واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۱:۲۲ق.ظ)
ناديده گرفته شدن منافع مردم قابل قبول نيست؛ محدوديت هاي بليت محدود يکساله مترو و اتوبوس براي شهروندان نحوه توزيع کارت بليت هاي يکساله مترو و اتوبوس و محدود کردن آنها به مبالغي خاص سبب نارضايتي شهروندان و استقبال نه چندان مطلوبشان از طرح جديد شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، در حالي کارت بليت هاي يکساله مترو و اتوبوس بار ديگر در اختيار شهروندان تهراني قرار گرفته که دشواري هاي تهيه اين بليت و همچنين مورد توجه قرار نگرفتن منافع شهروندان در طرح جديدي که براي صدور اين بليت ها ارائه شده، مشکلاتي را براي آنها به همراه داشته است.
بليت هاي الکترونيکي که به خواسته اعضاي حاضر در سومين دوره شوراي اسلامي شهر تهران از چرخه صدور خارج شده بودند با تصويب لايحه "نظام يکپارچه بليت حمل و نقل عمومي" در شوراي اسلامي شهر تهران بار ديگر در اختيار شهروندان قرار گرفتند.
بر همين اساس، بليتهاي سالانه اعتباري براي خطوط مترو با رقم 80 هزار تومان در اختيار شهروندان قرار مي گيرد و افرادي که اين بليت ها را خريداري مي کنند مي توانند تا سقف 120 هزار تومان از آن استفاده کنند و بليت هاي اتوبوس نيز با همين قيمت در اختيار متقاضيان قرار مي گيرد. ضمن اينکه بليت هاي دو منظوره ي سالانه اي که براي استفاده شهروندان از مترو و اتوبوس در نظر گرفته شده، به قيمت 120 هزار تومان فروخته مي شود و 150 هزار تومان اعتبار دارد و شهرونداني که خواهان دريافت اين بليت ها هستند بايد با مراجعه به آدرس اينترنتي www. eticket.tehran.ir قسمت خدمات کارت و يا WWW.shop.ezpay.ir و ثبت کد ملي، اسکن عکس و پر کردن ليستي که شامل اطلاعات مختلف نظير نام، نام خانوادگي، ميزان تحصيلات و ... است، منتظر صدور اين کارت باشند.
صدور اين کارتها بيشتر از 2 هفته به طول نميانجامد در عين شهروندان ميتوانند يک نشاني براي دريافت کارت به صورت پستي ارائه دهند و يا نام يکي از ايستگاههاي مترو را قيد کرده و کارتشان را از آن ايستگاه دريافت کنند.
اما، تفاوت اين کارت ها با کارت بليت هاي يکساله اي که پيش از اين در اختيار شهروندان قرار مي گرفت در اين است که ميزان استفاده از آنها محدود شده و همين موضوع موجب نارضايتي مردم شده است.
افرادي که کارت هاي مترو و يا اتوبوس را خريداري کنند تنها مي توانند تا سقف 120 هزار تومان از آن استفاده کنند و افرادي هم که کارت بليت هاي دو منظور را سفارش داده اند مي توانند تا سقف 150 هزار تومان از آن استفاده کنند.
اين محدوديت به دليل جلو گيري از سو استفاده هاي احتمالي برخي از رانندگان اتوبوس بخش خصوصي در نظر گرفته شده است و مشخص نيست چرا براي محدود کردن اين عده، مردمي که عموما از قشر متوسط جامعه هستند و مي خواهند از وسايل حمل و نقل عمومي براي تردد خود استفاده کنند بايد متضرر شوند.
پيش از اين از سوي برخي از اعضاي حاضر در شوراي اسلامي شهر تهران نسبت به موضوع سو استفاده برخي از رانندگان اتوبوس از بليت هاي يکساله موضوعاتي مطرح شده بود.
ابوالفضل قناعتي، عضو کميسيون عمران و حمل و نقل شوراي اسلامي شهر تهران در اين باره مي گويد: در سال هاي گذشته که بليت هاي يکساله صادر مي شد، شاهد بوديم که برخي از رانندگان اتوبوس، بدون جابجايي مسافر کارت مي کشيدند.
وي مي افزايد: بايد با اين موضوع مقابله مي شد و راهکار جديد اين بود که ميزان استفاده از اين کارت ها محدود شود.
اين عضو کميسيون عمران و حمل و نقل شوراي اسلامي شهر تهران بيان مي کند: اين کارتها در مترو محدوديت استفاده ندارند اما تنها امکان 6 تراکنش در روز براي آنها در اتوبوس تعيين شده است. يعني اين کارتها روزانه 6 مرتبه قابل استفاده در اتوبوس هستند.
همچنين از ديگر موضوعاتي که در ارائه اين کارت ها به شهروندان جاي سوال دارد اين است که چرا فردي که اقدام به خريد يکي از اين کارت ها مي کند ديگر نمي تواند کارت ديگري را بخرد و با يک کد ملي تنها مي توان يکي از اين کارت ها را دريافت کرد.
ضمن اينکه مردم نسبت به نحوه خريد اين کارت هاي يکساله انتقادهايي را مطرح مي کنند. زيرا افراد براي خريد اين کارت ها بايد ضمن مراجعه به سايت اينترنتي اعلام شده، اسکن عکس خود را نيز بار گذاري کنند. بايد به اين موضوع توجه شود که در ميان خريداران اين بليت ها، اقشاري هم هستند که دسترسي به اينترنت و يا اسکن کردن عکس برايشان دشوار است و اين افراد مجبور هستند براي دريافت اين بليت، به مراکز خدمات رايانه اي (کافي نت ها) مراجعه کرده و مبالغي را بپردازند.
بايد به اين موضوع توجه شود که بر اساس مصوبه شوراي اسلامي شهر تهران، تاکسي هاي پايتخت نيز بايد هر چه سريع تر مجهز به دستگاه پرداخت الکترونيک شوند و در اين شرايط مشخص نيست شهروندان با اين کارت هاي محدودي يکساله اي که در اختيار دارند چه طور مي توانند کرايه هاي خود را نيز با آنها بپردازند.
ميثم مظفر، رئيس سازمان تاکسيراني قول الکترونيکي شدن کرايه هاي تاکسي ها در آينده نزديک را داده و اعلام کرده که پرداخت کرايه تاکسي ها به دو شيوه آنلاين و آفلاين خواهد بود. در اين طرح در تاکسي ها با سيستم آنلاين، کرايه ها از طريق کارت هاي عضو شتاب از مسافران دريافت مي شود و در پرداخت آفلاين نيز مسافران با کارتهاي مترو و اتوبوس کرايه خود را خواهند پرداخت و نياز است هر چه سريع تر مشخص شود که آيا کارت بليت هاي يکساله اي که هم اکنون در اختيار شهروندان است و به مبلغ خاصي محدود شده کفاف تردد هاي شهروندان با تاکسي ها را در آينده مي دهد يا خير.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]