واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تلاش برای بازگرداندن مردی که از مردم « نه» شنید!
نتیجه انتخابات ریاست جمهوری نشان داد که دبیر سابق شورای امنیت ملی، یک سیاستمدار شکست خورده است و حالا دوستان او در مجلس به دنبال احیای جایگاه او در جامعه هستند.
مصطفی داننده: این روزها مخالفان دولت، شطرنج سیاسی ماهرانهای را علیه دولت روحانی آغاز کردهاند. شطرنجی که از سوی برخی نمایندگان مجلس و نیروهای طرفدار یک نامزد خاص در انتخابات آن را هدایت میشود.
کشاندن وزرا به مجلس، برگزاری همایش دلواپسی، ناکارآمدن نشان دادن دولت و... همه و همه پازلهای تشکیل دهنده این شطرنج هستند. این افراد اما گام تازهای را در دستور کار خود قرار دادهاند، آنهم تکرار فضای دو قطبی انتخابات ریاست جمهوری بین «حسن روحانی» و« سعید جلیلی» است. 100 تن از نمایندگان مجلس در نامهای به هیئت رئیسه، خواستار حضور تیم مذاکره کننده « محمد جواد ظریف» و « سعید جلیلی» در مجلس شدند. درخواست بی سابقهای که به نظر میرسد در قوانین داخلی مجلس نیز، تعریفی برای آن ارائه نشده است.
اما سوالی در این میان مطرح میشود که چرا این نمایندگان چنین درخواستی را مطرح کردهاند؟ و چه هدفی را دنبال میکنند؟
اولین هدف آنها، بازگشت نام « سعید جلیلی» به رسانههاست. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری نشان داد که دبیر سابق شورای امنیت ملی، یک سیاستمدار شکست خورده است و حالا دوستان او در مجلس به دنبال احیای جایگاه او در جامعه هستند. هدف بعدی آنها، دو قطبی کردن فضای سیاسی ایران است که کشاندن پای تیم مذاکره کننده سعید جلیلی به این بازی سیاسی خود بیانگر این معناست.
برگزاری این جلسه به فرض محال در مجلس شورای اسلامی، احتمالا اینگونه خواهد بود. تیم جلیلی بدون توضیح در مورد عملکرد خود با سوالات متعدد خود و احتمالا با متهم کردن، دولت روحانی به سازش سعی میکند تا ظریف و تیمش را درگوشه رینگ گیر بیندازد تا آنها مجبور بشوند فقط به اتهامات پاسخ بدهند تا اینکه در مورد عملکرد خود و احیانا عملکرد ضعیف، تیم سعید جلیلی طی سالهای گذشته پاسخگو باشند.
بعد از این جلسه، نقش نمایندگان جبهه پایداری پررنگ خواهد شد و آنان در گفتوگو با رسانههای نزدیک به خود، صحبتهای رد و بدل شده در جلسه غیرعلنی مجلس را مطرح میکنند و میگویند که نمایندگان مجلس مدام به تیم مذاکره کننده جلیلی احسنت میگفتند که این نشان میداد، نمایندگان مردم از عملکرد تیم روحانی ناراضی و خواستار بازگشت تفکر جلیلی به مذاکرات هستهای هستند.
آنها برای برهم زدن تفکر تیم هستهای ایران برنامه ریزیهای هوشمندانهای را انجام دادهاند که هدف اصلی آن افکار عمومی است. این گروه به دنبال این است که نشان دهد که روحانی در تحقق چرخش اقتصاد در کنار چرخش سانتریفیوژ، ناموفق بوده است. شاید برای اینکه کمی اذهان عمومی و این دوستان روشن شود، باید به انتخابات ریاست جمهوری بازگردیم و مروری به مناظرهها و نتایج انتخابات کنیم.
در مناظرهای که سیاست خارجی، مسئله مورد بحث نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بود، همگان مشاهده کردند که در فضای دو قطبی ایجاد شده میان روحانی و جلیلی، اکثر نامزدها از جمله ولایتی، قالیباف و محسن رضایی هم صدا با روحانی به انتقاد از شیوه، دیپلماتیک جلیلی پرداختند و او را یکی از عاملان بروز مشکلات در کشور دانستند. حتی حداد عادل نیز، در این جلسه هم صدا با جلیلی نبود و سعی میکرد کمی از بار انتقادها به دبیرسابق شورای عالی امنیت ملی بکاهد.
نتایج انتخابات هم نشان میدهد که تفکر جلیلی در کشور تنها 4 ملیون رای دارد و دیگر مردم در رایهای خود نامی به غیر از تفکر جلیلی نوشتند. رای 6 میلیون نفر به قالیباف، رای سه میلیون هشتصد هزار نفری به محسن رضایی، رای دو میلیونی به علی اکبر ولایتی، رای چهارصد هزار نفری به غرضی و در نهایت رای 18 میلونی حسن روحانی، نه بزرگ به سعید جلیلی و تفکر او بود. تفکری که پایداری چیها به دنبال بازگشت آن هستند.
منبع: ابتکار
1393/2/24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]