تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه هر كس نداشته باشد نه از من است و نه از خداى عزّوجلّ. عرض شد: اى ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846676340




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیامدهای منفی انکار «هولوکاست» بر منافع ملی ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

به بهانه ی سخنان تازه ی وزیر امور خارجه در مجلس پیامدهای منفی انکار «هولوکاست» بر منافع ملی ایران تهران-ایرنا-«تا وزیر خارجه ام نمی گذارم پروژه امنیتی سازی ایران تحت انکار هولوکاست تحقق یابد» این بخشی از سخنان «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه در نشست علنی سه شنبه ی گذشته ی مجلس شورای اسلامی بود؛ سخنی که یادآور دوره یی تلخ و البته عبرت آموز در سیاست خارجی ایران است.


«هولوکاست» (Holocaust) که در لغت به معنای «همه سوزی» است، به رخدادی در جریان جنگ جهانی دوم اطلاق می شود که در آن بخشی از یهودیان اروپا به وسیله ی دولت نازی آلمان به روش های مختلف از پای در آمدند.
گرچه کشته شدن حتی یک انسان به دلایل واهی از نظر هیچ وجدانی پذیرفته نیست، اما در میزان و وسعت این کشتار اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. برخی تعداد یهودیانی را که در خلال دوران حکومت هیتلر در آلمان کشته شدند، چند صد هزار نفر اعلام کردند، برخی محققان نیز تعداد را چند میلیون نفر بالا بردند و در نهایت رژیم صهیونیستی تعداد کشته شدگان در اردوگاه ها و اتاق های گاز آلمان نازی را حتی بیش از 6 میلیون نفر اعلام کرده است.

***سوء استفاده رژیم صهیونیستی از ضد یهودی گری
در ژوییه ی سال 1990 میلادی (1369 خورشیدی) در فرانسه قانونی به تصویب رسید که بر اساس آن هرگونه تردید درباره ی هولوکاست، جرم تلقی شد و هر فردی در فرانسه از این قانون تخلف کند به حبس و پرداخت نقدی محکوم می شود.
بعدها این قانون در بیشتر کشورهای اروپایی نیز به تصویب رسید و امروزه هرگونه تردید درباره ی این رویداد در اروپا جرم تلقی می شود. «جورج بوش» رییس جمهوری پیشین آمریکا نیز قانون مبارزه با «آنتی سیمیتیزم» را برای به اصطلاح کنترل این پدیده در جهان امضا کرد. کارشناسان هدف از قانون رویارویی با یهود ستیزی را که رژیم صهیونیستی و دولت بوش بر روی آن تاکید کردند این می دانند که تمام انتقادها علیه رژیم صهیونیستی را نادیده بگیرد یا توجیه شود.
یکی از مهمترین انگیزه های رژیم صهیونیستی سیاسی است و بر این پایه صهیونیست ها می توانند تشیکل رژیم اسراییل را نتیجه ی منطقی ظلم بر یهودیان در هولوکاست توجیه کنند. آن ها دلایلی همچون اردوگاه «آشویتس» و کوره های آدم سوزی را استدلالی برای بر حق بودن خود بیان می کنند. «موشه زیمرمن» رییس گروه مطالعات آلمانی در دانشگاه عبری بیت المقدس اعتقاد دارد که هولوکاست به توجیه اصلی برای تاسیس رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.

***تشدید ایران هراسی
برگزاری همایش بین المللی بررسی هولوکاست در سال 1385 در ایران و افسانه نامیدن آن به وسیله ی «محمود احمدی نژاد» رییس دولت وقت ایران، آتش تبلیغات و مظلوم نمایی ها در حمایت از رژیم صهیونیستی را تندتر کرد و موج جدیدی از تلاش ها به سرکردگی سردمداران این رژیم و متحدان غربی اش به همراه هراس افکنی از جمهوری اسلامی ایران و توجیه سیاست های اشغالگری آن رژیم به همراه داشت.
بعد از سال ها که از آن اظهارات می گذرد کارشناسان و تحلیلگران هنوز هم به بررسی این موضوع می پردازند و این پرسش ها را مطرح می کنند که بیان این موضوع چه ضرورتی داشت و چه نیازی بود که یک مقام رسمی در مورد موضوعی بحث برانگیز به اعلام موضع بپردازد؟
بسیاری از صاحبنظران و مقام های دولت یازدهم از جمله وزیر امور خارجه معتقدند با توجه به سوء استفاده های رژیم صهیونیستی از طرح مساله انکار هولوکاست از طرف ایران و تشدید ایران هراسی و طرح امنیتی کردن کشورمان در عرصه ی بین المللی، آن اقدام نتیجه ی مثبتی را عاید کشور نکرد.
«حشمت الله فلاحت پیشه» استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل در دانشگاه علامه طباطبایی و نماینده ی پیشین اصولگرای مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایرنا در مورد نتایج انکار هولوکاست گفت: نقدی که به موضوع انکار هولوکاست وارد می شود به معنای به رسمیت شناختن استفاده ی افسانه ای و توسعه طلبانه و زیاده خواهانه از این واقعیت تاریخی نیست. هولوکاست واقعیتی تاریخی است که در آن اغراق شده است. ما نیز واقعیت های تاریخی بسیار زیاد وخیمی داریم اما ضعف در این موضوع است که این واقعیت ها برای ملت ما به حق تبدیل نشده اند. جنایت های شیمیایی «صدام حسین» و حمایت 36 کشور در تجهیز صدام و بیش از 250 هزار شهید و مجروح شیمیایی در کنار ترور 17 هزار ایرانی از آن جمله هستند. اما در عمل دیده می شود که مدعیان حقوق بشری بیشترین بهره ی سیاسی را از هولوکاست می برند و نقش مستقیمی در جنایات بشری دارند.
وی ادامه می دهد: هولوکاست یک واقعیت تاریخی است که حقی را برای قربانیان این واقعه اثبات نکرده است؛ اما به طرح داعیه هایی برای برخی ها منجر شده است. انکار هولوکاست و موضوع محو رژیم صهیونیستی دو موضع گیری غیر لازم در دوران ریاست جمهوری پیشین بود که باعث شدند هزینه هایی به منافع ملی و سیاست خارجی ما تحمیل شود.
پس از طرح انکار هولوکاست از طرف ایران، دستگاه های تبلیغاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش کردند تا در مقایسه یی انحرافی و دروغین، ایران را همچون آلمان نازی دشمن یهودیان در دنیا معرفی کند و روز به روز بر موج ایران هراسی در دنیا دامن زدند. در واقع طرح غیرضروری مساله ی انکار هولوکاست باعث شد تا آرزوی صهیونیست ها در تحقق همگرایی علیه ایران و مظلوم نمایی به نفع خود تحقق یابد.

***تلاش های بین المللی غرب به نفع اسراییل
با تمرکز و تاکید بر دروغ بودن این واقعه بود که بسیاری از کشورهای اروپایی نسبت به تعامل های خود با ایران مردد شدند و حتی می توان این گونه ادعا کرد که فشارهای بین المللی در کنار برخی فضاسازی های سیاسی و رسانه یی علیه جمهوری اسلامی ایران و مظلوم نمایی های رژیم صهیونیستی موجب تسریع و تشدید فشارها بر ایران به ویژه در مساله ی هسته یی و القای این ذهنیت شد که برنامه هسته یی ایران زمینه ساز هولوکاستی دیگر در منطقه خواهد شد. در نهایت این همسویی ها و تبلیغات غربی باعث صدور چندین قطعنامه ی تحریمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای تحریم های یک جانبه و ظالمانه ی برخی کشورها علیه ایران شد.
در سال 2005 مجمع عمومی سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه یی انکار هولوکاست را قابل پذیرش ندانست و روز 27 ژانویه ی هر سال را روز جهانی «یادبود هولوکاست» نامگذاری کرد.


***ستیزه جویی در برابر تعامل
در این شکی نیست که اتخاذ چنین رویکردی نه تنها هزینه های بسیاری را بر کشور وارد کرد و حجم وسیعی از انرژی و توان بین المللی ایران را مصروف خود ساخت بلکه باعث شد تا چهره یی غیرتعاملی و ستیزه جو از ایران به نمایش گذاشته شود.
گرچه برخی معتقدند هدف انکارکنندگان هولوکاست دامن زدن به انزوا و تقابل گرایی ایران با جهان خارج نبوده است اما استفاده ی دشمن از این فرصت و برخی نقایص در تعیین اهداف و روش ها در اتخاذ این تاکتیک باعث شد تا به ویژه رژیم صهیونیستی در این راستا به اهداف خود نزدیک تر شود.
در همین ارتباط بود که روز سه شنبه 17 اردیبهشت «محمد جواد ظریف» وزیر امورخارجه ی کشورمان در مجلس شورای اسلامی به صراحت اعلام کرد که «تا وزیر خارجه ام نمی گذارم پروژه امنیتی سازی ایران تحت انکار هولوکاست تحقق یابد.»
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به این موضوع که نتانیاهو با بی شرمی معرکه می گیرد که ایران هولوکاست را انکار می کند و می گوید ایران منکر هولوکاست می خواهد با ساختن بمب اتمی، هولوکاست دیگری بسازد، افزود: بدخواهان مردم ایران با صرف هزینه های بی نظیر سیاسی و مالی و با تبلیغات جنون آمیز خود تلاش کرده اند تا ایران را به خطری جهانی تبدیل کنند تا از این طریق بتوانند به اهداف شوم خود علیه کشور و مردم ایران و علیه انقلابیون و مقاومت منطقه دست یابند.
«پاول پیلار» استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل بین المللی حدود دو ماه قبل (5 مارس 2014) در تارنمای مجله ی «منافع ملی» (National Interest) در مقاله یی با عنوان «رانت ضد ایرانی نتانیاهو» نوشت: بدگویی های نتانیاهو از ایران به ویژگی فکری وی در هر چه دور و دورتر شدن از واقعیت برای رسیدن به یک هدف تبدیل شده است.
این بازنشسته ی دستگاه های اطلاعاتی آمریکا در این مقاله می نویسد: نتانیاهو آشکارا با توجه به موضوع هولوکاست و انکار آن تاکید می کند که ایران می خواهد اسراییل را از بین ببرد. حال آنکه تعبیرهای نادرست پیشین ایران دیگر تکرار نمی شود و رویکردها به موضوع فلسطین تغییر کرده است. ضمن اینکه هیچ نشانه یی از ساخت بمب هسته ای در ایران دیده نشده است اما بازهم نتانیاهو به تبلیغات خود ادامه می دهد و به جای اینکه تلاش کند تا توافق هسته یی با ایران به شکل خوبی بسته شود بیشتر تلاش می کند تا مانع آن شود و به سیاست های خود ادامه می دهد.
تارنمای تحلیلی «گلوبال ریسرچ» نیز در مارس 2012 در مقاله ی «تبلیغات مردود ضد ایرانی در مورد افسانه هولوکاست جدید» می نویسد: تبلیغات و دامن زدن به هراس از ایران در هر زمان به اوج می رسد و جریان سازی رسانه یی با اینکه حتی «لئون پانتا» وزیر دفاع آمریکا و تعدادی از نهادهای اطلاعاتی این کشور آن را رد کرده است بازهم برنامه ی هسته یی ایران را هدف قرار داده اند. نتانیاهو اتهاماتی همچون حملات تروریستی در کشورهای مختلف را در کنار استفاده از تسلیحات هسته یی برای نابودی اسراییل مطرح کرده است.
به نوشته ی این تارنما نتانیاهو در حالی این تبلیغات را علیه ایران صورت می دهد که یهودیان در ایران در مجلس نماینده دارند، مدارس و بیمارستان ویژه ی خود را دارند، رستوران و معبد ویژه ی یهودیان در ایران وجود دارد و یهودیان استفاده ی صلح آمیز از انرژی هسته یی را حق مسلم ایران می دانند.
به نوشته ی این مقاله همه ی اتهام ها علیه ایران در ارتباط دادن رویکردهای ضد اسراییلی و نفی هولوکاستی ایران با برنامه ی هسته یی ایران که تاکنون هیچ نشانه یی از نظامی شدن آن به دست غرب نیفتاده است از اقدامات شیطنت آمیز «آیپک» و «اتحادیه ی ضد افترا» ( Anti-Defamation League) است که از مهمترین لابی های اسراییل در آمریکا و بسیاری از کشورهای غربی هستند و بر روی این موضوعات با استفاده از رسانه های پرقدرتی که در اختیار دارند کار می کنند.

*** مردم ایران راه تعامل را برگزیدند
در حالی که دولت تدبیر و امید در ایران ماه هاست که از تلاش برای رفع نگرانی های بین المللی سخن می گوید و با روحیه ی تعاملی سعی دارد مشکلات ایران را در عرصه بین المللی کمتر کند و چهره یی نه خشونت طلب و ستیزه جو بلکه تعامل گرا و صلح طلب در همکاری های بین المللی را از خود نشان دهد، بازهم برخی ها به تخریب چهره ی جمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج ادامه می دهند.
شعار انکار هولوکاست رویکرد تقابلی ایران را به جای رویکردهای تعاملی و تنش زدا مطرح کرد. بر این اساس نمایش سیمای تقابلی و ستیزه جو از ایران موجب فشار و انزوا در سال های گذشته شد.
اما برخی افراد و گروه ها در داخل کشورمان نیز همین رویکرد را در کمرنگ کردن و بی نتیجه نشان دادن تعامل و دیپلماسی جدید تبلیغ می کنند و به دنبال تنش آلود کردن فضا هستند.
فلاحت پیشه در مورد ادامه ی نگاه های تقابلی و ستیزه جویانه با جهان در برخی گروه ها که نماد آن در مخالفت با رویکرد تعامل گرای دولت در حل موضوع هسته یی قابل مشاهده است می گوید: من دلواپسی را نگرانی حزبی یک جریان می دانم نه یک نگرانی ملی. در شرایطی که پرونده ی هسته یی ایران زیر نظر شورای امنیت ملی دنبال می شود دلیلی بر دلواپسی نیست. مسایل در نزد افراد افراطی شاخص راهبردی نیست بلکه دغدغه انتخاباتی است.
به گفته ی این فعال سیاسی اصولگرا مردم ایران در شرایط کنونی سیاست تهاجمی و مشکل ساز با دنیا را به حاشیه رانده اند.
گروه پژوهش های خبری
پژوهش**9130**2054
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




18/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن