واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: عوامل اصلی مرگ نوجوانان در جهان
در سال 2012 ، یک میلیون و دوازده هزار نوجوان که امکان نجات جان بسیاری از آنها وجود داشت جان خود را از دست داده اند.
آفتاب: سازمان جهانی بهداشت، حوادث، ایدز و خودکشی را سه عامل اصلی مرگ و میر نوجوانان در جهان اعلام کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، پایگاه اینترنتی روزنامه لوفیگارو فرانسه نوشت: سازمان جهانی بهداشت نخستین گزارش درباره سلامت نوجوانان در جهان را منتشر و در آن خاطرنشان کرد افسردگی نخستین علت بیماری نزد افراد ده تا نوزده ساله است.
در این گزارش که بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از 109 کشور دیروز منتشر شد، حوادث، ایدز و خودکشی سه علت اصلی مرگ و میر نوجوانان در جهان قلمداد شده است.
سازمان جهانی بهداشت بر وجود رابطه بین عوامل بیماری، معلولیت و مرگ و میر در سراسر جهان تاکید کرده است. میزان ثروت کشورها نیز در این بین تاثیری نداشته است.
خشونت بیشتر شامل نوجوانان پسر می شود، در بیشتر از نیمی از کشورهای مورد مطالعه قرار گرفته، پنجاه درصد نوجوانان پسر گفته اند که در طول سال جاری جراحتی جدی داشته اند.
در خصوص دختران نوجوان، مرگ و میر هنگام زایمان دومین علت مرگ پس از خودکشی است.
در بین هر دو جنس و همه سنین، پس از حوادث جاده ای (بیش از صد و بیست هزار کشته)، ایدز دومین علت مرگ و میر است به طوری که سالانه حدود صد هزار نوجوان بویژه در آفریقا به علت ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند.
پس از ایدز نیز خودکشی با هشتاد هزار قربانی، اصلی ترین عامل مرگ و میر نوجوانان به شمار می رود.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که حدود نیمی از اختلالات روانی از چهارده سالگی آغاز می شود اما این اختلالات به ندرت تشخیص داده و درمان می شوند.
این در حالی است که این بیماری ها اغلب پیامدهایی برای کل عمر دارند.
نوجوانان به تاثیررفتارهایشان بر روی سلامتی خود واقفند اما اذعان می کنند که عادات بدی را در پیش گرفته اند. استعمال دخانیات، الکل و دیگر مواد روانگردان در بین نوجوانان در مقادیر مختلف رواج دارد: به عنوان مثال کمتر از یک درصد نوجوانان میانماری در ماه گذشته دست کم یک بار الکل نوشیده اند. این رقم برای نوجوانان جزایر سیشل حدود هفتاد درصد است. یک چهارم نوجوانان مورد سوال قرار گرفته معتقدند که چاقی مشکل مهمی برای سلامتی شان در این دوره سنی است اما بیش از سه چهارم نوجوانان به توصیه ها در زمینه فعالیتهای بدنی عمل نمی کنند.
در این گزارش همچنین تاکید شده است که هیچ نوجوانی نباید به علت حادثه ای که قابل اجتناب یا بیماری که قابل درمان است جان خود را از دست بدهد. در سال 2012 ، یک میلیون و دوازده هزار نوجوان که امکان نجات جان بسیاری از آنها وجود داشت جان خود را از دست داده اند.
نوجوانان بین ده تا نوزده ساله که از سنین آسیب پذیری کودکی خارج شده اند اما هنوز وارد سنین بزرگسالی نشده اند عمدتا به علل خارجی جان خود را از دست می دهند، اما نباید از سلامت و بهداشت آنها غفلت کرد.
دکتر فلاویه بوسترئو، معاون مدیرکل در امور بهداشت زنان و کودکان در سازمان جهانی بهداشت میگوید: «جهان به اندازه کافی به سلامت نوجوانان توجه ندارد.»
به گزارش این سازمان، سیاستها نشان دهنده ضرورت توجه بیش از پیش به این موضوع است اما این توجهات به ندرت به عمل تبدیل می شود. با این حال، نوجوانان که در بیشتر موارد بیش از بیست درصد جمعیت هر کشور را تشکیل می دهند منابع اقتصادی مهم و کلید تغییر جامعه هستند.
در پایان گزارش سازمان جهانی بهداشت این شعار را انتخاب کرده است: «در دهه دوم قرن بیست و یکم، فرصت های فراوانی برای ارتقای سلامت دهه دوم زندگی وجود دارد.»
این گزارش اعلام کرده است که علاوه بر جمع آوری اطلاعات با کیفیت و قابل مقایسه در کشورها درباره سلامت نوجوانان، توسعه برنامه های بهداشتی و موثر مهم است و در این بین دو بازیگر کلیدی برای دسترسی به این گروه از جمعیت، مدرسه و اینترنت است.
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]