تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):ایمان به صرف ادعا و آرزو نیست، بلکه ایمان آن است که خالصانه در جان و دل قرار گیرد و ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831413230




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نبود صنایع بسته بندی و فرآوری محصولات کشاورزی حلقه مفقوده در گیلان/ کشاورز با رنج؛ دسترنج خود را عرضه می کند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > گیلان مهر گزارش می دهد؛
نبود صنایع بسته بندی و فرآوری محصولات کشاورزی حلقه مفقوده در گیلان/ کشاورز با رنج؛ دسترنج خود را عرضه می کند
رشت – خبرگزاری مهر: بخش کشاورزی به لحاظ تولید و اشتغال یکی از مهمترین بخش های اقتصادی کشور و به تبع در گیلان است که نبود برخی زیرساخت ها از قبیل سردخانه، صنایع تبدیلی و تکمیلی مهمترین حلقه مفقوده در توسعه این بخش به شمار می رود.



به گزارش خبرنگار مهر، " دور ریز 29 میلیون تن محصول باغی و زراعی در ایران " این آمار را وزارت جهاد کشاورزی داده است. محصولات کشاورزی هر ساله به دلیل نبود سردخانه و صنایع فرآوری دور ریخته می شود. گیلان از استان های مهم تولید محصولات زراعی و باغی در کشور سهم 90 هزار تن دور ریز این محصولات را دارد. این استان زیبایی شمالی گرچه چهارمین استان کم وسعت کشور است اما با تولید 600 هزار تن محصولات باغی رتبه نهم کشور را دارد. با توجه به اهمیت موضوع خبرنگار خبرگزاری مهر به میان شهروندان، بهره برداران و فعالان بخش کشاورزی رفته تا نظر آنان را در این زمینه جویا شود. یک بهره بردار بخش کشاورزی به مهر می گوید: گیلان به دلیل داشتن شرایط و موقعیت منحصر به فرد و ظرفیت های بالقوه در زمینه توسعه کشاورزی به ویژه محصولات باغی نیازمند توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و سردخانه ها برای حفظ و نگهداری محصولات زراعی و باغی خود است. احمد علی کرمی افزود: برنج، چای، کیوی، بادام زمینی، زیتون، فندق، مرکبات و غیره بخش زیادی از تولید محصول باغی و زراعی استان را به خوداختصاص می دهد با این وجود این محصولات اغلب بدون فرآوری و بسته بندی به بازار عرضه می شود.

توسعه صنایع کشاورزی می تواند جایگزین مناسبی برای ایجاد سایر صنایع سنگین در استان باشد وی اظهارداشت: توسعه صنایع کوچک و متوسط کشاورزی از قبیل ایجاد سردخانه و صنایع تبدیلی می تواند جایگزین مناسبی برای ایجاد سایر صنایع سنگین و آلاینده در این استان سبز فام کشور باشد. این بهره بردار کشاورزی به مهر می گوید: این استان در زمینه کشاورزی دارای استعدادهای بالقوه چشمگیری است از اینرو می طلبد مسئولان به این مهم توجهی ویژه داشته باشند. وی افزود: ایجاد صنایع فرآوری و سردخانه در کنار تجاری سازی و بسته بندی های شیک محصولات مهمترین راهبرد در رونق این بخش خواهد بود. کرمی اظهارداشت: هرچند در طول سال های اخیر گام های خوبی برای توسعه این بخش و ایجاد صنایع فرآوری برداشته شده است اما ظرفیت های بالای این استان نشان می دهد که باید بیش از پیش برای توسعه این صنایع گام برداشت. یک کارشناس بخش کشاورزی نیز به مهر می گوید: نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی تا حد قابل ملاحظه ای موجب افزایش قیمت تمام شده محصولات و پائین آمدن میزان تولید خواهد شد. محمد جعفری افزود: اکنون بسیاری از محصولات زراعی و باغی استان با نام تجاری و در بسته بندی بندی ها و نشان تجاری سایر استان ها به فروش می رسد. وی اظهارداشت: با ایجاد سردخانه و سایر صنایع تبدیلی و فرآوری از یک طرف نیاز استان در مواقع ضروری سال همچون شب عید تامین می شود و از سوی دیگر امکان صادرات محصولات با کیفیت این استان با نام تجاری خود حتی به خارج از کشور نیز فراهم است. این دانش آموخته مهندسی کشاورزی به مهر می گوید: صنایع تبدیلی عامل مهمی در فرآوری محصولات کشاورزی بوده و با تبدیل و فرآوری محصولات کشاورزی ضمن تولید مواد غذایی و سایر فرآورده های با ارزش افزوده بالا، امکان نگهداری و حمل و نقل این محصولات نیز فراهم می شود. وی افزود: ساخت سردخانه های زیر صفر و بالای صفر در کنار مراکز تولید و باغداری های این استان موجب کاهش ضایعات محصول، کم شدن هزینه های حمل و نقل، تنظیم بازار، کاهش مصرف سوخت، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش سرمایه گذاری و رونق اقتصادی خواهد شد.

سالانه نیمی از محصولات زراعی و باغی گیلان به صورت خام از استان خارج می شود جعفری اظهارداشت: آمارها نشان می دهد که در صورت توسعه نیافتن و بی توجهی برای ساخت سردخانه و صنایع تبدیلی سالانه بیش از نیمی از محصولات زراعی و باغی این استان به صورت خام و با قیمت های پائین از استان خارج شود. وی در ادامه با بیان اینکه ایجاد سردخانه و صنایع تبدیلی موجب رونق و بهبود فضای کسب و کار در بخش کشاورزی خواهد شد، اذعان داشت:  تنها عاملی که می تواند آسیب پذیری محصولات کشاورزی را کاهش و  ارزش افزوده این محصولات را بیشتر کند و بهره وری از منابع را افزایش دهد صنایع تبدیلی و تکمیلی است. یک باغدار گیلانی نیز نبود سردخانه و انبارهای نگهداری را بزرگترین آسیب در رونق و افزایش راندمان تولید محصولات خود اعلام کرد. حسینعلی جهانی با ابراز نارضایتی از کم توجهی مسئولان و متولیان برای ایجاد سردخانه و دیگر صنایع تبدیلی محصولات باغی می گوید: باغداران استان مجبورند محصولات تولیدی خود را در فصل برداشت و با قیمیت پائین به فروش برسانند. وی همچنین از سوء استفاده دلالان و واسطه گران در این زمینه سخن گفت و افزود: خلاء محسوس انبارهای نگهداری زمینه را برای حضور بیش از پیش آنها فراهم کرده است. یک سرمایه گذار بخش خصوصی هم کمبود نقدینگی و گردش مالی را از مهمترین موانع در توسعه نیافتن واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری در این استان عنوان کرد. یاسر احمدی افزود: سخت گیری های بانک های عامل در زمینه تامین وثیقه، برخی برروکراسی های اداری برای دریافت استعلامات مجوز تاسیس، عدم اعطای تسهیلات کم بهره و کم توجهی مسئولان و متولیان امور اقتصادی و کشاورزی از سایر موانع در بهبود وضعیت صنعت فرآوری محصولات باغی و کشاورزی در این استان است. وی در ادامه به نیاز استان در توسعه سردخانه ها و صنایع تبدیلی برای رونق اقتصادی اشاره کرد و  اظهارداشت: این بخش ظرفیت بالایی برای جذب سرمایه گذاری دارد. این سرمایه گذار و فعال بخش کشاورزی ادامه می دهد: ایجاد سردخانه ها،صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و صنعتی در استان ایجاد اشتغال پایدار، بهره وری و بالابردن راندمان درآمد فعالان این بخش را به دنبال دارد. به هر ترتیب آنچه بعد از تولید محصول مهم است، جلوگیری از ضایع شدن و استفاده بهینه از محصولات برداشت شده است.  اتخاذ روش های مناسب در زمینه کشت، ساخت انبار، سیلو و از همه مهمتر گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی و به عبارتی بسته بندی محصولات در مبادی تولیدی موجب کاهش ضایعات این بخش خواهد شد.

توسعه پایدار بخش کشاورزی از نقش های اصلی صنایع تبدیلی و تکمیلی است مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در این باره می گوید: سالانه 10 تا 15 درصد محصولات باغی اغلب بصورت ضایعات از چرخه استفاده عمومی خارج می شود. مسعود الماسی افزود: این مشکل فقط مختص گیلانی ها نیست بلکه دیگر استان ها نیز با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. وی اظهارداشت: افزایش ارزش افزوده و بهره‌ وری در بخش کشاورزی و تاثیر فراوان در افزایش صادرات غیرنفتی از مزایای مهم صنایع تبدیلی و تکمیلی است. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی و مسائل پس از تولید محصولات کشاورزی به عنوان حلقه‌ های نهایی در تکمیل زنجیره‌ تولید محصولات و فرآورده‌ های سالم کشاورزی نقش حیاتی و اساسی ایفا می‌کند. وی با تاکید بر افزایش بهره وری در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی ادامه داد: افزایش بهره وری در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی محقق نمی‌شود مگر این که تولیدکنندگان با دیدگاه بازار محوری و صادرات محوری به تولید محصول بپردازند. الماسی یادآور شد: توسعه پایدار بخش کشاورزی و دستیابی به امنیت غذایی را می توان از نقش های اصلی صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی قلمداد کرد. به هر حال حمايت از كشاورزان برای افزايش بهره وري محصول و نيز اصلاح نظام خريد تضميني محصولات اساسي كشاورزي و بهبود بسته بندي محصولات كشاورزي از جمله راه هاي كاهش ضايعات مواد غذايي و محصولات كشاورزي به شمار مي رود. لزوم خودكفايي در توليد محصولات استراتژيك در عرصه جهان كنوني كه غذا بعنوان يك اسلحه و اهرم در دست برخي از قدرت ها به شمار مي رود و تامين امنيت غذايي در كشور از اهم ضروريات است كه در اين زمینه كاهش ضايعات، يكي از عوامل مهم در افزايش توليد و كاهش واردات محسوب مي شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در این خصوص گفت: بسته بندی و فرآوری محصولات کشاورزی در کشور مسئله مهمی که مغفول مانده است. علیرضا شعبان نژاد با بیان اینکه در مدت 5 تا 7 سال می توان بحث فرآوری محصولات کشاورزی را در استان ساماندهی کرد، افزود:  صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار کیفیت تولیدات و افزایش راندمان تولید در کاهش ضایعات محصولات زراعی و باغی تاثیرگذار است. وی همچنین سنتی بودن کشاورزی از مرحله تولید تا برداشت را از علل اصلی بروز ضایعات محصولات کشاورزی عنوان کرد و اظهارداشت: با فعالیت کارخانه‌ های فرآوری محصولات کشاورزی در قطب‌ های عمده تولید، ضایعات کاهش می‌ یابد.

در مدت 5 تا 7 سال می توان بحث فرآوری محصولات کشاورزی را در استان ساماندهی کرد رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: رشد صنایع تبدیلی ضمن توزیع پذیر و اقتصادی تر کردن کشاورزی تحریکی برای ایجاد کارخانه و به دنبال آن کشت محصول و در نهایت ایجاد امیدواری در کشاورزان خواهد بود. وی افزود: صنايع تبديلي و تكميلي با استفاده از فناوري هاي پيچيده و با عرضه محصولات فرآوري شده باعث ايجاد ارزش افزوده بيشتر در بخش كشاورزي و توسعه صادرات مي شود. شعبان نژاد یادآورشد: جلوگيري از ميزان ضايعات محصولات کشاورزي با برنامه ريزي صحيح برای توسعه و حمايت از صنايع تبديلي و تکميلي بخش کشاورزي اين محصولات را که در طول برداشت، حمل و نقل، انبارداري و عرضه ضايع مي شود و گاه زيان هاي جبران ناپذيري را به کشاورزان و اقتصاد کشور وارد مي کند مي توان به ارزش افزوده تبديل کرد و بدون شک بر ارتقای توليد ملي کشور تاثيرگذار خواهد بود. آمار ها نشان می دهد هر سال بطور متوسط 35 درصد محصولات کشاورزی کشور در مراحل گوناگون به ضایعات تبدیل می شود که این مقدار غذایی 15 تا 20 میلیون ایرانی است. محصولات باغی به دلیل رطوبت بالا ضایعات بیشتری را دارند، در گیلان این مشکل گریبان کیوی و مرکبات را بیشتر از سایر  محصولات گرفته است. نبود صنایع فرآوری و انباشته شدن تولیدات در بخش های مختلف استان موجب شده است هنور محصول پارسال بر روی درختان باقی بمانند. کشاورزانی که هم محصول خود را برداشت کرده اند مجبور هستند با رنج،  دسترنجشان را در شهرهای بزرگ عرضه کنند. مدیر صنایع کشاورزی و روستایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در این زمینه نیاز سردخانه ای استان را 400 هزار تن اعلام کرد و  گفت:  در حال حاضر ظرفیت سردخانه های گیلان 75 هزار تن است. محمد علی قنبری نژاد افزود: عمده مشکلات در این حوزه تامین تسهیلات از سیستم بانکی هم از جهت میزان منابع و هم شرایط جذب تسهیلات برای متقاضیان است. وی اظهارداشت: صنایع تبدیلی به عنوان حلقه واسطه اقتصادی مبنی بر کشاورزی و اقتصاد مدرن و صنعتی دارای نقش و جایگاه مهمی در افزایش کیفی محصولات کشاورزی و میزان ارزآوری از طریق صادرات و بهبود شرایط درآمدی تولیدکنندگان و حذف واسطه‌ ها دارد.

 صنایع فرآوری کشاورزی از میزان بیکاری های دائمی و فصلی در مناطق روستایی می کاهد مدیر صنایع کشاورزی و روستایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: توجه به اینکه بخشی از تولیدات و محصولات کشاورزی بر اثر عوامل گوناگون فیزیکی، شیمیایی در مراحل کاشت، داشت و برداشت و همچنین پس از برداشت ضایع شده و از بین می رود از اینرو می توان با برنامه ریزی صحیح برای توسعه و حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، مقادیر انبوهی از این محصولات را در مراحل مختلف که زیان جبران ناپذیری به کشاورزان و اقتصاد کشور وارد می کند را به ارزش افزوده تبدیل کرد. وی افزود:  این صنایع از میزان بیکاری های دائمی و فصلی در مناطق روستایی می کاهد و زمینه مناسبی برای توسعه مناطق روستایی را فراهم می آورد و به افزایش تولیدات روستایی و ایجاد فرصت های شغلی منجر خواهد شد. قنبری نژاد اظهارداشت:  کاهش ریسک، ایجاد تعادل، تنوع و پایداری درآمد خانوار روستایی از دیگر مزایای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی است. وی اذعان داشت: صنایع تبدیلی و تکمیلی باعث افزایش بهره وری تولید شده و درآمد خانوارهای روستایی را ارتقا می دهد و همچنین زمینه ساز اشتغال نوین در مناطق روستایی می شود. مدیر صنایع کشاورزی و روستایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان صنایع تبدیلی را عامل مهمی در فرآوری محصولات کشاورزی دانست و تاکید کرد: صنایع تبدیلی عامل مهمی در فرآوری محصولات کشاورزی است و با تبدیل و فرآوری محصولات کشاورزی ضمن تولید مواد غذایی و سایر فرآورده‌های با ارزش افزوده بالا، امکان نگهداری و حمل و نقل آسان محصولات فراهم می ‌شود. بدون شک كشاورزي و صنعت دو بخش جدانشدني است و در دنياي امروز نمي توان بدون ايجاد و توسعه صنايع تبديلي و تكميلي به توليد انبوه در كشاورزي فكر کرد و در این میان توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری می تواند موجب رونق صادرات غیرنفتی کشور شود. به گزارش خبرنگار مهر، در سال های اخیر  10 واحد فرآوری مقدار ناچیزی از حجم ضایعات تولیدات کشاورزی کاسته اند، حال به نظر می رسد بر اینکه  تولید کشاورزی در چرخه واقعی مصرف خود قرار گیرد به عزم ملی نیاز است.




















۱۳۹۳/۲/۳۰ - ۱۱:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن