:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]