تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854530907




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حضرت زینب(س) شکوه شقایق و کوه استقامت بود/ الگوی عفاف و حجاب


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > مرکز > قم بمناسبت سالروز وفات عقیله بنی هاشم؛
حضرت زینب(س) شکوه شقایق و کوه استقامت بود/ الگوی عفاف و حجاب
قم - خبرگزاری مهر: حضرت زینب (س) چونان خورشیدی است که نه فقط در آسمان کربلا درخشیده و شام ظلمانی دوران امویان را روشنی بخشیده، بلکه سراسر تاریخ پر حماسه تشیع را از درخشش ایمان و ولایت و ایثار و شهادت طلبی خود نورانی ساخته است.



به گزارش خبرنگار مهر، جبرئیل بر پیامبر(ص) نازل شد و عرض کرد "خداوند می‌فرماید: نام این دختر را زینب بگذارید، چرا که این نام را در لوح محفوظ نوشته‌ایم‌" آن گاه حضرت محمد(ص) سومین نوه خویش را «زینب» می‌نامد، «زین اب»، «زینت پدر» ، زینب در لغت به معنای درخت نیکو منظر است. حضرت زینب (س) را «عقیله بنی هاشم» نام نهاده‌اند و عقیله، به زنی بزرگ منش گویند که در بین بستگان، عزیز و محترم و در خاندان خود، ارجمند باشد.   نام مبارکش در کسر قلب اثر غریب دارد، قسم دادن خدا به نام مقدسش و آه دلش برای انجام مقاصد و قضای حوایج اثر مثبت دارد. حضرت زینب(س) در سال ششم هجری در مدینه چشم به جهان گشود و کمتر از پنج سال از عمر شریف خود را در کنار پیامبر(ص) و در دامن پر مهر مادر پرورش یافت. حضرت زینب در دوران طفولیت در دامان پدر می‌نشست و حضرت علی (ع) با لطف و مهربانی، به او سخن گفتن می‌آموخت. روزی امام به دختر عزیزش فرمود: بگو «یک». گفت: یک. فرمود: بگو «دو» زینب ساکت ماند. فرمود: نور دیده من! بگو دو. ناگهان زینب زبان گشود و عرض کرد: پدر جان! زبانی که به گفتنِ یک باز شد، چگونه می‌تواند «دو» بگوید؟! امام که می‌دانست مراد فرزندش اذعان به توحید و یگانگی خدا است، او را به سینه چسباند و بوسید. علاقه و محبت امام حسین و زینب(س) علاقه و محبت امام حسین و زینب(س) به یکدیگر در تمام مراحل زندگیشان جلوه گر است: در طفولیت، زینب جز در آغوش حسین(ع) آرام نمی‌گرفت و همواره به او چشم می‌دوخت. گویند "موقع ازدواج، زینب کبری(س) با شویش، عبد اللّه شرط کرد که همه روزه به او اجازه دهد تا حسین (ع) را زیارت کند و کمتر روزی بود که زینب حسین را نبیند" بعضی از سیره نویسان هم گفته‌اند: "در هنگام ازدواجِ زینب کبری، حضرت علی (ع) با عبد اللّه شرط کرد که هرگاه حسین (ع) به سفر رفت، زینب هم اجازه داشته باشد با او مسافرت کند. عبد اللّه شرط را پذیرفت و به پیمان خود همواره پایبند بود" زینب خردسال پس از شهادت مادر، حامل رسالت او می‌شود و با حضورش، گریه‌اش، باصحبت‌ها و سخنرانی‌ها و آموزش دادن‌هایش ابلاغ پیام‌های ولایت و افشای توطئه‌های خلافت را عهده‌دار می‌گردد. هر چند که زندگانی آن حضرت بعد از مرگ پیغمبر(ص) وشهید شدن مادر، در مظلومیت و محرومیت می‌گذشت اما هرگز سازش و تسلیم نمی‌پذیرفت حتی در دورانی که پدرش خانه نشین شده بود آنچه را از مادر به ارث برده و از علم و مدیریت و اخلاق پدر فرا گرفته است برای بیداری خفتگان و آگاهی فریب خوردگان و هدایت رهجویان به کار می‌گیرد.

زینب کبری(س) را کمالاتِ بسیار بود، در جمال و سکینه و وقار، همانند خدیجه کبری بود و در عصمت و حیا، به فاطمه زهرا می‌مانست. در فصاحت و بلاغت، هم چون علی مرتضی بود و در حلم و بردباری، همسان امام مجتبی و در شجاعت و قوت قلب، بسان حضرت سید الشهدا(ع). زینب کبری(س) در حصنِ حصینِ نبوت و خاندان والا مقامِ ولایت و امامت تربیت یافت. از لبان آموزگار وحی، دانش اندوخت و در دامان کرامت، پرورش یافت و از تربیت خمسه طیبه، ادب آموخت. شهامت، شجاعت و قوت قلب زینب، از ارتباط و اتکای او به خدا سرچشمه می‌گیرد. سخنان کوبنده‌اش در کاخ یزید، نهی از منکر در آن فضای مسموم، حمایت و پاسداری از حیا و عفت در همه مراحل سفر، و عمل به وظیفه در همه جا، جلوه‌هایی از بندگی حضرت زینب (س) است.  حضرت زینب(س) از نظر دانش در آن مرتبه بود که بسیاری از زنان مدینه نزد ایشان می‌آمدند و از درس تفسیر او بهره می‌بردند. البته دانش او برگرفته از مدرسه و مکتب نبود، بلکه - چنان که امام سجاد (ع)در مسجد کوفه بعد از ایراد خطبه معروف حضرت زینب فرمودند"او دانشمندی الهی است و خداوند چشمه‌های زلال معرفت را بر قلب مبارکش جاری ساخته است" زینب (س) در خشوع و خضوع و عبادت و بندگی مانند پدر و مادر بزرگوارش بود، شبها را به تهجد صبح می‌کرد و مدام قرآن تلاوت می‌فرمود. آن بانوی بزرگ اسلام در میدان دشوار کربلا و از آن جا تا شام، در مشکل‌ترین حالات، نماز شب و عبادتِ خدا را ترک نگفت. محمد غالب شافعی از علمای اهل سنت می گوید " زینب(س) دختر علی بن ابی‌طالب(ع) در بهترین مکتب اخلاقی پرورش یافت و از سرچشمه آیات الهی سیراب گشت؛ در حلم و کرم و بصیرت در امور سیاسی بین خاندان بنی هاشم مشهور شد و جمال و جلال، سیرت و صورت و اخلاق و فضیلت را به هم آمیخت. او شبها در عبادت بود و روزها در روزه بود. الگوی عفاف و حجاب زینب کبری(س) در عفاف و حجاب زبان زد خاص و عام بود، در دروران اسارت و در حرکت از کربلا تا شام، عفت و حجاب خود را حفظ کرد که مورخین نوشته‌اند «او صورت خود را با آستینش می‌پوشاند، چون روبنده‌اش از او گرفته شده بود» حضرت زینب (س) از جهت آن مقاماتی که تحصیل نموده به واسطه عبادت و بندگی ،به واسطه صدماتی که متحمل شد در راه احیا و ابقای دین مبین و به واسطه محبت دو طرفه به خانواده خود، و به واسطه محبتی که به سید الشهدا(ع) داشته و به واسطه اینکه از افراد  جلیه آیات الهیه و آثار وجودیه ربانیه بوده مستحق لقب «ولیه الله» است. آن حضرت نیز در تمام حرکات و سکنات خود اقتدا و پیروی مادر خود نمود به این رتبت عالی و منصب متعالی بهرمند گردیده و ملقب به صدیقه الصغری شد. نائبه الزهرا، العصه الصغری، ناموس الکبری، فاضله، زاهده، عاقله و...از القاب حضرت زینب(س) است. در دوره حساس امامت برادرش امام حسن مجتبی(ع) و سال های اولیه رهبری امام حسین (ع) که با آماده سازی زمینه قیام می گذرد، او نیزسهمی شایان در این حرکت همه جانبه داشت. دریای برکات خون حسین(ع) و شهیدان کربلا همه در بستر صبر و استقامت زینب(س) موج زد و از فیض و سوگ زینب(س) بی کرانی یافته است.

شهامت و شجاعت زینب(س) بود که دشمنان نقابدار اسلام را به زانو در آورد و خطبه‌ها و ندبه‌های او بود که رسوایی و فضیحت منافقان دنیاپرست را غافلگیر ساخت.پس از عاشورا هر کس از حسین (ع) یاد کرده، به زینب (س) تآسی جسته، و هر کس پیام حسین (ع) را شنیده ، به بانگ رسای زینب گوش فرا داده، و هرکس در پیروی از حسین(ع) علیه ظلم و دین ستیزی قیام کرده، به نوعی از زینب (س) یاری گرفته که احیاگر یاد شهیدان و پیام رسان حسینیان و افشاگر ظلم دین ستیزان بود. عاقبت اوج ایمان و عرفان و ایثار و شجاعت و آزادگی و فداکاری را در کربلا به نمایش می‌گذارد و با نثار دو فرزند خویش در رکاب برادر، حماسه عشق به رهبر و سرسپاری به فرمان امام معصوم را جلوه گر می سازد. شور انگیزترین سرنوشت سازترین فراز زندگانی حضرت زینب (س) پس از شهادت امام حسین (ع) آغاز شد، آن زمان که به عنوان کاروان سالار اسیران کربلا ، پیام رسان خون شهیدان می‌گردد و در کوی و برزنی ودر هر مجلس و انجمنی پرچم داد خواهی برمی افرازد. و پیامبروار، با حشمت و هیبتی بی نظیر و زهرا وار، با صراحت و اعتراضی اعجاب انگیز و علی وار، با شجاعت و قاطعیتی دشمن کوب نقشه‌های یزیدیان در سرکوبی اسلام ولایت را خنثی می‌سازد و خود نیز فدایی این راه می‌شود. آن بانوی بزرگوار سرانجام در پانزدهم رجب سال 62 هجری، روز یکشنبه، با کوله باری از اندوه و غم و محنت و رنج دار فانی را وداع گفت وآرامگاه شریف او در نزدیکی دمشق، کعبه آمال عاشقان ولایت است. امام صادق(ع) فرمود" اگر کسی بر مصیبت عمه‌ام زینب(س) که با برادر شریک بود و تشکیل مجالس ذکر ما بدهد یا بشنود و گریان شود، اگر به قدر بال مگس چشمش در این مصیبت تر شود خداوند او را بیامورزد" الگویی برای چگونه زیستن به عقیده مریم معین الاسلام، استاد حوزه علمیه خواهران، حضرت زینب(س) با حرکتی که در طول زندگی خود داشته الگویی برای چگونه زیستن، هر کسی بخواهد ایشان را الگو قراردهد تاثیرگذار است. مدیر موسسه آموزشی و فرهنگی زنان منتظر قم در گفتگو با خبرنگار مهر، آن حضرت را از نظر شخصیتی، عبادی، علمی و... قوت یافته، دانست و گفت: حضرت زینب (س) رشد یافته در تمام ابعاد زندگی بود و حرف‌های خود را با آیات قرآن مستند می‌کردند و شاگرد مکتب قرآن بودنند. وی یادآورشد: حضرت زینب(س) از بعد دشمن شناسی مهارت خاصی داشتند و دشمن زمان خود را می‌شناختند ودر واقعه عاشورا بدون تردید راه حق را پیشه کردنند. معین الاسلام معتقد است قوت شخصیت حضرت زینب(س) بود که توانست حادثه عاشورا را با عزت تاریخ ساز کند و پیام رسانی دقیق ایشان باعث شد دشمن نتواند جریان عاشورا را به نحو خود تحریم کند. استاد حوزه علمیه خواهران معتقد است یک زن می‌تواند اسیر تجمالات و خوش گذرانی باشد یا با قوت نفس خود تبدیل به یک شخصیت بزرگ مانند زینب کبری(س) شود. بار شعار حضرت زینب در تمام این مصائب همان شعار سیدالشهدا(ع) است که در اوج مصیبت‌ها سهمگین کربلا، زیر لب زمزمه کرد "خداوندا! در برابر قضا و قدر تو شکیبایم، جز معبودی نیست ای فریاد رس دادخواهان" .................................
فریده اریس  


۱۳۹۳/۲/۲۵ - ۱۰:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن