تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867441619




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

5 نکته درباره تجمع میدان فاطمی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

5 نکته درباره تجمع میدان فاطمی تهران- ایرنا- بالأخره مبنای رفتار با تجمع کنندگان چیست؟ آیا اعضای یک گروه خاص، هر وقت خواستند، می توانند هر جا جمع شوند و هر شعاری که خواستند سر بدهند و بقیه حق ندارند حتی نسبت به بی توجهی به دریاچه ارومیه تجمع کنند؟!


جمعی از منتقدان وضعیت حجاب در جامعه، در میدان های فاطمی و ولی عصر تهران تظاهرات کردند و شعار دادند. این در حالی است که استاندار تهران، صراحتاً تجمع و تظاهرات یاد شده را فاقد مجوز و غیر قانونی اعلام کرده بود.
در این باره نکاتی چند قابل ذکر است:

* یک بام و دو هوا
در وقایع بعد از انتخابات 88، منتقدان نتیجه انتخابات به استناد اصل 27 قانون اساسی، می گفتند که تظاهرات و تجمع حق آنهاست. در مقابل، طرف مقابل بیان می داشت که هر گونه تجمعی باید دارای مجوز از وزارت کشور باشد و چون منتقدان مجوز ندارند، پس راهپیمایی شان غیرقانونی است و مستوجب برخورد.
اینک جاها عوض شده است. کسانی که تا دیروز مردم را از هرگونه تجمعی بدون مجوز وزارت کشور برحذر می داشتند، شده اند مدافع اصل 27 قانون اساسی و به استناد آن، بدون مجوز از وزارت کشور تجمع می کنند.
در مقابل، کسانی که پیشتر اعتراض را حق همگانی می دانستند، انتقاد می کنند چرا با این تجمع برخورد نشد.

*استاندارد دوگانه
منتقدان تجمع اخیر، البته حق دارند که از مسوولان بپرسند که چرا با شهروندان برخورد دوگانه دارند؟!همین الان برخی محکومان وقایع 88 به این علت در زندان هستند که در تجمعات بدون مجوز وزارت کشور شرکت داشتند و ترافیک را مختل کرده بودند.
بالأخره مبنای رفتار با تجمع کنندگان چیست؟ آیا اعضای یک گروه خاص، هر وقت خواستند، می توانند هر جا جمع شوند و هر شعاری که خواستند سر بدهند و بقیه حق ندارند حتی نسبت به بی توجهی به دریاچه ارومیه تجمع کنند؟!
البته بدیهی است که پلیس وظیفه دارد با تجمعاتی که خشونت می ورزند برخورد کند، منظور این نوشتار، تجمعات آرامی است که بدون حمل سلاح انجام می شود و مخل مبانی اسلام هم نیست(مطابق اصل 24 قانون اساسی). این بی عدالتی بیش از هر چیزی مردم را آزار می دهد.

* سؤال عمومی
مردم می پرسند و سوال شان هم منطقی است که آیا ما هم می توانیم بدون کسب مجوز از وزارت کشور، تجمع کنیم و مثلاً در اعتراض به عوامل پشت پرده اختلاس سه هزار میلیاردی یا علیه توزیع کنندگان بنزین سرطان زای پتروشیمی و ... تجمع کنیم و شعار دهیم؟
آیا در چنین فرضی، بعد از تجمع، به خانه هایشان بر می گردند یا راهی بازداشتگاه می شوند؟
آیا پلیس، همان گونه که امنیت تجمع کنندگان دیروز را تأمین کرد، امنیت بقیه را هم برقرار خواهد نمود؟!

* سؤال جدی
سؤال جدی مردم این است که هزینه های جمعات این چنینی از کجا تأمین می شود؟ تدارکات و هماهنگی آنها با کیست؟ و این ها مستظهر به کجا هستند که هیچ گاه علیه شان اقدام قانونی
صورت نمی گیرد؟! حتی بعد از این که سفارت انگلیس را اشغال کردند و آن افتضاح سیاسی را به وجود آوردند و رهبر انقلاب هم از کارشان ابراز نارضایتی کردند، هیچ کس به آنها نگفت بالای چشم تان ابروست! این مصونیت آهنین، تا کی ادامه می یابد؟! و کی همه در برابر قانون یکسان می شوند؟!

* اصل 27
اصل 27 قانون اساسی می گوید: «تشکیل اجتماعات و راهپیمایی ها، بدون حمل سلاح، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد، آزاد است».
دو تفسیر از این اصل وجود دارد:
اول آن که مطابق این اصل، می توان بدون اطلاع مقامات مربوطه، با رعایت دو شرط مندرج در اصل، در هر جایی تجمع یا راهپیمایی کرد.
دومین تفسیر نیز این است که باید از وزارت کشور مجوز گرفت و وزارت کشور هم حق دارد مجوز بدهد یا ندهد.
به نظر می رسد هر دو تفسیر دچار اشتباه هستند، یکی درگیر افراط است و دیگری تفریط می کند.
اگر قائل به تفسیر اول شویم، هرج و مرج می شود و تفسیر دوم، محدودیت های مغایر با مردمسالاری را در دل خود دارد.
از این رو می توان تفسیر سوم را ارائه داد و آن این که هر گونه تجمعی، با لحاظ دو شرط مندرج در اصل 27، ˈحقˈ مردم است. فقط برگزارکنندگان تجمع یا راهپیمایی باید به وزارت کشور ˈاطلاعˈ دهند که خواسته و شعارشان چیست و در فلان روز از نقطه الف به نقطه ب راهپیمایی خواهند کرد، همچنین باید تعهد دهند که سلاح حمل نمی کنند و علیه مبانی اسلام اخلال نخواهند کرد.
توجه شود که بین ˈاطلاع دادنˈ و ˈکسب اجازهˈ تفاوت جدی وجود دارد و طبق این تفسیر، وزارت کشور فقط مطلع می شود تا امنیت راهپیمایی را برقرار کند نه این که حق داشته باشد که مجوز بدهد یا ندهد.
با پذیرش این تفسیر که منطبق با روح قانون اساسی است، همه خواهند توانست در یک فرایند عادلانه، قانونی و منطبق با اصول مردمسالاری، مطالبات خود را در قالب تجمعات و راهپیمایی ها بیان کنند.
از دولت یازدهم انتطار می رود در تعامل با قوای دیگر، اصل 27 قانون اساسی را احیا کند.
منبع: عصر ایران
اول**1368**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




18/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن