واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۹:۲۸ق.ظ)
سازمان ملل متحد: توجه به نقش حياتي فرهنگ در توسعه پايدار در دستور کار بين المللي مقامات سازمان ملل متحد بر لزوم توجه به نقش حياتي فرهنگ در توسعه پايدار در طرح توسعه پس از سال هاي 2015 تأکيد کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مقامات سازمان ملل متحد خطاب به مجمع عمومي اين سازمان بر نقش حياتي فرهنگ در توسعه پايدار تأکيد کردند.
در کنار تعريف نقشه راه توسعه جهاني بعد از سال 2015 توسط کارشناسان بين المللي، مجمع 193 نفره اي از اعضاي کميسيون تدوين نقشه راه جهاني توسعه در نيويورک ملاقات و در مورد نقش فرهنگ در توسعه پايدار و مبارزه با فقر گفتگو کردند.
يان الياسون، معاون دبيرکل سازمان ملل متحد در نشست کارشناسان بين المللي گفت: "بحث هاي امروز در مورد نقش فرهنگ در توسعه پايدار حاصل تجارب گذشتگان است که مي تواند در جهت ايجاد دنياي بهتر مورد استفاده قرار گيرد."
وي ادامه داد: "فرهنگ ايستا نيست، بسيار پويا است و تکامل مي يابد و ديدگاه هاي جديد و تجربه هاي جديد ايجاد مي کند. مثلاً نقش زنان در جامعه در اثر پويايي فرهنگ در جوامع مختلف متفاوت شده است."
وي همچنين گفت: "ما بايد نقش فرهنگ را براي همه به رسميت بشناسيم و از آن محافظت کنيم و اجازه دهيم در تمام جوانب دستور کار توسعه پايدار به عنوان بخشي خلاق از هويت ملي نمود پيدا کند."
وي در ادامه تصريح کرد: "نقش فرهنگ در توسعه در کشورهاي مختلف متفاوت است و بايد درک درستي از تطبيق روش هاي توسعه با شرايط محلي و حصول اطمينان از نتايج موفقيت آميز اين روش ها وجود داشته باشد."
معاون دبيرکل سازمان ملل متحد به عنوان نمونه به نقش رهبران سنتي و پزشکان آفريقايي در به دست آوردن اعتماد به نفس بيماران به منظور تقويت مراقبت هاي بهداشتي، مبارزه با ايدز و بهبود کيفيت آموزش و پرورش اشاره کرد.
وي همچنين به نقش کارناوال هائيتي در ايجاد شغل هاي محلي در صنايع صنايع دستي و خلاق اشاره کرد و ارزش اين نوع فعاليت ها را در کل جهان بالغ بر 624 ميليون دلار اعلام کرد.
الياسون توجه به ارتباط ميان طبيعت و فرهنگ را نيز مهم ارزيابي کرد، وي در اين باره به جزاير گالاپاگوس در اکوادور و ديگر سايت هاي ميراث جهاني به عنوان هويت و تعلق مردم به اين سرزمين ها، اشاره کرد.
طالب رفاعي، دبير کل سازمان توريسم جهاني سازمان ملل متحد نيز گفت: " ارتباط ميان گردشگري و فرهنگ يک فرصت مناسب براي کمک به رشد فراگير اقتصادي، توسعه اجتماعي، ثبات و حفظ ميراث فرهنگي کشورها مي باشد.
گفتني است، مجمع عمومي سه قطعنامه در ارتباط با فرهنگ و توسعه در سال 2010 ، 2011 و 2013 تصويب کرده است.
در پايان بايد اشاره کرد، در مجامع بين المللي تلاش هايي براي توجه به نقش فرهنگ در توسعه پايدار شروع شده است، مثلاً در سال 2006، فرهنگ در کمتر از 30 درصد از کمک هاي توسعه اي سازمان ملل متحد مورد تأکيد قرار مي گرفت، در حالي که اکنون اين رقم به بيش از 70 درصد افزايش يافته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]