واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۲:۲۸ق.ظ)
عراقچي: ناهماهنگي در گروه 1+5 يکي از مهمترين موانع تحقق توافقنامه است عراقچي گفت: ما يک نگراني داريم و آشکار هم اعلام کردهايم؛ درست است که با خانم اشتون مذاکره ميکنيم، اما هرگز حاضر نيستيم که يک مذاکره را دوبار انجام دهيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، عباس عراقچي، معاون حقوقي و بين الملل وزارت امور خارجه و عضو ارشد تيم مذاکره کننده هستهاي کشورمان شب گذشته در برنامه گفتوگوي ويژه خبري گفت: در سه دور مذاکرات قبلي سعي کرديم ديدگاهها را به هم نزديک کنيم و کليات بحثها درباره هر موضوع انجام شد، اظهار داشت: موضوعات مختلفي روي ميز هست. با موضوعات متنوع و گستردهاي مواجهيم که هر کدام به شاخههاي مختلف تقسيم ميشود که بايد درباره آنها صحبت کرده و به تفاهم برسيم. در سه دور گذشته ديدگاههايمان را مطرح کرديم. احساسمان اين بود در دوره چهارم وارد نگارش متن شويم و تفاهمات را روي کاغذ بياوريم. اين خواست هر دو طرف بود. وقتي بحث ها را شروع کرديم، مشخص شد که يک مقدار زود است که وارد نگارش شويم.
عراقچي تاريخ بعدي مذاکرات اواخر خرداد ماه اعلام کرد و افزود: احتمال دارد تا قبل از دوره بعدي در خرداد ماه يک دوره فوق العاده را تنظيم کنيم که نيازمند تنظيم زمان است.
وي در پاسخ به سئوالي در اين باره که در اين صورت که پايه کار توافق ژنو باشد، چطور در موضوعات هيچ توافقي حاصل نشده است ،اظهار داشت: توافق ژنو کليات بحث و مشخصه هاي توافق نهايي را تعيين کرده است. اما تبديل اين مشخصه ها به توفق کار سنگيني است. توافق ژنو غني سازي را مي پذيرد اما با محدوديت هايي و بر اساس نياز ما اکنون بايد نيازها تعيين شود. غني سازي داراي چندين شاخه است؛ تعداد سناتريفيوژها، تحقيق و توسعه، ميزان غني سازي، نوع ذخاير و ... که بايد در همه اين موارد صحبت کنيم و به توافق برسيم.
عراقچي در باره اراک گفت: در توافق ژنو گفته شده که بايد نگراني ها در اراک برطرف شود . ما معتقديم با استفاده از تکنولوژي ميتوان نگرانيها را کاهش داد. اما ماهيت آب سنگين اراک بايد حفظ شود که جزو خطوط اصلي ماست. درباره تغييرات در اين زمينه اختلاف نظر هست و هنوز بايد روي اين راهحلها کار کرد. به هر حال رآکتور آب سنگين اراک نگراني هايي را دارد چراکه يک راه رسيدن به بمب اتم است و معتقديم با کاهش ميزان پلوتونيم مي توان اين نگراني ها را از بين برد. در اين مورد اختلاف نظر وجود دارد اما مي توان با تغييرات مسئله را حل کرد.
عراقچي در پاسخ به اين پرسش که برخي رسانههاي غربي سعي دارند موضوع چاشنيهاي انفجاري را به موضوع توان دفاعي گره بزنند گفت: برنامههاي دفاعي کشور به هيچ وجه قابل مصالحه و مذاکره نيست. تجهيزات دفاعي و برنامههاي دفاعي کشور به هيچ وجه موضوع مذاکره نبوده، نيست و نخواهد بود.
اين عضو تيم مذاکرهکننده هستهاي کشور با اشاره به هماهنگي ميان شش کشور درباره حضور وزيران خارجه در مذاکرات بعدي گفت: اين احتمال از قبل پيشبيني شده است اما در کل انتظار ميرود که اين شش کشور با صداي واحد با ما صحبت کنند و وظيفه اين هماهنگي به عهده خانم اشتون است.
وي افزود: ما يک نگراني داريم و آشکار هم اعلام کردهايم؛ درست است که با خانم اشتون مذاکره ميکنيم، اما هرگز حاضر نيستيم که يک مذاکره را دوبار انجام دهيم که مثلا يکي از گروه 1+5 با آن چه موافقت ميشود، يک جانبه مخالفت کند و ما مجبور به مذاکره دوباره شويم. يکي از کشورها در توافق ژنو اين کار را انجام داد و ما به خانم اشتون گفتيم که هماهنگي بين خودتان را انجام دهيد و معقول نيست که دوباره بر روي چيزي که تفاهم شده دبه دربياوريد. بين ژنو 2 تا 3 آنها خودشان را هماهنگ کردند و بعد از تامين نظر ما به مذاکرات بازگشتند و دراين دور از مذاکرات هم ما اين نگراني را داريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]