واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
استفاده از تبلت به عنوان اسباب بازی؛ آری یا خیر؟
کودکی دنیای رنگارنگ بازیهای شاد و مهمتر از آن اسباب بازیهای کوچک و بزرگ است. از عروسکهای آواز خوان گرفته تا ماشینهای باتریدار و کوکی که همه و همه برای ما یادآور روزهای خوش گذشته هستند و برای بچههای امروز شادی آفرینند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر محمد رضا فر نقی زاد مشاور خانواده و مدرس دانشگاه در برنامه «زندگی جاریست» شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه والدین باید به بازی های کودکان خود اهمیت بدهند، گفت: بازیهای کامپیوتری باید بخشی از بازی کودکان باشد، نه تمام آنها، بدین معنا که کودک باید همراه با بازیهای رایانهای به بازیهای فکری و فیزیکی نیز بپردازد.
وی بومی سازی بازیهای رایانهای و همراه بودن والدین در هنگام بازی کامپیوتری را، دو راهکار برای کاهش آسیب این گونه از بازیها دانست و افزود: سبک زندگی در حال تغییر است؛ ولی نباید منجر به آسیب و صدمه به سلامت روان و جسم ما شود. انسان در مسیر رشد نیاز به تکامل دارد که خانوادهها در این زمینه نقش بسیار موثری دارند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه اگر محیط خانهای سرد باشد افراد برای فرار از تنهایی با سرگرمی هایی از قبیل تبلت مشغول میشوند، ادامه داد: برگزاری یک میهمانی خانوادگی و ایجاد فضایی پر نشاط و شاداب میتواند باعث کاهش استفاده از بازی های کامپیوتری شود. بنابراین والدین می توانند در خانههای خود فضای شاد و هیجانی برای کودکان خود فراهم کنند تا کودک به جای بازی با رایانه با اطرافیان خود بازی کند. از این رو طراحی بازیهای دسته جمعی سبب کاهش بازیهای رایانهای می شود.
دکتر فر نقی زاد با بیان اینکه بازیهای کامپیوتری و سه بعدی بدلیل چند رسانه ای بودن برای کودکان جذابیت بیشتری دارند، اظهارکرد: در حال حاضر با کم شدن تعداد کودکان در خانه، والدین می توانند به همراه فرزندان دوستان و بستگان خود در فضاهای سبز و پارک ها حضور پیدا کنند تا فرزندانشان روابط اجتماعی را یاد بگیرند؛ در غیر این صورت او تبدیل به فرد خودخواهی می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه ایجاد خلاقیت در کودکان موجب ایجاد انگیزه و تقویت تعامل آنها با اجتماع می شود، افزود: والدین نباید برای اینکه کودکان خود را از سرشان باز کنند، او را به سمت بازیهای کامپیوتری سوق دهند. والدین میبایست وقت بیشتری را با کودکان خود بگذارند و با آنها بازیهای قدیمی همچون خاله بازی، گل کوچیک، کوه پیمایی و ... انجام دهند تا به رشد جسمی و فکری کودکان خود کمک کنند.
دکتر فر نقی زاد در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از تلفن همراه هوشمند برای کودکان زیر 15 سال به هیچ وجه توصیه نمیشود و در صورت استفاده نیز باید فرزندان را با قانون استفاده از آنها آشنا کرد، مثلاً شما میتوانید از این وسیله 10 دقیقه استفاده کنید یا باید در کنار آن بازیهای فیزیکی و فکری نیز انجام دهید. بنابراین در بازی باید تمام نیازهای کودک سنجیده شود و تمامی وسایل بازی را مدنظر قرار دهیم نه صرفاً بازی های کامپیوتری را.
گفتنی است، برنامه «زندگی جاریست» کاری از گروه سلامت روان و خانواده شبکه رادیویی سلامت است که از شنبه تا چهارشنبه هر هفته از ساعت 10:10 به مدت 40 دقیقه تقدیم شنوندگان صدای دانش، نشاط و آرامش می شود.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]