واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاد دانشگاه: گفت و گوهایی به پیچیدگی مذاکرات هسته ای در درازمدت به نتیجه می رسد تهران-ایرنا- دانشیار روابط بین الملل دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه ایجاد موازنه بین منافع ایران و کشورهای گروه 1+5 کار ساده ای نیست، گفت: براساس اصول روابط بین الملل، گفت و گوهایی به پیچیدگی و دشواری مذاکرات هسته ای به طور معمول در درازمدت به نتیجه می رسد.
«ارسلان قربانی شیخ نشین» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره دور چهارم مذاکرات ایران و 1+5در گام نهایی اظهار داشت: موضوعات سیاست جهانی که در فرآیند و بستر دیپلماسی گفتمانی قرار می گیرند ،هرگز به دست آمدن نتیجه آنی نیست چرا که این مسائل مهم به صورت فرآیندی پیش می روند.
وی افزود: ضمن اینکه نباید از این نکته غافل شد که قرار گرفتن مساله هسته ای ایران در فرآیند مذاکره با کشورهای قدرتمند دنیا ، به تنهایی مساله ای مهم و حائز اهمیت است، بنابراین نیل به نتیجه در مذاکراتی با این درجه از اهمیت بسیار پیچیده است و به طور قطع زمان بر خواهد بود.
به گفته قربانی شیخ نشین،از دیدگاه تحولات روابط بین الملل نباید انتظار داشت موضوع پیچیده ای مثل مساله هسته ای که طرف های ذی نفع در آن از یک سو جمهوری اسلامی ایران و از سوی دیگر شش قدرت جهانی هستند، به سرعت و همچنین به سهولت به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه به طور قطع همان طور که جمهوری اسلامی ایران به دنبال تامین منافع خود است،طرف مقابل نیز در این راستا گام برمی دارد، گفت:مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 این روزها به عنوان کلیدی ترین موضوع جهان مطرح شده است و بنابراین مقداری باید با دقت و تامل بیشتر به روند آن نگاه شود.
این تحلیلگر مسائل سیاسی عنوان کرد: نگاه جمهوری اسلامی ایران و تاکیدش بر این امر که فعالیت هسته ای صلح آمیز حق هر کشوری است به ویژه اینکه ایران عضو ان پی تی هم هست، امری واقع بینانه و منطقی است.
استاد روابط بین الملل دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه همه گروه ها و جریان های داخل کشور حق اظهار نظر درباره موضوعات مهم کشور مثل مذاکرات هسته ای را دارند، اضافه کرد: باید تلاش کرد که از قضاوت شخصی، احساسی و اظهارنظرغیرکارشناسی که به دور از انصاف و از همه مهمتر به دور از واقعیت های نظام بین الملل است، خودداری شود.
قربانی شیخ نشین با اشاره به اینکه تیم مذاکره کننده هسته ای ایران به خوبی دغدغه منافع ملی کشور را دارند، خاطرنشان کرد: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند اعضای این تیم از افراد پایبند نظام جمهوری اسلامی هستند. دکتر ظریف نیز تحصیلکرده روابط بین الملل و آشنا با نظام منطقه ای و قواعد جهانی است و از سوی دیگر منافع ایران را به خوبی می شناسد.
استادیار دانشگاه خوارزمی تاکید کرد: تیم مذاکره کننده هسته ای ایران به دنبال رسیدن به راه حل مبتنی بر منافع جمهوری اسلامی ایران است و تلاش می کند تا تهدیدی متوجه مصالح کشور نشود،از این رو گفت و گوها دراین باره به درازا خواهد کشید.
قربانی شیخ نشین مذاکرات ایران و گروه 1+5 را مهمترین موضوع سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در سال های گذشته توصیف کرد و گفت: بعد از جنگ هشت ساله ایران و گفت و گوها پیرامون قطعنامه پایان جنگ ایران و عراق، مذاکراتی به این وسعت که کشورهای بزرگ دنیا درگیر آن شوند وجود نداشته است.از این رو به نظرم همه رسانه ها و جریان های کشور باید مبتنی برمشترکات ملی و منافع کشور اظهار نظر و عمل کنند.
به گزارش ایرنا، مذاکرات بین ایران و کشورهای 1+5 از روز سه شنبه (23 اردیبهشت) در شهر وین اتریش آغاز شد و تا جمعه 26 اردیبهشت ادامه داشت.
این چهارمین دور مذاکرات دو طرف از زمان اجرای توافق هسته ای منعقد شده در سوم آذر ماه سال قبل، موسوم به «توافق ژنو» بود.
سیام4**9173** 1418
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]