واضح آرشیو وب فارسی:فارس: همزمان با اوج گیری تحولات منطقه
پاکستان بودجه دفاعی خود را افزایش میدهد
همزمان با تحولات منطقه و روی کار آمدن حزب ملیگرای «مودی» در هند و خروج نیروهای خارجی از افغانستان، وزارت دفاع پاکستان خواستار اختصاص بودجه بیشتری برای نیروهای مسلح این کشور شده است.
![خبرگزاری فارس: پاکستان بودجه دفاعی خود را افزایش میدهد خبرگزاری فارس: پاکستان بودجه دفاعی خود را افزایش میدهد](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/02/30/13930230000360_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلامآباد، وزارت دفاع پاکستان خواستار اختصاص بودجه بیشتری برای نیروهای مسلح این کشور شده و بودجه فعلی را ناکافی خوانده است. روزنامه داون امروز (سهشنبه) با اعلام این خبر آورده است،«ارشاد قدوس» یکی از فرماندهان ارشد وزارت دفاع پاکستان در جلسه کمیته دفاعی مجلس سنای پاکستان اظهار داشت: بودجه دفاعی پاکستان با وجود موقعیت استراتژیک حساس این کشور و تهدید روزافزون امنیت این کشور در منطقه، بسیار اندک است. وی در ادامه گفت: بودجه تعیین شده در سال گذشته پاسخگوی نیازهای دفاعی کشور نبوده و انتظار میرود دولت در بودجه مالی سال آینده سهم بیشتری را به ملزومات دفاعی اختصاص دهد. ارشاد قدوس در این جلسه عنوان کرد: بودجه سال گذشته تنها هزینههای حقوق سربازان و هزینههای عملیاتی و نگهداری را تامین میکرده است و در حال حاضر بودجه بیشتری برای خرید سیستمهای تسلیحاتی جدید مورد نیاز است. وی در مقایسه هزینههای دفاعی پاکستان با سایر کشورهای منطقه گفت: بودجه دفاعی پاکستان در سال گذشته حدود 6 میلیارد دلار بود در حالی که هند 37 میلیارد دلار، چین 115 میلیارد دلار و ترکیه 19 میلیارد دلار صرف نیروهای مسلح خود کرده بودند. سناتور «مشاهد حسین» رییس کمیته دفاعی مجلس سنای پاکستان نیز در این نشست خواستار شفافیت بیشتر در هزینههای بخش دفاعی شد و گفت: مردم حق دارند بدانند بودجه بخش دفاعی در چه راههایی صرف میشود. این در حالی است که بودجه سال آینده پاکستان قرار است در هفته نخست ماه آینده میلادی بررسی شود و انتظار میرود دولت پاکستان در سال آینده رقم بودجه بخش دفاعی را افزایش دهد. کشور پاکستان پس از استقلال از هند تحت سلطه انگلیس، همواره تحت نظر مستقیم مهمترین و پیچیدهترین مرکز و کانون قدرت در این کشور یعنی «ارتش» اداره شده است و در طول تاریخ استقلال پاکستان، همواره ارتش و فرماندهان آن تصمیمگیر نهایی در تبیین سیاستهای داخلی و خارجی اسلامآباد بودهاند. روند حکمرانی ارتش بر پاکستان طی دهههای گذشته همچنان ادامه داشت اما در 6 سپتامبر 2008 با پیروزی «حزب مردم» در انتخابات و روی کار آمدن «آصف علی زرداری» به عنوان رئیسجمهور شاهد نوعی چرخش در تداوم یکهتازی ارتش بودیم. این مهم را باید در نظر داشت که دولت زرداری تنها دولت غیرنظامی در پاکستان بود که توانست دوره 5 ساله حکومت خود را بدون دخالت ارتش به پایان رساند، در واقع میتوان برگزاری انتخابات سال 2008 و پایان دوره حکومت زرداری به عنوان فردی غیرنظامی را نقطه عطفی در تاریخ سیاسی پاکستان دانست. برگزاری انتخابات سال 2013 و این بار پیروزی حزب «مسلم لیگ» (شاخه نواز شریف) و به نخستوزیری رسیدن نواز شاید گذار از ارتش در پاکستان را با شتاب روبرو سازد امری که اکنون مقامات وابسته به این جریان مهم سیاسی را نگران ساخته است. انتهای پیام/
93/02/30 - 13:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]