تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان مؤمن، در پشت دل اوست و دل منافق، در پشت زبان او، زيرا مؤمن هرگاه بخواهد سخنى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842088633




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«دلواپسان» وزیر ارشاد!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

«دلواپسان» وزیر ارشاد! تهران - ایرنا - روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «دلواپسان وزیر ارشاد» نوشت: تردیدی نیست که مدیریت فرهنگی در جامعه ما بسیار دشوار است.دلیل آن هم مثل روز روشن است.


در ادامه این یادداشت که به قلم «سیدجمال هادیان طبایی» است می خوانید: اول آنکه هنوز نظریه قابل اتکا و تعریف دقیق و مورد اجماعی از فرهنگ و هنر اسلامی و نشانه ها و حد و حدود آن تدوین نشده است یا دست کم نظریه پردازان ما درباره این حوزه و حدود و صغور آن به یک نظر واحد نرسیده اند.
تقریبا هرکسی بر اساس سلیقه خویش اظهار نظر می کند و کمتر متکی به یک نظریه علمی هستیم و دوم آنکه؛ افراد و نهادهای فراوانی (به گمانم حدود 30 نهاد) متولی حوزه فرهنگ هستند که با این وضعیت، سیاستگذاری و اجرا در این حوزه کاری بس دشوار می نماید.
مضاف بر اینکه بسیاری از مشکلات فرهنگی نظیر بد حجابی، کم توجهی جوانان به مسایل اعتقادی و سنت های ایرانی اسلامی که در دهه های اخیر گسترش یافته اند، ریشه در مسایل اجتماعی و اقتصادی چون فقر، بیکاری، تورم و گاه رفتار دوگانه دولتمردان دارد و حتی اگر قصوری به گردن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است به اندازه نهادهای دیگر است که در این حوزه ها مسوولیت دارند اما خودشان را کنار کشیده اند.
اما نکته جالب اینجاست که نقدهای غیرمنصفانه به عملکرد وزارت ارشاد اغلب از کسانی صادر می شود که در دولت های نهم و دهم و به ویژه در وزارت ارشاد وقت بودند و به باور قاطبه اهل فرهنگ و هنر، دوره ای همراه با کاستی را رقم زدند.
در دولت های نهم و دهم در وزارت ارشاد مدیرانی منصوب شدند که برخی از آنها نه تنها صاحب تخصص و تبحر نبودند بلکه حتی با این حوزه آشنایی چندانی نیز نداشتند. فرصتی پیدا شده بود در جایی قرار گیرند که مستحق آن نبودند.
شاید بتوان گفت بهترین شاهد مثال این ادعا گروهی بودند تحت عنوان «مشاوران جوان»؛ گروهی از جوانان از یک دانشگاه یا منتسب به یک طیف سیاسی که در انتظار نشستن بر مناصب مهمی چون مدیرکل، مدیرعامل، قائم مقام و مشاور وارد وزارت ارشاد شدند و در تصمیم های مهم و تخصصی نقش آفرینی کردند و دانسته یا نادانسته اعتبار مدیریت فرهنگی را خدشه دار کردند.
(البته در وزارتخانه های دیگر هم این وضع بهتر نبود). همین گروه امروز گمان می کنند که در حوزه مدیریت فرهنگی صاحبنظرند و با نقدهای غیرمنصفانه بر وزیر و وزارت ارشاد می تازند. البته نقد حق همه است اما قلب واقعیت، خلاف اخلاق رسانه ای است.
اینکه یکی از همین مشاوران جوان به بهانه دیدار نوروزی وزیر ارشاد با یکی از روسای سابق جمهور، وزیر ارشاد را تهدید می کند که «اگر تکلیف خود را روشن نکند تعارضات دامن دارتر خواهد شد و سرنوشت بسیار بد و تلخی را برای ایشان رقم خواهد زد.» نشان از همان گمان پیش گفته دارد.
به نظر می رسد این گروه با حوزه فرهنگ و هنر قرابت چندانی نداشته و ندارند مگر اینکه برای رفتارهای هیجانی و غیرمتعارفی چون برکناری یک شبه وزیران کابینه در حین مذاکره با همتای خارجی، که موجب لکه دارشدن حیثیت سیاست خارجی کشورمان شد، دلتنگ شده باشند. احترام به بزرگان جزو آیین و سنت ما ایرانیان است و همواره رسم بوده که وزرای کابینه به دیدن وزرای قبلی، روسای قوای سه گانه و مسوولان سابق کشورمان رفته اند.
فراموش نمی کنم وقتی احمد مسجدجامعی بر مسند وزارت قرار داشت مقید بود علاوه بر مسوولان رده اول کشورمان حتما به دیدن رییس جمهور سابق و وزرای فرهنگ قبلی و حتی هنرمندان پیشکسوت برود و این سنتی نیکو و نشانه ادب و احترام است که جامعه سیاسی ما سخت به آن نیازمند است.
تقریبا همه اهالی فرهنگ و هنر به این نکته واقفند که مدیریت فرهنگ و هنر که مهم ترین نماد آن وزارت ارشاد است از نیمه سال 84 تا نیمه سال 92 وضعیت نامتعادلی را پشت سر گذارد که شمارش دلایل این ادعا از عهده این مقال خارج است.
انتصاب های بی قاعده، طرد برخی از اهالی فرهنگ و هنر، ایجاد فضای غیرفرهنگی و روی آوردن به جنبه های نمایشی به جای فعالیت های محتوایی، برخی از این ضعف های اساسی بود که مسیر مدیریت فرهنگی را از جاده اصلی تغییر داد.
شاید بتوان مهم ترین خلأ مدیران فرهنگی دو دولت پیشین را عدم شناخت این حوزه بیان کرد؛ عدم شناختی که خواسته یا ناخواسته بسیاری از هنرمندان شهیر را به کنج عزلت و انزوا راند.
اما اینک با درایت دولت تدبیر و امید و احترام و اعتماد متقابل، صاحبان اصلی «دولت فرهنگ» دوباره به عرصه فعالیت بازگشته اند و به نظر می رسد عملکرد وزیر ارشاد در این مدت کوتاه توانسته تا حدی جبران مافات کند. فراخواندن همه سلایق و گرایش های فرهنگی، هنری و دمیدن دوباره روحیه امید و نشاط در میان هنرمندان که همگرایی و وفاق را همراه داشت، ایجاد فضای باز به منظور استفاده از تمامی قابلیت های هنرمندان متعهد کشور و فاصله گرفتن از فضای غیرفرهنگی، انتخاب و انتصاب مدیرانی که اغلب دارای دانش، تجربه و عملکرد موفق بوده اند (فارغ از گرایش های سیاسی)، تلاش برای انطباق فعالیت ها و رویدادهای تحت مدیریت وزارت ارشاد با اصول و مبانی دینی و عرفی جامعه و توجه به اقتصاد فرهنگ در راستای توانمندسازی هنرمندان بخشی از این عملکرد است. البته شرایط موجود نیز کافی و وافی نیست و اهتمام بیشتری می طلبد.
آرامش حاکم بر نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و رویکردهای محتوایی و مخاطب محور در این نمایشگاه یکی از نشانه های این توفیق است تا آنجا که مرجع عالیقدر حضرت آیت الله جعفر سبحانی با استناد به اخبار افراد مورد وثوق از برگزار کنندگان نمایشگاه تشکر کردند. بر همه نخبگان نظام اعم از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه، روحانیت و مراجع عظیم الشأن، نمایندگان محترم مجلس و گرایش ها و جناح های سیاسی است که با درایت و فراست، تفاوت واقعیت و واقعیت نمایی را درک کنند و تحت تاثیر تهاجم سازماندهی شده رسانه ای قرار نگیرند چراکه اگر این نیرویی که گاهی صرف تقابل با مدیران موفق، متدین و خوش فکر می شود با هم افزایی برای شکوفایی فرهنگ و هنر به کار می رفت امروز وضعیت فرهنگ و هنر کشور بسیار آرمانی تر از آن چیزی بود که اینک هست.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




01/03/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن