واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران خیرالله پور:
مبارزه بیولوژیک در سطح 4100 هکتار از شالیزارهای بابلسر انجام می شود
بابلسر - خبرگزاری مهر: : مدیر جهاد کشاورزی بابلسر گفت: طرح مبارزه بيولوژيک بر عليه آفت کرم ساقه برنج در سطح چهار هزار و 100 هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان پيش بيني شده است که با نظارت مديريت جهاد کشاورزي و ناظرين گياهپزشکي درمزارع شاليزاري انجام خواهدشد.
امیر خیراللهپور تولید در گفتگو با خبرنگار مهر، محصول سالم و ارگانیک،کاهش مصرف سموم شیمیایی و امنیت غذایی، حفظ محیط زیست، توسعه پایدار، مبارزه بیولوژیک با آفت کرم ساقهخوار برنج در زمینهای شالیزاری را از جمله دستاوردهای اجرای این شیوه مبارزه با آفات برشمرد و افزود: : رهاسازی زنبور تریکوگراما برای مبارزه با کرم ساقهخوار برنج به عنوان یک روش بیولوژیک در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قرار دارد مدیر جهادکشاورزی شهرستان بابلسر گفت: در راستاي مبارزه بيولوژيک با افت کرم ساقه خوار برنج اولین رهاسازی زنبور تريکوگراما آغاز شده است. وی اظهار کرد: رها سازی زنبور تريکوگراما نسل اول در سطح بيش از450هکتار خزانه و زمین اصلی برنج شهرستان بابلسر از هفته گذشته آغاز شده وتا 22اردیبهشت ماه ادامه دارد. خیراللهپور تصریح کرد: بمنظور کاهش جمعيت آفت کرم ساقه خوار برنج با استفاده از زنبور تريکوگراما و موفقيت در امر مبارزه تلفيقي اين آفت ، تاکنون تعداد 45هزار کارت حاوي زنبور تريکوگراما با تحت نظارت ناظرين گياهپزشکي تحويل کشاورزان شد و در خزانه ها و زمین اصلی برنج توزیع و نصب شد. مدیر جهادکشاورزی بابلسر با اشاره به توجه واهمیت مبارزه بیولوژیکی در کنترل آفات محصولات زراعی و باغی و در راستای حفظ سلامت محیط زیست و تولید محصولات غذایی سالم تصریح کرد: این پروژه در سطح 35 روستای شهرستان بابلسر برای دو نسل و در هر نسل برای دو مرحله اجرا میشود. خیرالله پور ادامه داد: پیش بینی میشود رها سازی زنبور تريکوگراما در نسل دوم ازدهه اول تیرماه آغاز شود.
این مسئول خاطر نشان کرد: زنبور تریکو گراما با ایجاد سوراخ وتخم ریزی در تخم پروانه های کرم ساقه خوار و کرم برگخوار برنج ،کرم ساقه خوار ذرت کرم غوزه پنبه کرم سیب وکرم گلوگاه انار، زندگی فعال انگلی را سپری وپس از طی مراحل لارو وشفیره به صورت حشره بالغ خارج شده و از خسارت آفات جلوگیری می کند. مدیر جهادکشاورزی بابلسر ادامه داد:در حال حاضر از این زنبور برای کنترل کرم ساقه خوار برنج ، کرم قوزه پنبه ، کرم ساقه خوار اروپایی ، ذرت ، کرم گلوکاه انار و کرم سیب اشاره نمود که نکته مهم در کاربرد رنبورها این است که آن ها به شرایط نامساعد محیط هنگام رهاسازی (همانند بارندگی و دمای بالا) و سمپاشی و یا باد بردگی سم از مزارع مجاور ، بسیار حساس بوده و در چنین شرایطی از بین رفته و نمی توان از رهاسازی انتظار موفقیت داشت. وی با اشاره به اهمیت زنبورهای تریکوگراما در مبارزه بیولوژیک گفت: یکی از روشهای مبارزه با آفات گیاهان زراعی استفاده از حشرات مفید موجود در طبیعت میباشد، بدین نحو که این حشرات میتوانند حشرات زیانآور را به نفع انسان از بین ببرند و با جمعآوری این حشرات از طبیعت و پرورش و ازدیاد انبوه آن در انسکتاریوم و رهاسازی در مزارع و باغات برای مبارزه با آفات استفاده میشود. خیراله پور گفت: زنبورهای تریکوگراما یکی از این حشرات مفید در طبیعت غنی استان مازندران بوده و انگل تخم پروانه تعدادی از حشرات از قبیل کرم ساقهخوار برنج، کرم ساقهخوار ذرت، کرم سبز برگخوار برنج، کرم غوزه پنیه، کرم سیب و کرم گلوگاه انار و قبل از بروز خسارت آفت روی گیاه تخمها را مورد حمله قرار داده و فاسد می کند. وی تصریح کرد:در کشور ما مبارزه با آفات گیاهان زراعی با استفاده از این زنبور سابقه کوتاهی دارد و در بعضی از کشورهای جهان حدود 90 سال قبل مبارزه با آفات با بهرهگیری از این زنبور شروع شده و در سطوحی معادل چند میلیون هکتار کاربرد دارد.
۱۳۹۳/۲/۲۰ - ۱۵:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]