تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق زبان، دور داشتن آن از زشت گويى، عادت دادنش به خير و خوبى، ترك گفتار بى فايده و ني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831311164




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد اندر مشکلات توزیع سوخت برای تراکتورها


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
اندر مشکلات توزیع سوخت برای تراکتورها
تراکتور تنها ماشینی است که بر حسب کارکرد سوخت دریافت می‌کند، اما توزیع سوخت برای آن بحث ریشه‌داری است که مورد غفلت قرار گرفته است.

خبرگزاری فارس: اندر مشکلات توزیع سوخت برای تراکتورها



به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، کشاورزی از ارکان اصلی اقتصاد در هر جامعه‌ای بوده و توسعه و پیشرفت جوامع در گرو توجه ویژه به این مهم است. امروزه با مکانیزه شدن امور کشاورزی سوخت به عنوان یکی از مؤلفه‌های مهم در این بخش به شمار می‌رود و در واقع از پایه‌های اصلی بخش کشاورزی است. توزیع سوخت تراکتورها یک بحث ریشه‌دار است که گاه بر اساس سیلندر تراکتورها و امروزه نیز بر اساس نوع تولید و میزان کشت سهمیه‌بندی می‌شود. با وجود اینکه استفاده تراکتور و دیگر ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی مشخص است و جز برای کشاورزی استفاده نمی‌شوند اما توجه و تعیین سوخت برای آنها مورد غفلت و کم‌کاری قرار می‌گیرد. روند ثبت‌نام و دریافت سهمیه سوخت که باید از طریق سامانه و با تأیید جهاد کشاورزی صورت گیرد و از طرفی نیز کافی بودن سوخت دریافتی برای میزان زمین و کشت و ... از جمله مشکلاتی است که کشاورزان دارای تراکتور با آنها مواجه هستند. همدان نیز در زمینه کشاورزی در سطح کشور جزو استان‌های مطرح است و با توجه به اینکه یکی از قطب‌های کشاورزی محسوب می‌شود توجه به سوخت تراکتورها از اهمیت خاصی برخوردار است. تأمین امکانات مورد نیاز کشاورزان و دسترسی آسان به این امکانات از جمله مواردی است که به کشاورزان در تهیه محصول و تولیدات کشاورزی کمک قابل توجهی می‌کند. در این زمینه تهیه سوخت مورد نیاز کشاورزان از جایگاه خاصی برخوردار است که باید مد نظر قرار مسئولان قرار گیرد. با توجه به اینکه دریافت سهمیه سوخت تراکتور نیاز به طی مراحلی دارد شاید یک اقدام اساسی و برداشتن این موانع از راه کشاورزان در راستای تولید بیشتر از ضروریات است که شاید هویت‌بخشی به تراکتورها و صدور کارت سوخت یکی از راه‌حل‌های این امر باشد. در راستای بررسی این امر در سطح استان و نحوه صدور حواله سوخت برای تراکتور و راهکارهای آن با مسئولان مربوطه به گفت‌وگو نشستیم.

* سهمیه سوخت تراکتورها کاهش یافته است رئیس خانه کشاورز همدان در این راستا با اشاره به فرآیند دریافت حواله سوخت توسط کشاورزان به خبرنگار فارس گفت: در سال جاری سهمیه سوخت تراکتورها کاهش یافته است. ابوالقاسم سوزنچی افزود: سال گذشته سهمیه سوخت تراکتور چهار سیلندر 800 لیتر و 6 سیلندر یک هزار لیتر بود که امسال به ترتیب به 600 و 800 لیتر کاهش یافته است. وی تصریح کرد: برای دریافت این سهمیه که هر سه ماه صادر می‌شود کشاورز باید سه نوبت و در هر نوبت حداقل دو روز وقت صرف کند تا سهمیه‌اش مشخص شود. رئیس خانه کشاورز همدان ادامه داد: کشاورزانی که مرکز کشاورزی آنان در روستا نیست بعد از مشخص شدن سهمیه باید سوخت را از روستای نزدیک مزارع خود دریافت کنند. وی با بیان اینکه جابه‌جایی سوخت از دیگر مشکلات کشاورزان است، یادآور شد: این امر نیز هزینه‌بر بوده و نیاز به چند نفر نیروی انسانی دارد. سوزنچی اظهار کرد: حدود سه سال قبل این حواله هر 9 ماه یا 6 ماه صادر می‌شد و سهمیه تعیین‌شده در مزارع تحویل کشاورزان می‌شد اما در حال حاضر مسیر این امر طولانی شده است. *دستگاه‌ها در حل مشکلات کشاورزان گام بردارند وی تصریح کرد: در راستای کوتاه کردن تحویل مسیر سوخت به کشاورزان تلاش بسیاری کرده‌ایم اما جهاد کشاورزی استان با بهانه اینکه تابع دستورات مرکز هستیم هیچ تحرکی نداشته است. رئیس خانه کشاورز همدان خاطرنشان کرد: باید دستگاه‌های مربوطه در انعکاس مشکلات شهرستان‌ها در این زمینه تلاش کرده و پاسخ بگیرند نه اینکه صرفاً مجری تصمیمات باشند. وی با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته در این راستا گفت: با مراجعه به جهاد کشاورزی می‌گویند مشکل در شرکت نفت است در حالی که در آن جا ابداً مشکلی وجود ندارد. به گفته سوزنچی مشکل اصلی در خود استان است که تصمیم‌گیر مربوطه می‌گوید برای کوتاهی مسیر دریافت سوخت باید از تهران کسب تکلیف کنم در حالی که وظیفه حکومت این است که این گازوئیل را در مزرعه تحویل کشاورز دهد. وی با تأکید بر سهولت تحویل سوخت به کشاورزان افزود: اگر چند نفر حتی از کشاورزان سهمیه گازوئیل خود را در جای دیگری مصرف کردند نباید تمام کشاورزان که سالم‌ترین قشر مملکت هستند مورد اتهام قرار گیرند. وی اظهار کرد: شرکت نفت در زمینه صدور حواله هر سه ماه یک بار تابع تصمیمات مرکز است اما باید توجه داشت که این امر کشاورزان را به زحمت می‌اندازد و با بالا رفتن قیمت انرژی در حال حاضر قیمت برخی از نهادهای کشاورزی 15 برابر شده است. رئیس خانه کشاورز همدان با بیان اینکه باید با خدمات‌رسانی به کشاورزان شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که قیمت نهاده‌ها را کاهش دهیم، یادآور شد: اگر نمی‌توانیم حداقل امکانات را راحت‌تر در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

*ملاک سهمیه‌بندی سوخت باید تغییر کند وی با اشاره به کاهش سهمیه سوخت اضافه کرد: در برابر اعتراض به این امر نیز می‌گویند با توجه به سیلندر و ظرفیت تراکتور و زمین سهمیه سوخت محاسبه و مشخص می‌شود. سوزنچی اظهار کرد: از نظر فنی این امر برای تراکتوری که دو سال از عمر آن می‌گذرد صادق است نه تراکتوری با 25 سال سابقه که کاملاً فرسوده شده و امکاناتی نیز برای تعویض آن برای کشاورز وجود ندارد. وی اضافه کرد: از طرفی نیز تراکتور علاوه بر شخم زدن زمین به عنوان وسیله حمل و نقل کشاورز، برای جابه‌جایی خوراک دام و ... نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. رئیس خانه کشاورز همدان با بیان اینکه قاچاق سوخت ریشه در کوتاهی در بسیاری از موارد دیگر دارد، گفت: دو سال قبل به عنوان نماینده خانه کشاورز گزارشی مبنی بر حفر و فعالیت 22 چاه غیر مجاز در یک روستا ارائه کردم که هر چاه حداقل 50 هزار لیتر در سال گازوئیل مصرف می‌کند. وی تصریح کرد: با توجه به این امر باید بررسی شود که این روستا یک میلیون و 100 هزار لیتر گازوئیل را از کجا تأمین می‌کند. سوزنچی با تأکید بر ریشه‌یابی مشکلات خاطرنشان کرد: نباید برای کشاورزان که یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور هستند ایجاد زحمت کرد. * ملاک سهمیه‌بندی سوخت نوع محصول و میزان سطح زیر کشت است مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه همدان نیز با اشاره به روند تحویل سوخت به خبرنگار فارس گفت: کشاورزان با مراجعه به مراکز آی‌تی و دفاتر پیشخوان دولت می‌توانند برای دریافت سهمیه ثبت‌نام کنند. اصغر توفیقی با اشاره به وجود 450 مرکز آی تی روستایی در سطح استان افزود: با توجه به این مهم دیگر نیازی به مراجعه کشاورزان به مراکز جهاد کشاورزی در سطح بخش‌ها و روستاها نیست. وی با بیان اینکه سهمیه‌بندی سوخت در بخش‌های مختلف با متولیان آن بخش است، ادامه داد: سهمیه‌بندی و تحویل سوخت بخش کشاورزی نیز بر عهده جهاد کشاورزی است. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه همدان تصریح کرد: در گذشته سهمیه‌بندی سوخت بر مبنای ادوات کشاورزی بود و امسال بر مبنای نوع محصول و میزان سطح زیر کشت انجام می‌شود. به گفته وی تعیین سهمیه سوخت بر اساس این روش به صورت آزمایشی در هشت استان در سطح کشور اجرایی شد و امسال نیز در تمام استان‌ها اجرایی می‌شود. توفیقی با بیان اینکه سوخت تراکتورها امسال کاهشی نداشته است، گفت: روزانه 10 میلیون لیتر سوخت در سطح کشور برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده که امسال نیز این میزان تغییری نیافته است. وی با بیان اینکه صدور حواله سوخت کشاورزی در سطح کشور به صورت ماهیانه است، اظهار کرد: این امر در همدان سه ماه بود که بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در آخرین جلسه ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها به دو ماه تغییر یافته است.

*توزیع 153 لیتر سوخت در بخش کشاورزی طی سال گذشته مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه همدان با اشاره به صدور بالغ بر 166 میلیون لیتر سوخت طی سال گذشته در بخش کشاورزی اضافه کرد: از این میزان 153 میلیون لیتر مورد استفاده قرار گرفت که حاکی از توزیع مازاد سوخت در این بخش است. وی با اشاره به تغییر قیمت سوخت در بخش کشاورزی از 150 تومان به 250 تومان خاطرنشان کرد: با توجه به تولید حدود 5.5 میلیون تن محصول کشاورزی با 153 میلیون لیتر سوخت طی سال گذشته در سطح استان در واقع به طور متوسط بابت هر کیلو محصول هزینه سوخت در این بخش 27 ریال افزایش داشته که رقم ناچیزی است. توفیقی تصریح کرد: با توجه به اینکه عمده‌ترین تولیدات کشور از کشاورزی تأمین می‌شود، هیچ محدودیتی در تأمین سوخت این بخش وجود ندارد. وی با بیان اینکه هزینه سوخت در بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش‌ها کمتر است، گفت: نرخ دولتی هر لیتر گازوئیل برای کشاورزان 250 تومان و آزاد 500 تومان است. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه همدان خاطرنشان کرد: در سال گذشته توزیع سوخت آزاد در بخش کشاورزی در سطح استان نداشته‌ایم زیرا بیش از نیاز کشاورزان سوخت در اختیار آنها قرار گرفت و امسال نیز توزیع سوخت به میزان سال گذشته است.

*ضرورت صدور کارت سوخت برای تراکتورها رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان نیز در این راستا به خبرنگار فارس گفت: صدور کارت سوخت بهترین راهکار برای کوتاه کردن مسیر دریافت سوخت تراکتورها است. علیرضا رنجبرضرابی اظهار کرد: در حال حاضر تمام تراکتورها در سامانه سوخت شرکت نفت ثبت بوده و دارای سند و قولنامه هستند و صدور کارت سوخت برای آنها مانند دیگر ماشین‌آلات کمک بزرگی به صاحبان تراکتور و بخش کشاورزی است. وی با بیان اینکه تا زمانی که تراکتورها در سامانه شرکت نفت ثبت نشده‌اند به آنها سوختی تعلق نمی‌گیرد، افزود: با توجه به این امر صدور کارت سوخت برای تراکتورها کار ساده‌ای است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان تصریح کرد: با صدور کارت سوخت، دریافت سوخت دیگر نیازی به ثبت‌نام در اینترنت، تأیید جهاد کشاورزی و ... ندارد. به گفته وی می‌توان با تعیین سهمیه سوخت بر اساس سیلندر برای تراکتورها نیز کارت سوخت صادر کرد و از مشکلات کشاورزان در این زمینه کاست. رنجبرضرابی یادآور شد: مگر برای دیگر خودروها و ماشین‌آلات براساس کارکرد میزان سوخت تعیین می‌شود که در بخش کشاورزی بر اساس زمین، تولید و ... است. وی با بیان اینکه تراکتورهای فرسوده نیز بر روی زمین کار می‌کنند، گفت: در این زمینه فقط بحث مصرف بالای آنها است که سال گذشته حدود 36 میلیارد تومان تسهیلات برای خرید تراکتور و ادوات و نوسازی آنها توسط جهاد کشاورزی در سطح استان پرداخت شد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه در برخی موارد از بخش کشاورزی به خوبی دفاع نشده است، افزود: مشکلات مربوط به سهمیه‌بندی سوخت تراکتورها از طریق صدور کارت سوخت حل می‌شود بنابراین شرکت نفت و عوامل متولی باید این مهم را مدنظر قرار دهند. وی خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی نیز به دنبال نوسازی این ناوگان بوده تا مصرف سوخت در تراکتورها بهینه شود. انتهای پیام/89006/ط40

93/02/28 - 10:23





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن