تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805403164




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نخستین نشست علمی، تخصصی موزه‌های آستان قدس رضوی با موضوع «نجوم در ایران» برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نخستین نشست علمی، تخصصی موزه‌های آستان قدس رضوی با موضوع «نجوم در ایران» برگزار شد خبرگزاری پانا: نخستین نشست علمی، تخصصیِ موزه‌های آستان قدس رضوی با موضوع « نجوم در ایران و معرفی ساعت‌های آفتابی» برگزار شد.
۱۳۹۳ شنبه ۲۰ ارديبهشت ساعت 13:54



 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، در این نشست علمی، تخصصی که سرآغاز سلسله نشست‌های مشابه با موضوعات مرتبط با گنجینه‌های آستان قدس رضوی است، دو مقاله علمی، پژوهشی ارائه شد.
همچنین در این نشست رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی حضور داشت و دقایقی کوتاه به ایراد سخن پرداخت.
محمد هادی زاهدی، ضمن اشاره به ظرفیت بالایِ گنجینه نجوم آستان قدس رضوی، در جذبِ پژوهشگران و اخترشناسان گفت: آستان قدس رضوی کوشیده است با ایجاد گنجینه نجوم  شرایط را برای مطالعات و پژوهشها و آشنایی با دانش نجوم فراهم سازد.

وی به تاریخچه علم اخترشناسی و نجوم در ایران اشاره کرد و افزود: اسلام تنجیم، یا پیشگویی بر اساسِ اوضاع و احوال کواکب  و به تبعِ آن گرفتاری در بند خرافات  را تحریم کرده، اما از سوی دیگر  مسلمانان را به فراگیری علمِ راستین که ستاره شناسی و دقت و کاوش در آسمان و ستارگان دعوت کرده است به طوری که حتی در قرآن سوره‌هایی به نام نجم، شمس و قمر وجود دارد.
در این نشست محمد مهدی مطیعی، دانشجوی دکترای اختر فیزیک دانشگاه فردوسی مشهد، مقاله‌ای در خصوص تاریخِ دانشِ اخترشناسی در ایران ارائه کرد.
وی که مسئول رصدخانه دانشکده علوم دانشگاه فردوسی است، علم نجوم را در ایران در پنج دوره کلی شامل دوره قبل از اسلام، دوره بعد از اسلام، دوره سامانیان تا قبل قاجاریه، دوره قاجار و دوران معاصر بررسی کرد.
وی به بناهای تاریخیِ قبل از اسلام ، مثل تخت جمشید، زیگورات‌ها و ... اشاره کرد و گفت: چه بپذیریم چه نپذیریم این بناها کاربرد نجومی و جنبه ستاره شناسی داشته‌اند. از این دست زیگِ شهریاران در عهد ساسانیان یکی از قدیمی‌ترین جداول نجومی ارزشمند بوده است؛ زیگورات چغار زنبیل و برج رادکان نیز چنین بوده‌اند.
 وی به مهمترین کاربرد نجوم در بعد از اسلام که مرتبط با مسیریابی و تعیین دقیق تاریخ به ویژه برای ماه‌هایی چون ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: ما در قرن سوم و چهارم هجری اخترشناسان به نامی داشتیم.
وی به شرح ماجرایِ طرح پیشنهادی خواجه نصرالدین طوسی به هلاکوخان پرداخت و گفت: راضی کردنِ حکام زمان برای سرمایه‌گذاری در زمینه علوم مختلف به ویژه علم نجوم کار آسانی نبوده است.
مطیعی به شکل‌گیری انجمن‌های آماتوری نجوم و مجلات اخترشناسی اشاره کرده و در پایان ضمن ابراز نگرانی از موضوع کم‌توجهی به این رشته علمی گفت: اگر چه ما گنجینه‌های ارزشمندی در کشور داریم که در موزه‌ها نگهداری می شوند اما باید بدانیم ارزشمندتر از این گنجینه جوانانی هستند که با عشق، علاقه و انگیزه در رشته‌های مختلف علمی وارد شده و تلاش می‌کنند؛ لیکن آن‌طور که باید حمایت نشده و در نهایت از کشورهای بیگانه سر در می‌آورند. باید قبل از اینکه خیلی دیر شود فکری کرد ، درست نیست شاهدِ پیشرفتِ کشورهای دیگر به دست جوانان ایرانی باشیم. باید تلاش کنیم تا آیندگان قضاوت بهتری در مورد ما داشته باشند.
در ادامه این نشست محمد هادی طباطبائی یزدی، دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ علمِ دانشگاه تهران به ارائه مقاله خود با موضوع ِ معرفی ساعت‌هایِ آفتابی پرداخت.
وی ضمن اشاره به اهمیت تاریخی، فرهنگی و آموزشیِ ساعت های آفتابی حتی در دوران معاصر بیان کرد: گنجینه نجومِ آستان قدس رضوی از نظر تعدد و تنوع ساعت‌های آفتابی در ایران بی‌نظیر است. 
وی به مجموعه ساعت‌های بی‌نظیرِ ساعت‌های آفتابی اروپاییِ وقفی سید جلال الدین تهرانی اشاره کرد و گفت: اینکه چطور این فرد این ساعت‌ها را گردآوری کرده  خود جای شگفتی است. در خود اروپا هم کمتر موزه‌ای چنین مجموعه ای را دارد.طباطبائی یزدی در ادامه به معرفی چندین ساعت آفتابیِ مهم از مجموعه ساعت‌های آفتابی قدیمیِ گنجینه نجومِ آستان قدس رضوی پرداخت و در خصوص ویژگی‌هایی این ساعت‌ها نحوه‌ی عملکرد آنها و ... به شرح و توضیح پرداخت.

 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن