محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842449068
رییس مجمع واردات: تجار، گرفتار رکود تورمیشدهاند/ زدوبند و رانت خواری در حوزه واردات بسیار جدی است
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
رییس مجمع واردات: تجار، گرفتار رکود تورمیشدهاند/ زدوبند و رانت خواری در حوزه واردات بسیار جدی است
او معتقد است در یک دهه گذشته وجود همین مسایل باعث ایجاد بدبینی به واردات و واردکننده شده است.
به گزارش نامه نیوز روزنامه شرق در گفتگو با ریس مجمع واردات نوشت؛
سایهروشن زدوبند و رانتخواری در حوزه واردات که همواره از سوی تحلیلگران مورد نقد قرار گرفته است ازسوی محمدحسین برخوردار رییس مجمع واردات نیز تایید میشود. برخوردار اما واردات را بهعنوان یک رکن اقتصاد، برای کشور ضروری میداند و معتقد است باید از این ابزار در جهت رشد تولید داخل بهره برد. به این ترتیب او برخلاف عقیده برخی از کارشناسان بر این باور نیست که برای نجات تولید باید واردات مهار شود. بلکه برعکس سرنوشت واردات وابستگی شانهبهشانه نوع نگرش تولیدکنندگان به بازار هدف دارد. اگر بهدنبال بلوغ بازار هستیم اول باید بهسراغ تولید داخل برویم و نوع نگرش آن را جهانی یا حداقل منطقهای کنیم. بههر حال دنیا به این نتیجه رسیده است که نمیتواند مصرف را بهطور پلیسی و دستوری کنترل کند و برای آن بخشنامه و آییننامه صادر کند اما میتواند با تنظیم رژیم تجاری، واردکنندگان را ملزم کند که شرکای خارجی خود را از میان منابع معتبر انتخاب کنند. واقعیت آن است که فشارهای ناشی از تحریمهای خارج و داخلی راه را بر واردکنندگان شناسنامهدار پرهزینه و فضا را برای جولاندادن برندهای ضعیف فراهم کرده است. او از کاهش 55درصدی مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در چهارماه اول 2013 خبر داده و میگوید: آیا ما وقتی واردات از اتحادیه اروپا را کاهش دادیم، بهسراغ کالای باکیفیتتر رفتیم یا کالای ضعیفتر. آیا بازار را به برندهای ضعیف و بیکیفیت واگذار نکردیم؟ در ادامه مشروح گفتوگوی «شرق» با محمدحسین برخوردار رییس مجمع واردات را میخوانید:
از اوایل دهه 80 و به طور مشخص از سال85 به بعد واژهای به نام «واردات بیرویه» وارد ادبیات اقتصاد کشور شد و تحلیلگران بر این باور هستند که یکی از علل رکود تولید بروز این پدیده در کشور است. آیا شما نیز موثربودن رشد روزافزون واردات بر کندشدن روند تولید را تایید میکنید؟
واردات بیرویه و غیرضروری، واردات کالاهای غیراستاندارد، زدوبند و رانتخواری در حوزه واردات، چراغ خاموشبودن واردکنندگان، وابستگی دولتها به واردات، وابستگی درآمد دولت و دولتمردان به واردات و واردکنندگان، شکاف واردکنندگان با منافع ملی و دهها موضوع دیگر ازجمله مباحث جدیای است که در دهه اخیر همواره حوزه واردات با آن مواجه بوده و همین مواجهه سبب شده خواسته یا ناخواسته نگاه به واردات و واردکنندگان در هالهای از بدبینی قرار گیرد. با این نوع نگرش اگر به واردات نگاه کنیم، قطعا چیزی که مورد توجه قرار میگیرد انگشت اتهامی است که به سوی واردات و واردکنندگان نشانه رفته است یعنی گمان برخی بر این شده که مساله عدم رونق تولید داخل ریشه در رونق واردات دارد اما واقعیت چیز دیگری است. امروزه تجارت خارجی برای تمامی کشورهای جهان تبدیل به یک ضرورت اجتنابناپذیر شده است. ما این دغدغه خاطر را در میان همه شرکتکنندگان در اجلاس داووس نیز دیدیم. این یک اصل اولیه است که انکار آن غیرممکن و غیرعقلایی است. هیچ کشوری بهتنهایی قادر نیست تمام کالاهای مایحتاج خود را تولید کند. چنین فرآیندی، تجارت خارجی را به یک ضرورت اجتنابناپذیر بدل کرده است. موضوع تبادل دانش فنی، تکنولوژی و فناوری هم تنها در سایه تجارت بینالمللی محقق میشود. پس همه کشورها ناگزیر هستند برای گسترش تجارت خارجی خود برنامهریزی کنند.
اما این موضوع تنها در شرایطی اتفاق میافتد که واردات هدفمند، برنامهریزیشده و مبتنی بر آیندهنگری باشد. آیا جنابعالی در حال حاضر و با توجه به اوضاع و احوال کنونی، در همین 50درصد از تجارت خارجی کشورمان چنین خصوصیاتی را مشاهده میکنید که از آن دفاع میکنید؟ آیا حوزه واردات ما به بلوغ رسیده است که ما توقع داشته باشیم که واردات پشتیبان تولید داخل باشد؟
واقعیت آن است که برای ورود به این بحث، ابتدا باید گریزی به بلوغ حوزه تولید بزنیم. برآیند همه مطالعات بر این مدعا دلالت دارند که تولید داخل نباید بهدنبال انحصاریکردن بازار باشد. درغیر این صورت با وضعیتی مواجه میشود که صنعت خودرو کشور با آن روبهرو شد. اگر تولید بازار هدفش را 70میلیون مصرفکننده داخلی ببیند، قطعا بهدنبال محدودکردن واردات خواهد بود چراکه برای بقای خود چارهای جز این ندارد که رقیب را از بازار دور کند. اما اگر با افزایش کیفیت محصولات خود، بازار هدف را در خارج از مرزها ترسیم کند و مثلا نیمنگاهی به 600میلیون جمعیت آسیای جنوب شرقی داشته باشد، آن وقت برای رسیدن به آن بازار، خودش هم بهدنبال توسعه واردات خواهد بود چرا که آمارهای تجارت جهانی نشان میدهد بزرگترین صادرکنندگان جهان، در جای خود بزرگترین واردکننده هستند. این یعنی سرنوشت تولیدکننده دست واردکننده نیست که حالا بخواهیم برای نجات تولید داخل، واردات را مهار کنیم، بلکه برعکس سرنوشت واردات وابستگی شانهبهشانه نوع نگرش تولیدکنندگان به بازار هدف دارد. اگر بهدنبال بلوغ بازار هستیم اول باید به سراغ تولید داخل برویم و نوع نگرش آن را جهانی یا حداقل منطقهای کنیم.
یعنی شما معتقدید که تولیدکننده داخلی باید تبدیل به واردکننده شود؟
اتفاقا این یکی از همان آفات و آسیبهایی است که بر صنعت خودرو کشور ما وارد شده است. یعنی تولیدکننده داخلی بهجای تامین قطعات موردنیاز خود از پیمانکاران داخلی، به دلیلاینکه واردات قطعات از خارج کشور کمهزینهتر بود، بهسراغ واردات قطعات رفت. سخن من این است که یک تولید باکیفیت و با قیمت مناسب در مکانیسم بازار آزاد، جای خود را در بازار جهانی باز خواهد کرد. باید به سراغ مزیتهای رقابتی کشورمان برویم و نگاه تولیدکننده ایرانی را به سمت بازار جهانی بچرخانیم. در این مسیر واردات میتواند پشتیبان تولیدکننده داخلی باشد. به هر حال بخش عمدهای از مواد اولیه و قطعات واسطهای مورد نیاز کارخانجات ما، از خارج کشور تامین میشود. از طرف دیگر اگر رژیم تجاری کشور بر مدار صحیح آن قرار گیرد و کشورهای مبدا کالا، کشورهایی با سطح تکنولوژی تولید بالایی باشند، مسلما این موضوع میتواند در ارتقای کیفیت تولید داخل ما نیز اثرگذار باشد.
منظورتان چیست؟ در مورد واردات چه تغییراتی در طول چند سال قبل باید از سوی تولیدکنندگان دنبال میشد؟
یکی از دغدغههایی که باید از سوی تولیدکنندگان داخلی دنبال میشد، بهجای دلواپسی درخصوص حجم واردات، شناسنامهدارشدن واردات است. شاید بد نباشد گاهگاه با مراجعه به آمار و اطلاعات منتشره از منابع معتبر داخلی نگاهی مقایسهای به وضعیت تجارت خارجی کشور بیندازیم و ببینیم که در طول چند سال اخیر، چند درصد واردات از طریق واردکنندگان شناسنامهدار انجام شده است. واردکننده شناسنامهدار بهدنبال تحکیم نشان تجاری خود است و تنها راه آن را تقویت خدمات پس از فروش و سیستم توزیع رسمی میداند. پس حداقل به دلیل منافع خودش، از تخلف و تقلب دوری میکند. این یعنی گردش بازار بر مدار شفافیت یعنی همان چیزی که سیاستگذاران تجارت خارجی و داخلی و همچنین تولیدکنندگان بهدنبال آن هستند.
دغدغه خاطر شما در مورد واردات چیست؟
ببینید بههرحال دنیا به این نتیجه رسیده است که نمیتواند مصرف را بهطور پلیسی و دستوری کنترل کند و برای آن بخشنامه و آییننامه صادر کند اما میتواند با تنظیم رژیم تجاری، واردکنندگان را ملزم کند که شرکای خارجی خود را از میان منابع معتبر انتخاب کنند. واقعیت آن است که فشارهای ناشی از تحریمهای خارج و داخلی راه را بر واردکنندگان شناسنامهدار پرهزینه کرده و فضا را برای جولاندادن برندهای ضعیف فراهم ساخته است. اگر ترکیب کشورهای صادرکننده کالا به ایران را مشاهده کنید، یقینا به عمق فاجعه پی خواهید برد. در سالهای ابتدایی قرن 21 اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری ایران در هر دو بعد صادرات و واردات بود. طی دودهه گذشته بهدلیل نیاز متقابل اتحادیه اروپا و ایران شاهد ارتقای سطح مبادلات اقتصادی و تجاری دو طرف بودیم. بهطوریکه از سال 1377 گسترش مشارکت شرکتهای اروپایی در طرحهای توسعهای بهخصوص در صنعت نفت و گاز و خودرو چشمگیر بود. میزان تجارت ایران و اتحادیه اروپا در سال 2005 درحالی به بیش از 25میلیارددلار رسید که این رقم در سال 2001حدود 12میلیارددلار بود. بهدنبال اعمال تحریم نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران از اول جولای 2012 (10 تیر 91)، روابط اقتصادی دوطرف عملا به پایینترین سطح خود رسید چرا که بخش عمده صادرات ایران به اتحادیه اروپا مربوط به صادرات نفتخام بود و پس از داغترشدن تنور تحریمها نیز ایران بیش از گذشته به سیاست جایگزینی واردات کالاهای اروپایی روی آورد. نگاهی به آمارهای یورواستات نیز به روشنی نشان میدهد مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در چهارماه اول 2013 از کاهش 55درصدی نسبت بهمدت مشابه سال قبل برخوردار بوده است. طبق این گزارش مجموع مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در چهارماه نخست 2013به دومیلیارد یورو رسید. این درحالی است که در چهار ماه نخست 2012 این رقم ششمیلیاردیورو گزارش شده بود. حال بهتر میتوانیم وضعیت عملکردمان را در حوزه تجارت خارجی و بهخصوص واردات ارزیابی کنیم. آیا ما وقتی واردات از اتحادیه اروپا را کاهش دادیم، به سراغ کالای باکیفیتتر رفتیم یا کالای ضعیفتر. آیا بازار را به برندهای ضعیف و بیکیفیت واگذار نکردیم؟ علاوه بر این تورم داخلی و رکود بازار هم مزید بر علت شده و بنگاههای فعال در حوزه تجارت خارجیمان را تحت فشار قرار داده است.
نقش دیگر عوامل را در کاهش کیفیت کالاهای وارداتی چگونه ارزیابی میکنید؟
در یک نگاه اجمالی به شرایط واردکنندگان شناسنامهدار کشور باید بگویم که تجار زیر تیغ رکود تورمی قرار دارند. در جامعهای که تورم به پدیدهای مزمن و دایمی بدل شود و افزایش درآمدهای رسمی بهندرت با نرخ تورم تناسب داشته باشد، رشوهخواری، فعالیت در شبکه گسترده توزیع کالای قاچاق، دلالی، خرید و فروش امتیازات و یارانههای غیرمستقیم دولتی، زمین، مسکن، کالاهای مصرفی و... به مفرهای اجتنابناپذیر تامین هزینه زندگی و تغییر مکان به دهکهای مرفه بدل خواهد شد و طبیعتا در چنین فضایی نمیتوان توقع داشت که تجارت قانونی مسیر منطقی خود را طی کند. از طرف دیگر موضوعی که در یک کلام همه واردکنندگان از آن رنج میبرند کلاف سردرگم موانع غیرتعرفهای است. چراغ خاموشبودن دولتها در اتخاذ سیاستهای غیرتعرفهای در کنار غیرشفافبودن آن، سبب شده که واردکنندگان نتوانند ارزیابی مناسبی از محیطی که در آن در حال فعالیت هستند، داشته باشند. بهطور جدی معتقدم ما تا تکلیف خودمان را با این موانع غیرتعرفهای- که تجارت جهانی آنها را رد کرده- مشخص نکنیم در دور باطل خواهیم بود. و آخر آنکه ما به یک جراحی دقیق مبتنی بر شرایط جدید در نظام تجارت خارجی نیازمندیم.
1393/2/29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]
صفحات پیشنهادی
رییس مجمع واردات خواستار توجه بیشتر به رونق تجارت قانونی شد
رییس مجمع واردات خواستار توجه بیشتر به رونق تجارت قانونی شد تهران - ایرنا - رییس مجمع واردات با استقبال از برنامه های دولت در خصوص تسهیل تجارت گفت درآمدهای مالیاتی برنامه ریزی شده از سوی دولت در شرایطی قابل استحصال است که بنگاه های اقتصادی فعال در بخش خصوصی سودآوری داشته باشندآشنایی با گرانترین خودروهای وارداتی
چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۵ گرانقیمتترین خودروهای وارداتی فروردین سال جاری مشخص شدند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا یک مدل خودروی هیوندای سانتافه مدل 2014 ساخت 2013 وارداتی از امارات به ارزش 204 هزار و 16 دلار گرانقیمتترین خودروی وارداتی در فروردینهيوندا سانتافه در صدر گرانترين خودرو هاي وارداتي فروردين ماه/مازراتي همچنان در فهرست گرانترين ها
باشگاه خبرنگاران گزارش مي دهد هيوندا سانتافه در صدر گرانترين خودرو هاي وارداتي فروردين ماه مازراتي همچنان در فهرست گرانترين ها بر اساس آمار گمرک در فروردين ماه سال جاري يک دستگاه هيوندا سانتافه نو مدل 2014 سقف کش به ارزش 204 هزارو 16 دلار در صدر گرانترين خودرو وارداتي فروردينرئیس مجمع واردات در گفتوگو با فارس تاکید کرد روش غلط تحمیل هزینه تولید محتوای دیجیتال بر سخت افزار
رئیس مجمع واردات در گفتوگو با فارس تاکید کردروش غلط تحمیل هزینه تولید محتوای دیجیتال بر سخت افزاررئیس مجمع واردات گفت طیف وسیعی از کالاهای مرتبط با نمایش خواندن کتاب هنرهای تجسمی میراث فرهنگی محصولات مالتی مدیا و نرم افزار مشمول وسایل با استفاده فرهنگی است و هزینه تولید محتصنعت خودرو در بوته نقد کارشناسان/۳ قاضیپور: رانت ۳ هزارمیلیارد تومانی واردات خودرو/ شورای رقابت باید قیمتگذا
صنعت خودرو در بوته نقد کارشناسان ۳قاضیپور رانت ۳ هزارمیلیارد تومانی واردات خودرو شورای رقابت باید قیمتگذاری کندعضو ناظر شورای رقابت با بیان اینکه شورای رقابت باید حتما در بخش خودرو قیمتگذاری کند گفت به دلیل مصوبه دولت قبل بالای 3 هزار میلیارد تومان از رانت خودرو استفاده شدواردات گوشیهای تأییدنشده و بدون گارانتی/ نظارت ناصحیح و عدم پایش بازار
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد واردات گوشیهای تأییدنشده و بدون گارانتی نظارت ناصحیح و عدم پایش بازار خبرگزاری پانا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد مدلهای بسیار زیادی از گوشیهای تلفن همراه در بازار به فروش میرسند که نه تنها تأییدیه این سازبا وجود تسهیل روند واردات قانونی؛ حجم بالای گوشیهای همراه بدون مجوز و فروش بدون گارانتی آنها
با وجود تسهیل روند واردات قانونی حجم بالای گوشیهای همراه بدون مجوز و فروش بدون گارانتی آنها فناوری اطلاعات > سخت افزار - فارس نوشت ۸ ۱۲ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد مدلهای بسیار زیادی از گوشیهای تلفن همراه در بازار به فروش میاختصاصی فارس/ اعتراض مجمع واردات به افزایش تعرفه واردات کالای IT/تحمیل گرانی مضاعف به بازار
اختصاصی فارس اعتراض مجمع واردات به افزایش تعرفه واردات کالای IT تحمیل گرانی مضاعف به بازاررئیس مجمع واردات با بیان اینکه به دلیل افزایش نرخ ارز و مالیات بر ارزش افزوده قیمت کالاهای IT افزایش یافته خواستار تجدید نظر در افزایش 4 درصدی تعرفه واردات این کالاها همزمان با اجرای فاز دسازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد واردات گوشیهای تأییدنشده و بدون گارانتی/ نظارت ناصحیح و عدم
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کردواردات گوشیهای تأییدنشده و بدون گارانتی نظارت ناصحیح و عدم پایش بازارسازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد مدلهای بسیار زیادی از گوشیهای تلفن همراه در بازار به فروش میرسند که نه تنها تأییدیه این سازمان را ندارند بلکههيوندا سانتافه در صدر گرانترين خودروهاي وارداتی فروردين ماه/مازراتی همچنان در فهرست گرانترينها
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد هيوندا سانتافه در صدر گرانترين خودروهاي وارداتی فروردين ماه مازراتی همچنان در فهرست گرانترينها بر اساس آمار گمرک در فروردين ماه سال جاری يک دستگاه هيوندا سانتافه نو مدل 2014 سقف کش به ارزش 24 هزار و 16 دلار در صدر گرانترين خودرو وارداتی فروردينآشنایی با گرانترین خودروهای وارداتی/عکس
گرانقیمتترین خودروهای وارداتی فروردین سال جاری مشخص شدند یک مدل خودروی هیوندای سانتافه مدل ۲۰۱۴ ساخت ۲۰۱۳ وارداتی از امارات به ارزش ۲۰۴ هزار و ۱۶ دلار گرانقیمتترین خودروی وارداتی در فروردین امسال بود بعد از این خودرو بنز S500 L ساخت ۲۰۱۳ مدل ۲۰۱۴ مشکلی چهار در هشت سیلندر بااعتراض مجمع واردات به گرانی تعرفه کالاهای IT
اعتراض مجمع واردات به گرانی تعرفه کالاهای IT با اندک دقت نظری در این فهرست مشاهده میشود که اولا فهرست تحت عنوان لوازم فرهنگی با نگرش خاص در مورد یکسری از محصولات تهیه شده و قاعدتا نمیتواند بهصورت جامع و مانع منظور نظر قانونگذار باشد کد خبر ۳۹۸۶۲۹ تاریخ انتشار ۱۷ ارديبهشتسانتافه، گرانترین ماشین وارداتی در ایران
سانتافه گرانترین ماشین وارداتی در ایران بر اساس آمار گمرک در فروردين ماه سال جاری يک دستگاه هيوندا سانتافه نو مدل ۲۰۱۴ سقف کش به ارزش ۲۴ هزار و ۱۶ دلار در صدر گرانترين خودرو وارداتی فروردين ماه قرار گرفت به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز بر اساس آمار گمرکآشنایی با گرانترین خودروهای وارداتی +عکس
آشنایی با گرانترین خودروهای وارداتی عکس گرانقیمتترین خودروهای وارداتی فروردین سال جاری مشخص شدند ایسنا یک مدل خودروی هیوندای سانتافه مدل 2014 ساخت 2013 وارداتی از امارات به ارزش 204 هزار و 16 دلار گرانقیمتترین خودروی وارداتی در فروردین امسال بود بعد از این خودرو بنز S500صادرات گوشت قرمز ممنوع شد/هيوندا در صدر گرانترين خودروهاي وارداتي/دريافت ضمانتنامه بانکي به جاي عوارض
گمرک در هفته اي که گذشت صادرات گوشت قرمز ممنوع شد هيوندا در صدر گرانترين خودروهاي وارداتي دريافت ضمانتنامه بانکي به جاي عوارض اعلام ارزش گمرکي خودرو هاي چيني و اعلام گرانترين خودرو هاي وارداتي و اعلام تسهيلات گمرک به صادر کنندگان از مهمترين اتفاقات گمرک در هفته اي که گذشت بود بهمدیر حوزه علمیه حضرت ولی عصر (عج) آستارا: آستارا با خطرات ناشی از فرهنگهای وارداتی مواجه است
مدیر حوزه علمیه حضرت ولی عصر عج آستارا آستارا با خطرات ناشی از فرهنگهای وارداتی مواجه استمدیر حوزه علمیه حضرت ولی عصر عج آستارا گفت فرهنگهای وارداتی و بدحجابی مهمترین معضل شهرستان مرزی آستارا در حوزه فرهنگی است حجتالاسلام سیدرضا قدسی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس درافزایش واردات سویا در چین
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۷ واردات سویای چین در آوریل 63 5 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته جهش یافت که بالاترین رکورد مشاهده شدن در سال جاری میلادی تاکنون بوده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا واردات چین که بزرگترین خریدار سویای جهان است به 6 5 میلیون تن در آور-
گوناگون
پربازدیدترینها