تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شكم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842667789




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بدهکار بانکی یا مفسد اقتصادی؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بدهکار بانکی یا مفسد اقتصادی؟ تهران - ایرنا - «بدهکار بانکی یا مفسد اقتصادی» یادداشتی است که روز سه شنبه در روزنامه شرق منتشر شد و در آن آمده است:سرانجام پس از هشت سال «بگم بگم های» رییس دولت گذشته، معاون اول رییس جمهور اسحاق جهانگیری، فهرست بدهکاران مالی را به قوه قضاییه ارسال کرد.


« نعمت احمدی» در ادامه این مطلب آورده است: به باور نگارنده اهمیت ارسال این فهرست کمتر از اثرات مذاکره مستقیم با دولت آمریکا در جمع گروه 1+5 نیست.
تورم ناشی از انباشت نقدینگی برگرفته از بلوکه شدن پول بانک ها در حساب گروه اندکی از بدهکاران بانکی که مانع تولید و اشتغال شده اند، باعث به وجود آمدن وضع فعلی اقتصادی کشور است.
ارسال این فهرست و وصول مطالبات بانک ها و به چرخش درآوردن نقدینگی وصول شده از بدهکاران در قالب طرح های اشتغال زا و به کارگیری انبوه بیکاران، حاصل این حرکت دولت است. رییس جمهور چندی قبل، مهلت یک ماهه ای به معاون اول خود داد تا ظرف این مدت، مفسدین اقتصادی را به قوه قضاییه معرفی کند.
با انقضای مهلت یک ماهه نگارنده لب به شکوه گشودم و از معاون اول گلایه کردم که ظاهرا قرار نیست راز سر به مهر بدهکاران بانکی در هیچ دولتی گشوده شود اما خوشبختانه آقای جهانگیری به وعده خود وفا کرد.
پرسشی که هم اکنون در جامعه مطرح است و از ناحیه افراد مختلف از اهل فن پرسیده می شود این است: این افراد، «بدهکار بانکی» هستند یا «مفسد اقتصادی»؟
اگر بدهکارند که بر آنان حرجی نیست و نیاز به این همه طول و تفصیل ندارد و لابد بانک ها در زمان اعطای وام به میزان کافی، «وثایق» قابل تبدیل به پول از مشتریان خود اخذ کرده و در «مانحن فیه» نیز چنین عمل کرده اند.
علی القاعده باید ظرف چند ماه گذشته که دولت جدید سرکار آمده و دنبال حل موضوع معوقات بانکی بوده و به معاون اول رییس جمهور نیز ابلاغ شده است که موضوع را در اسرع وقت تعقیب و فهرست اینان را به قوه قضاییه ارسال کند، نتایجی حاصل شده باشد.
اگر این افراد وام گیرنده واقعی بودند و به اندازه وام مأخوذ وثایق قابل تبدیل به پول در اختیار سیستم بانکی قرارداده بودند تا هم اکنون ظرف مدتی که از عمر دولت فعلی می گذرد مراتب صدور اجراییه و تملک یا حراج وثایق به نتیجه رسیده بود.
پس حال که چنین نشده به قطع و یقین، افراد شامل این فهرست، بدهکار معوقات بانکی نیستند که شامل طرح یک دعوای حقوقی ساده از طریق اجرای ثبت یا محاکم عمومی دادگستری باشند.
به همین اعتبار معاون اول ریاست جمهوری فهرستی از این افراد تهیه می کند و لابد با ذکر مبالغ بدهی و شیوه اخذ وام از بانک های کشور -که وصف مجرمانه دارد- از قوه قضاییه درخواست مجازات آنان را دارد.
به باور نگارنده نمی توان و نباید به افراد شامل این فهرست «بدهکار» گفت.
برای اکثر افراد اتفاق افتاده که به هر علت ضامن دریافت وام دوست و همکاری شده باشند که مبلغ آن درقبال اعداد نجومی غیرقابل تصور اخیر، ناچیز است یعنی حدود یک میلیون تا 10 میلیون تومان از گیرنده وام چک و سفته اخذ می شود و ضامن باید کارمند و دارای فیش حقوقی باشد و مهم تر از آن سفته و چک چند برابر اصل وام از ضامن هم می گیرند.
کافی است یکی از سررسیدهای وام به تعویق بیفتد؛ سیل پیامک و تلفن و مراجعه و حتی تهدید شروع می شود!
وام هایی که در پرداخت آن قصه پرغصه ای بر وام گیرنده می رود و در وصول، عرض و آبرو!
اما وام گیرندگان کلان از چنان «حصن حصینی» برخوردارند که حتی عالی ترین مرجع اجرایی کشور از ذکر نام آنان خودداری می کند.
به باور نگارنده افراد شامل فهرست ارایه شده عنوان حقوقی مفسد اقتصادی را دارند و حتی نباید به قانون از کجا آورده اید مصوب سال 1337 استناد جست؛ چرا که این قانون در وضع دیگری تصویب شده است.
بلکه با توجه به شیوه اخذ وام که عمدتا از حمایت «از ما بهتران» برخوردار و اعمالی در زمانه اخذ وام صورت گرفته که مصداق تخلف است.
قانون استنادی در این باره، قانون «تشدید مجازات مرتکبان به کلاهبرداری ارتشاء و اختلاس» مصوب سال 1367 مجمع تشخیص مصلحت نظام است که مجازاتی تا حد اعدام را شامل می شود.
به غیر از این قانون، عمل مرتکبان منطبق است با قانون «مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور».
البته این قانون برابر نظریه مورخه 17/11/83 اداره کل امور حقوقی قوه قضاییه نسبت به بزه اخلال در نظام اقتصادی کشور تعریف خاصی ارایه نکرده و به نظر می رسد ارایه تعریف با مقامات اقتصادی کشور باشد. وزارت بازرگانی اختلال در نظام تهیه و توزیع مایحتاج عمومی را از مصادیق اخلال در نظام اقتصادی کشور تلقی کرده است (نظریه شماره 7/8607 مورخ 17/11/83).
نگاهی به تعاریف ماده 1 این قانون نشانگر آن است که عمل وام گیرندگانی که وام های کلان و خاص را گرفته و این وام ها باید در طرح های عمرانی و تولیدی و خدماتی مصرف می شد و به یقین نشده است، مشخص می شود قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور مصوب
19/9/69 با اصلاحات و الحاقات بعدی، قانون حاکم بر افراد شامل فهرست ارایه شده از طرف معاون اول رییس جمهور است که برابر ماده 2 آن، چون اعمال ذکرشده یعنی وام های مأخوذه به بهانه طرح و استفاده از آن در غیرموارد ذکر شده، به یقین به قصد ضربه زدن به نظام یا به قصد مقابله با آن یا با علم به موثربودن اقدام در مقابله با نظام است.
چنانچه اعمال وام گیرندگان در حد فسادفی الارض باشد مرتکب به اعدام و در غیر این صورت به حبس از پنج تا 20 سال محکوم می شود و در هر دو صورت دادگاه به عنوان جزای مالی به ضبط تمامی اموالی که از طریق خلاف قانون به دست آمده باشد حکم خواهد داد.
با نکته ظریفی که در بدهی افرادی که به سیستم بانکی با دریافت وام های کلان روبه رو هستیم مالکیت این افراد بر اموال خود است.
فرض کنیم وام گیرنده ای از محل وام مأخوذه مستغلاتی تهیه کرده که در موقع خرید مثلا یک میلیون تومان ارزش داشت به وام دریافتی هم مثلا 16 درصد بهره تعلق گرفته باشد که وام گیرنده اصل و بهره وام را نپرداخته و مبلغ یک میلیون تومان مثلا به پنج میلیون تومان هم افزایش پیدا کرده باشد.
اما «مستغل» خریداری شده از محل همین وام با افزایش نجومی به یکصد میلیون تومان رسیده باشد، مالکیت این مابه التفاوت یعنی 95 میلیون تومان متعلق به کیست؟
در این مورد است که قانون «از کجا آورده ای» مصوب سال 1337 مصداق پیدا می کند.
به هرصورت ارایه فهرست از طرف قوه مجریه بزرگ ترین اقدامی است که صورت گرفته؛ حال باید در انتظار تصمیمات بعدی بمانیم.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




24/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن