واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آیا دولت اعتدال تنهاست؟ تهران- ایرنا- روزنامه ابتکار سرمقاله روز چهارشنبه را به تنیین پاسخ این سووال که «آیا دولت اعتدال تنهاست؟» اختصاص داد و نوشت:در حالی روحانی از غلاف کردن خنجر دشمنی با جهان پیرامون سخن می گوید که برخی از مخالفان وی در داخل و خارج از کشور به روی دولت یازدهم خنجر کشیده اند.
در این مطلب که به قلم «شایان ربیعی» است می خوانید: موج فزاینده انتقادها و اعتراض های گسترده به دولت در یکی دو ماه گذشته از هر سو چنان آشکار بوده که نه تنها واکنش شخص رئیس جمهور که اخیرا انتقاد شدید علی لاریجانی، رئیس مجلس را از تندروها در پی داشته است.
سیبل بیشتر اعتراض های مخالفان، مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 است و جالب آنکه در آستانه دستیابی به یک توافق نهایی، این اعتراض ها گسترده تر شده است.
با این وجود چیزی که به نظر می رسد قابل بحث باشد این است که عمده منتقدان مذاکرات همان کسانی هستند که در دولت قبل با حمایت همه جانبه از تیم مذاکره کننده، نتوانستند دستآورد قابل توجهی فراچنگ بیاورند و این امر در مناظره های تلویزیونی دوره یازدهم انتخابات ریاست جمهوری با نقل قول علی اکبر ولایتی، خطاب به سعید جلیلی در این مضمون که در دوره شما پس از پنج سال، یک گام مثبت در مذاکرات برداشته نشد، مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.
این در حالی است که تیم مذاکره کننده دولت جدید در مدت زمان کوتاهی توانست شکاف منافع دو طرف مذاکرات را کمتر کرده و به همین واسطه دستاوردهایی را نیز حاصل کند.
در این میان رهبری انقلاب نیز با تأکید بر حمایت همه دستگاه ها از دولت و همچنین تأکید بر حمایت نیروهای داخلی از فرزندان انقلاب- تیم مذاکره کننده- خطاب به منتقدان خواستار ایجاد آرامش در فضای سیاسی کشور شدند، اما زمان بسیاری از این تأکید نگذشته بود که منتقدان و مخالفان دولت موضوع را فراموش کرده اند.
به هر روی چیزی که در این میان باید مورد تأکید قرار بگیرد این است که دولت نیز به عنوان نماینده ملت در مذاکرات هسته ای تنها نیست و حمایت رهبری و مردم را پشتوانه دارد اما در این باره ضروری است نکاتی را نیز بیش از پیش در دستور کار و در اولویت قرار دهد.
از آنجا که حاشیه آفرینی و تمسک به برخی حواشی از سوی مخالفان برای ضربه زدن به اعتبار دولت به عنوان یک «دستاویز همیشگی» مطرح است، لازم است دولتمردان نگاه دقیقتری به مسایل پیرامون داشته باشند تا بهانه آشوب های رسانه ای به دست مخالفان داده نشود.
برای مثال برگزاری مراسم روز زن به میزبانی همسر رئیس جمهوری، برخی سخنان وزیران و مشاوران رئیس جمهور به عنوان نمونه سخنان این هفته آقای یونسی و... در چند مدت اخیر اگر درگیر حاشیه پردازی های مخالفان دولت قرار نمی گرفت و در این باره فرافکنی نمی شد، موضوعی نبود که حساسیت برانگیز باشد. اما با تب رسانه ای ایجاد شده در این باره از سوی مخالفان دولت، حتی چنین موضوعاتی ابزار تخریب دولت شد.
با این همه و با توجه به این که مخالفان دولت اشتباهات فاحش خود را در نزدیک به یک دهه گذشته از اساس نادیده می گیرند و نتایج حاصل از اشتباهات هشت ساله خود را به گردن عملکرد هشت ماهه این دولت می اندازند، می توان دریافت که مخالفان به قصد مخالفت از در مخالفت درآمده اند نه به قصد اصلاح یا توجه به منافع ملی و عمومی! بنابراین واکنش به این مخالفت ها اگر ملایم و از سر گذشت باشد، منجر به تهور بیشتر مخالفان می شود و اگر قهرآمیز و خشن باشد، مشی اعتدالی دولت را زیر سئوال می برد. به بیان دیگر مواجهه با چنین پدیده ای بی شباهت به بازی دو سر باخت نیست که از هر دو سو دامن منافع ملی را خواهد گرفت.
بنابراین بهتر است که دولت به عنوان منتخب مردم و معتمد رهبر انقلاب، از درون، خود را مراقبت کند تا درگیر جدال با مخالفانی نشود که هر گونه برخورد با آنها برای کشور زیان آور است و هم چنین وقت مردان و زنان دولتمرد – که باید صرف برنامه ریزی و تلاش رای توسعه شود- را تلف می کند.
از سوی دیگر به نظر می رسد که دستگاه های نظارتی از جمله مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و... به عنوان نهادهای معتمد در نظارت، سعی کنند از گسترده شدن فضای تخریبی و افراطی در مخالفت با دولت پیشگیری کنند. زیرا دولتی که نیازمند حمایت همه جانبه دستگاه ها با تأکید مستقیم رهبری است نباید در یکی از سخت ترین شرایط و در یکی از دشوارترین برهه ها که پیروزی در آن کمافی السابق در گروه وحدت و یکپارچگی ملی است، تنها باشد.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]