واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران گویا در پاسخ به مهر/
همه چیز درباره سه بیماری مهم واگیردار در کشور/ تب کنگو تلفات نداشته است
بابلسر - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، با تاکید بر اینکه نظام مراقبت بهداشتی باید تقویت شود، به جزییاتی درباره مهمترین بیماریهای واگیر شایع در کشور پرداخت.
محمد مهدی گویا در حاشیه همایش ملی مبارزه ملی با مالاریا در بابلسر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه شیوع بیماری مالاریا در کشور کنترل شده و در حال حذف است، بیان داشت: منظور از برنامه حذف مالاریا این است که انتقال محلی مالاریا را به صفر برسانیم و طی یک برنامه 10 ساله که از سه سال پیش در شورای عالی سلامت کشور مصوب شده است، برنامه حذف تدوین شده است. وی اظهار داشت: در سالهای دهه 70 انتقال محلی بیماری در کشور 100 هزار نفر را درگیر کرده بود که این میزان در سال 85 به 18 هزار نفر کاهش یافت و برنامه ها نشان داد که می توانیم به هدف حذف بیماری طی برنامه 10 ساله دست یابیم. شناسایی 400 مور انتقال محلی مالاریا وی عنوان کرد: برای اجرای برنامه حذف با کمک یک تیم خبره، برنامه ها را تهیه کردیم و سال گذشته هزار و 200 مورد مبتلا گرارش شده بود که تنها حدود 400 مورد مربوط به انتقال محلی بوده است. گویا با بیان اینکه کرمان از مناطق مهم مالاریا در کشور بوده است، بیان داشت: در دو سال گذشته تنها سه تا چهارمورد ابتلا در این استان گزارش شده و طی یکی دو سال آینده به صفر خواهد رسید. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان داشت: هرمزگان یکی مالاریاخیز ترین استانهای کشور بود ولی موارد ابتلای این بیماری به کمتر از 50 مورد رسیده است. سیستان و بلوچستان مشکل ترین استان برای مبارزه با مالاریا وی عنوان کرد: مشکل ترین استان در این زمینه سیستان و بلوچستان است که به دلیل پهناورتر بودن، پراکندگی جمعیعت، بالابودن جمعیت روستایی نسبت شهری، هم مرزبودن با دو کشور بومی مالاریا نظیر افعانستان و پاکستان، کار مبارزه با بیماری در آن سخت تر و پیچیده تر می شود. محمد مهدی گویا بیان داشت: مسافرتهای کنترل نشده و عبور غیرقانونی از مرز نیز کار مبارزه را سخت تر می کند و دسترسی را به بیمار مبتلا به مالاریا پیچیده تر می کند. وی اظهار داشت: اطمینان داریم اگر برنامه بطور جدی توسط مسئولان محلی مورد حمایت قرار گیرد، امیدواریم این بیماری در سیستان و بلوچستان نیز حذف شود.
وی درباره بحث استفاده از حشره کش در کنترل بیماری واگیر مالایا بیان داشت: این حشره کوچک آنقدر باهوش است که از حد تصور خارج است و باید نظام مراقبت داشته باشیم تا بمحض اینکه علائم مشاهده شد کنترل کنیم و از روشهایی استفاده کنیم تا مطمئن شویم حشره به آن مقاومت نکند. گویا افزود: میزان استفاده از حشره کش را منطقی کنیم و استفاده نادرست سبب مقاومت می شود و نظام مراقبت حشره کش ها باید مورد توجه قرار گیرد. شیوع تب مالت در مازندران بیشتر است رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره بیماری تب مالت که شیوع آن در مازندران نیز نسبت به بقیه کشور بیشتر است گفت: لازم است که اقدامات جدی در این زمنینه صورت گیرد زیرا این بیماری در تماس مستقیم با حیوان منتقل می شود.
وی اظهار داشت: برای این کار باید کشتارگاهها صنعتی افزایش یابند و کیفیی سازی و مدرن سازی شوند و فرهنگ نگهداری حیوان در داخل منزل را تغییر دهیم و راه و روش نگهداری آن را بدانیم زیرا تحقیقات نشان داده که احتمال انتقال بیماری حتی با تنفس حیوان نیز ممکن است. وی اظهار داشت: همچنین آغل های حیوانان بهسازی شود و فرهنگ سازی در این زمینه برای مردم ضروری است و مردم باید به توصیه ها توجه کنند و بدانند استفاده از لبنیات پاستوریزه خیلی بهتر از لبنیات غیر پاستوریزه است زیرا هیچ اطمینانی روی محصولات غیرپاستوریزه نیست. ضرورت استفاده از لبنیات پاستوریزه گویا اظهار داشت: لبنیات پاستوریزه اهمیت زیادی دارد و برخی از مصحولات لبنی مثل پنیز، خامه، سرشیر احتمال اینکه باعث انتقال تب مالت شوند وجود دارد. وی به ذبح و کشتار دام اشاره کرد و گفت: آرزو می کنیم روزی همه شهرها دارای کشتارگاه صنعتی مدرن شوند و مردم حق دارند از گوشتی استفاده کنند که حیوان در کشتارگاه مدرن و با بهترین روش ذبح شود. گویا، بیان داشت: تب کریمه کنگو نیز یکی از بیماریهاست که از طریق تماس مستقیم و غیرمستقیم با حیوان آلوده منتقل می شود. محمد مهدی گویا بیان داشت: این بیماری مرگ و میرش بالاست و بین 10 تا 50 درصد مبتلایانی که بر اثر این بیماری در بیمارستان بستری می شوند، جانشان را از دست می دهند. تب کنگو تلفات نداشته است وی افزود: بیشتر شیوع این بیماری در جنوب شرقی کشور گزارش می شود ولی بقیه استانها نیز در معرض شیوع هستند و تاکنون گزارشی از مرگ بر اثر این بیماری امسال در کشور گزارش نشده است. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به تب دنگی اشاره و اضافه کرد: تب دنگی بیماری است که از پشه ای بنام آئدس به انسان منتقل می شود و چندین سال در کشور آن ردیابی می کنیم و در مناطق محدودی از کشور توانستیم ردش را بیابیم و تیمهای حشره شناسی که تعلیم دیده اند، یکی از وظایفشان، ردیابی این حشره است. وی با بیان اینکه موارد ابتلای بیماری در کشور پاکستان زیاد است گفت: این بیماری در 50 درصد مناطق دنیا شیوع دارد و خسارتهای سنگینی را وارد می کند.
گویا با بیان اینکه در برخی از مواقع، تب دنگی تبدیل به تب شدید دنگی می شود، سیستم تنفسی، کلیه ها و کبد را گرفتار می کند، گفت: در این شرایط بیمار ممکن است با خونریزی، شوک و احتمال مرگ مواجه می شود.
۱۳۹۳/۲/۱۷ - ۱۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]