واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وزیر با معاونین فعال کم تحرکی خود را جبران کند
حمایت باید معیار و ملاکی داشته باشد. باید بر اساس ایجاد اشتغال و تولید باشد. دولت باید در مورد سیاست های واردات و صادرات کار کند و حمایت ها باید با حساب و کتاب باشد نه به این بهانه که صنعتی زنده نگه داشته شود هر حمایتی از آن کرد. باید از کشورهای موفق الگو بگیرند.
کد خبر: ۴۰۱۶۴۵
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۱ - 19 May 2014
وضعیت صنعت در کشور علارغم اینکه بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم انتظار می رفت بهتر شود از شرایط مناسبی برخوردار نیست، این در حالی است که قرار بود، دولت 10 هزار میلیار از درامد یارانه های نقدی را برای کمک به بخش تولید اختصاص دهد، اما تا کنون این کار عملی نشده و همچنان بخش تولید چشم انتظار کمک دولت است.
به گزارش «تابناک»، از سوی دیگر وضعیت صنایع بزرگ کشور نیز مناسب نیست، رفتار خودرو سازان با مصرف کننده گان و گرانی های پی در پی باعث نارضایتی مردم شده است، همچنین فولاد کشور نیز وضعیت خوبی ندارد از سوی دیگر معادن کشور نیز مغفول مانده اند، وضعیت نابسامان کنونی علاوه بر این که مردم را ناراحت کرده است باعث نارضایتی بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز شده است.
دکتر موید حسینی صدر در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع و در پاسخ به این سوال که با توجه به انتقاداتی که به عملکرد وزارتخانه وجود دارد، عملکرد وزارت صنعت و معدن و تجارت را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت: آرزوی قلبی من این است که این دولت موفق شود. حتی علی رغم انتفاداتی که به دولت احمدی نژاد داشتم دوست داشتم ان دولت هم موفق شود چون ثمره موفقیت دولت ها به مردم می رسد و نباید به دلیل خطوط سیاسی دولت ها و مسئولین، مردم آسیب ببیند.
این دولت را کارآمدتر از دولت قبل می بینم و اگر در مقام انتخاب باشم این دولت را به دولت آقای احمدی نژاد ترجیح می دهم.من از آقای نعمت زاده بارها حمایت کرده ام اما وی در این مدت موفق نبوده و دستاوردی نداشته و دچار روزمرگی شده است. من به شدت نگران وضعیت صنایع هستم. 40 درصد تولید ما تعطیل است که نتیجه حمایت های اشتباه دولت احمدی نژاد است. نمی شود که عده ای نورچشمی باشند و حمایت شوند اما سایرین به حال خود رها شوند.
این نماینده گفت: حمایت باید معیار و ملاکی داشته باشد. باید بر اساس ایجاد اشتغال و تولید باشد. دولت باید در مورد سیاست های واردات و صادرات کار کند و حمایت ها باید با حساب و کتاب باشد نه به این بهانه که صنعتی زنده نگه داشته شود هر حمایتی از آن کرد. باید از کشورهای موفق الگو بگیرند. با آمدن آقای نعمت زاده در صنعت امیدی ایجاد شده بود که رشد و توسعه بالایی خواهیم داشت اما این امید دارد به یاس تبدیل می شود. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند ممکن است نمایندگان، با وزیر صنایع به مشکل برخورند.
این نماینده در پاسخ به این سوال که قرار بود یارانه به صنعت داده شود و کسانی که دستگاه اجرایی کشور را در اختیار گرفته اند بارها به عدم اختصاص سهم تولید از یارانه ها اعتراض داشتند. در این مدت که از کار دولت می گذرد چه مقدار از سهم صنعت از یارانه ها پرداخت شده است؟ اظهار داشت: تا جایی که می دانم هیچ یارانه ای به بخش صنعت پرداخت نشده و کماکان خودروسازی ما مردم را اذیت می کند. صنعت فولاد بر همان محور گذشته می چرخد. عزل و نصب ها بر اساس شایسته سالاری نبوده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت: وزیر باید با استفاده از معاونین و مدیران فعال و خلاق کم تحرکی خود را جبران کند. انتظار می رفت پس از گذشت چندین ماه وزارت صنعت چندین کار انجام می داد. اولا باید آسیب شناسی روشنی از وضعیت اقتصادی و صنعتی کشور به دست می آورد.
که حداکثر در یک یا دوماه باید انجام می شد. بعد از آسیب شناسی باید برنامه ریزی مشخصی ارائه می کرد و راهبرد و استراتژی خود را تعیین می کرد.
وی افزود: متاسفانه نه آسیب شناسی درستی انجام شد و نه راهبرد مشخصی از دولت در بخش تولید می بینیم. در حمایت از تولید و تقویت صنایع پایه و در مورد خودرو، دولت هر روز سازی می زند. در مورد معادن با افزایش بیش از حد حق مالکانه و عدم تامین زیر ساخت ها معدن و بهره برداران با مشکل مواجه هستند. باید زیرساخت ها را آماده کرد نه اینکه به معدنکار پول بدهند. باید صنایع جانبی ایجاد شود.
این نماینده تاکید کرد: 8 ماه زمان کمی نیست. ما داریم از وزارت صنعت ناامید می شویم. من وظیفه خود می دانم از دولت حمایت کنم و حمایت هم خواهم کرد اما دلیل نمی شود چشم خود را بر روی حقایق ببندم و انتقاد نکنم. وقت آن شده است که آقای روحای تجدید نظری در مورد وزارت صنایع داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]