واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رابطه ایران و پاکستان فراتر از معادلات میان تهران و ریاض است تهران- ایرنا - سفیر ایران درافغانستان گفت: اهمیت رابطه پاکستان با جمهوری اسلامی ایران بیش از آن چیزی است که بتوان آن را در معادله رابطه تهران و ریاض قرار داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا،« محمدرضا بهرامی» چهارشنبه در نشست نگاهی به همکاری های سیاسی-امنیتی پاکستان و عربستان افزود: باید حتما مرزبندی روشنی در نوع و ماهیت رابطه عربستان با ایران و عربستان با پاکستان در ارتباط با ایران در نظر بگیریم.
بهرامی اضافه کرد: نگاه عربستان به ایران لزوما با نگاه پاکستان به ایران یکسان نخواهد بود و پاکستانی ها علاقه مند به توسعه روابط با ایران هستند.
وی به بیان ویژگی هایی از موقعیت پاکستان پرداخت و گفت: این کشور با 180 میلیون نفرجمعیت، کشوری کمک گیرنده است که بدون دریافت کمک های خارجی در اداره کشور با مشکل مواجه می شود.
به گفته این تحلیلگر مسائل سیاسی، در سال های اخیر پاکستان با بحران های متعددی مواجه بوده است از جمله در مسائل اقتصادی و انرژی و بیکاری درگیر است.علاوه بر این در حوزه امنیتی، پاکستان با دو چالش جدی مواجه است.
سفیرایران در افغانستان افزود:یکی بحث افراط گرایی در داخل پاکستان و دیگری بحثی است که با بلوچ ها در ایالت بلوچستان دارد.
وی در ادامه به حضور بیش از یک و نیم میلیون کارگر پاکستانی حاضر در عربستان اشاره کرد وگفت: به معنای دیگر از این طریق چندین میلیارد دلار پول وارد پاکستان می شود. عربستان روزی پنجاه هزار بشکه نفت با شرایط ویژه در اختیار پاکستان قرار می دهد که خیلی خوب می تواند در حل بخشی از مشکلات انرژی پاکستان موثر باشد و این رقم برای پاکستان رقم قابل توجهی است.
بهرامی با بیان اینکه در موضوع کشمیر، عربستان دیدگاه پاکستان را تایید می کند، افزود: دو کشور، بعد از جنگ کویت قرارداد همکاری امنیتی نیز با یکدیگر امضا کردند.
سفیر ایران در افغانستان گفت: فارغ از نوع تعاملاتی که بین عربستان و پاکستان از سال های گذشته بوده به ویژه از سال 2014 تعاملات شان توسعه نیز پیدا کرده و سفرهایی در سطوح بالا میان دو کشور به ویژه در دولت جدید پاکستان انجام شده است. کمک یک و نیم میلیارد دلاری، سفر سه مقام برجسته عربستان به پاکستان، سفر نخست وزیر و حضور فرماندهان ارشد پاکستان در مانور نظامی عربستان از جمله شواهد این توسعه روابط است.
بهرامی تاکید کرد: با وجود نزدیکی های اسلام آباد و ریاض، نگاه عربستان به ایران لزوما با نگاه پاکستان به ایران یکسان نخواهد بود. ضمن این که پاکستانی ها بنا به دلایل نیازهای داخلی خود علاقه مندند که رابطه خود را با عربستان توسعه دهند، ترجمه این رابطه لزوما تهدید منافع ایران نیست.
**عربستان دچار سردرگمی سیاسی استراتژیک در قبال ایران شده است
نماینده پیشین ایران در سازمان ملل از دیگر سخنرانان این نشست بود. «غلامعلی خوشرو» نیز در این جلسه با بیان اینکه عربستان در چند سال گذشته دچار سردرگمی سیاسی استراتژیک شده است،گفت: عربستان به اشتباه ایران را رقیبی سرسخت برای خود تعریف کرده است.
وی اظهار داشت:عربستان هرگونه پیشرفت ایران را به زیان خود دیده است و تحولات مثبت منطقه به نفع ایران را به زیان خود تفسیر می کند.
خوشرو افزود:عربستان گاهی تصور کرده که این تحولات دست توطئه جهانی است که قدرت ایران را افزایش دهد و باعث کاهش نفوذ عربستان شود.
این کارشناس ارشد مسائل سیاست خارجی و بین الملل با بیان اینکه روابط آمریکا و عربستان هم دچار تحول شده است گفت: عربستان از آمریکایی ها به شدت نگران و ناراضی است و دیدارهایی که بین سران آمریکا و سعودی ها بوده است این نارضایتی را نشان می دهد.
معاون وزیر امور خارجه پیشین ایران گفت: برکناری بندربن سلطان و انتصاب همزمان دو ولیعهد ، تحولات سیاسی در عربستان، ناتوانی در کشاندن آمریکا به حمله نظامی به سوریه و دیدار بین سران آمریکا و عربستان در این مسیر قابل توجه است.
خوشرو اضافه کرد: عربستان برای جبران این مسائل در حال ایجاد رابطه ای دیگر با پاکستان است تا این کشور را با پول به مسیر سیاست خارجی خود بیاورد.
سیام**9173**1449
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]