واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رسانه های چین: درماندگی واشنگتن در سوریه و فشار روزافزون بر پکن پکن - ایرنا - رسانه های چین روز جمعه باراک اوباما رییس جمهور آمریکا را درمانده از وضعیت سوریه و اوکراین دانستند و فشار روزافزون بر چین طی روزهای اخیر را ناشی از این درماندگی و به منظور تغییر توازن قدرت در منطقه اعلام کردند.
به گزارش ایرنا، رسانه های چین در مطالبی تاکید کردند آمریکا در سوریه و اوکراین در نهایت درماندگی قرار گرفته و به شکل غیرمنطقی در حال افزایش فشار بر چین است.
ˈچاینا ارگˈ در این زمینه نوشت: آمریکا می خواهد با افزودن فشارها بر چین سلطه جویی خود بر جهان را به رخ بکشد. اظهارات باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در سفر اخیر خود به ژاپن و دفاع از منازعات ارضی به سود توکیو نیز نشان می دهد واشنگتن درک درستی از مسایل ندارد.
روزنامه چاینا دیلی نیز نوشت: واژه توازن این روزها بیشتر از هر واژه ای در آسیای شرقی به گوش می رسد. آمریکا درصدد برقراری توازنی است که منافع کاخ سفید را تامین می کند . این منافع تنها با محدود کردن چین میسر می شود.
رسانه های چین، دفاع آمریکا از ژاپن و فیلیپین در منازعات ارضی با پکن و امضای پیمان 10 ساله تقویت همکاری های دفاعی واشنگتن و مانیل را در راستای اجرای همین راهبرد می دانند.
این رسانه ها معتقدند منازعات میان چین و آمریکا در سال جاری میلادی روز به روز افزایش یافته و روابط دو کشور بر خلاف اظهارات مسوولان دو طرف تیره تر شده است.
یک سال قبل هر دو کشور شعار تجربه نوع تازه ای از روابط را سردادند، اما اکنون ناظران بر این باورند که این نوع تازه از روابط در واقع به تیرگی مناسبات انجامیده است.
جانبداری آمریکا از فیلیپین و ژاپن ، امضای پیمان همکاری نظامی میان آمریکا و فیلیپین، تقویت مناسبات نظامی میان آمریکا و کره، فروش تسلیحات آمریکایی به کشورهای دارای منازعه با چین، ارسال سلاح های آمریکایی به تایوان، اعزام نیروی دریایی آمریکا به دریای جنوبی چین، رزمایش مشترک آمریکا با کشورهای منطقه، تحریک کشورهای دارای منازعه با چین از سوی واشنگتن برای دامن زدن به اختلافات و رویکردهای سرسختانه مقام های ژاپن و فیلیپین علیه چین تحت حمایت های آمریکا همگی نشان دهنده این است که روابط چین و آمریکا اصلا مطلوب نیست.
در چنین شرایطی کره شمالی هم برای یک آزمایش اتمی جدید آماده شده است که خود موضوعی بحث برانگیز است.
این آزمایش نیز که گفته می شود در ماه جاری و یا ماه آینده میلادی انجام می شود بی ارتباط با سیاست های واشنگتن در آسیا و اقیانوس آرام و رویارویی چین و آمریکا در دریاهای شرقی و جنوبی چین نیست.
تحت این شرایط روزهای آینده ممکن است زمان خوشایندی برای کشورهای منطقه بخصوص چین نباشد که در مقابل چشمانش آمریکا هر روز در این منطقه که حیاط خلوت پکن محسوب می شود قوی تر و بر شمار نیروهای نظامی اش افزوده می شود و البته نباید فراموش کرد که با امضای پیمان همکاری دفاعی واشنگتن با مانیل پایگاه های تازه نظامی هم برای واشنگتن در منطقه مهیا شده است.
آساق ** 2100 **1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
19/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]