واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان بدنبال تحولات اقتصادي و اجتماعي كشور؛
کاربرد روانشناسی سلامت در نظام سلامت کشور یک ضرورت است
اصفهان - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان گفت: با توجه به تحولات اقتصادي و اجتماعي كشور و به عنايت به تغيير الگوي بيماريها ضرورت ايجاد رشته مستقل روانشناسي سلامت در مقاطع تحصیلات تکمیلی و کاربرد در نظام سلامت کشور دیده میشود.
رضا باقريان سرارودي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تعريف و توسعه روانشناسي سلامت به عنوان يك دانش بين رشتهاي روانشناسي؛ حوزه هاي پزشكي و مقوله سلامت و همچنين تبيين جايگاه روانشناسي سلامت در نظام سلامت كشور امروزه یک مهم است. وی ادامه داد: شايسته است مسئولان نظام سلامت كشور در تعريف و تبيين جايگاه اين رشته حرفه اي بين رشته اي و كاربردهاي فراوان آن در نظام سلامت كشور توجه ويژه مبذول دارند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان تصریح کرد: راه اندازي گرايشهاي «روانشناسي سلامت باليني» و «روانشناسي سلامت جامعه نگر»، در دانشگاه هاي واجد امكانات اوليه شامل فيلدهاي آموزشي مورد نياز یک ضرورت اجتماعی است. وی با اشاره بر بازنگري برنامههاي آموزشي موجود روانشناسي سلامت با جهتگيري هر چه كاربردي سازي آن و متناسب سازي اين برنامهها بر اساس نيازهاي نظام سلامت كشور، افزود: به منظور كاهش بار بيماريها و استفاده از دانش روانشناسي در حوزه پيشگيري و سياستگذاريهاي بهداشتي از جمله كاهش رفتارهاي پرخطر و اصلاح و بهبود سبك زندگي مردم در جامعه ايران اسلامی راه اندازی این رشته یک نیاز است. باقريان سرارودي بر آموزش مهارتهاي حرفه اي به دانشجويان اين رشته در فيلدهاي و محيطهاي آموزشي مورد نياز تاکید کرد و گفت: به منظور افزايش كفايت حرفه اي و باليني فارغ التحصيلان و اجتناب از محدود شدن به آموزش هاي نظري صرف این اقدام نیاز است. وی افزود: با توجه به ماهيت بين رشته اي بودن اين رشته و كمبود فعلي استاد در اين حوزه تاكيد بر استفاده از تيم هاي آموزشي متشكل از تخصص هاي مورد نياز در اجراي برنامههاي آموزش دیده می شود.
اجتناب از نگاه اقتصادی به راه اندازی روانشناسی سلامت در دانشگاه های کشور دانشیار دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان بر توجه و نظارت موثر بر كيفيت و كميت آموزش روانشناسي سلامت به ويژه در مقاطع تحصيلات تكميلي در دانشگاهها تاکید کرد و گفت: ایجاد یک نگاه حرفهاي و كاربردي به آن در نظام سلامت كشور و اجتناب جدي از نگاه اقتصادي به اين رشته در تاسيس و راه اندازي رشته روانشناسي سلامت در مراكز آموزش عالي الزامی است. باقریان سرارودی ادامه داد: با توجه به تصويب اين رشته در وزارت بهداشت و وجود فيلدهاي آموزشي اين رشته در دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور و با عنايت به ضرورت استفاده از متخصصين روانشناسي سلامت در نظام سلامت كشور تاكيد بر ابلاغ هر چه سريعتر برنامه مصوب اين رشته به دانشگاه هاي علوم پزشكي به منظور تاسيس و راه اندازي رشته روانشناسي سلامت وجود دارد. وی اضافه کرد: با در نظر گرفتن حداقل استاندارها لازم در جذب دانشجو در اين رشته به ويژه تاكيد بر جذب دانشجو دوره هاي تكميلي از داوطلبان رشته روانشناسي استفاده شود. دانشیار دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان بر متناسب سازي؛ سامان دهي طرحهاي پژوهشي اعم از رساله هاي دانشجويان تحصيلات تكميل و طرحهاي تحقيقاتي پژوهشگران بر اساس نيازهاي نظام سلامت اشاره کرد و گفت: با توجه به ماهيت بين رشته اي بودن اين رشته انجام پروژههاي تحقيقاتي با استفاده از كار تيمي و مصرف منابع در پروژه ها ضروري است. وی گفت: پژوهشگران در روانشناسي سلامت با درمانگران و سياستگذاران نظام سلامت كشور پيوند نزديك و تنگاتنگ برقرار کنند. باقریان سراوردی خواستار انجام پژوهشهاي روانشناسي سلامت در بستر فرهنگي - اجتماعي جامعه ايراني و بومي سازي علم روانشناسي سلامت در ایران شد و بیان داشت: لازم است در این راستا تلاش در جهت راهاندازي و توسعه مجلات علمي - پژوهشي و تاكيد بر توسعه و ارتقاي كيفي و كمي مجلات علمي پژوهشي روانشناسي سلامت انجام گیرد. وی افزود: ضرورت استفاده از روانشناسان سلامت در نظام سلامت كشور و پيش بيني ايجاد فرصتهاي شغلي در مراكز پزشكي؛ محيطهاي درماني و مراكز بهداشتي و ايجاد بستر به منظور تسهيل در جذب فارغ التصيلان آتي در زمان حاضر یک الزام است. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان همچنین بر تقويت كمسيون روانشناسي سلامت نظام روانشناسي كشور به منظور مشاركت در برنامه ريزي و سياستگذاري در اين رشته تاکید کرد و اظهار داشت: اجرای برنامه هاي آموزش عمومي توسط رسانه ها به ويژه صدا و سيما با استفاده از دستاوردهاي علمي روانشناسي سلامت براي جامعه وايجاد دبيرخانه دائمي و ثابت براي همايشها و سمينارهاي سراسري روانشناسي سلامت ضروری است.
۱۳۹۳/۲/۳۰ - ۱۰:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]