تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831137175




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیاست های ابلاغی و الزاماتی که نباید از آنها غافل شد! - مریم غفاری*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

سیاست های ابلاغی و الزاماتی که نباید از آنها غافل شد! - مریم غفاری* ابلاغ سیاست های کلی سلامت از سوی مقام معظم رهبری الگویی را فرا روی مسئولان بهداشت و سلامت کشورقرار داد که این الگو می تواند منجر به اقدامی بنیادین در عرصه بهداشت و سلامت کشور شود و در آینده دستاوردهای بزرگی را به همراه داشته باشد.


به همین خاطر ضروری است فرصت را مغتنم بشماریم و در فضای سلامت جامعه، با برنامه ریزی در جهت عملی نمودن این سیاست های سرنوشت ساز، در کوتاهترین زمان ممکن با تدوین راهبردهای مورد نیازو تعریف الزام ها و اقدام های مناسب، شاهد ارتقاء مورد انتظار در سلامت جامعه باشیم. در این راستا ضروری است الزاماتی که غفلت از آنها ما را در فرآیند اجرا از اهداف مطلوب متصور شده در سیاستها دور می کند، مدنظرداشته باشیم.

* گام نخست، تبیین سیاست ها
نخستین گام تبیین ابعاد مختلف هر سیاست برای متولیان حوزه سلامت است تا با ایجاد درک واحد وتشخیص صحیح تدابیر لازم و مرتبط معین شود. تلاش کنیم تا سیاستهایی که تدوین آنها چند سال به طول انجامیده است و قرار است سرلوحه چند برنامه پنج ساله توسعه قرار بگیرد ، برزمین نمانند و از تعاریف وتشریفات فراتر روند وعملیاتی شوند .

* نقشه را گم نکنیم!
سیاست های کلی ارتقای نظام سلامت کشور که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، نقشه راهی است که مسیررسیدن به سلامت مطلوب را درکشورنشان می دهد ومسئولین سه قوه را ملزم میکند تا جهت اجرایی شدن سیاستها از نقشه راه منحرف نشوند ودرحدود صلاحیت خود، تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
اگر مسئولین بتوانند براساس نقشه راه ترسیم شده کار را جلو ببرند، قطعا می توان در انتظار یک موفقیت بزرگ بود. از این رو باید برای انجام چنین کار پیچیده وپرمسئولیتی گام های هماهنگ ،مقتدر و با تمرکز برداریم تا بتوانیم خدمات درمانی نخ نماشده را جانی دوباره بخشیم.

* دچار ابهام نشویم!
جامعیت سیاست های ابلاغی، تحول اساسی وبزرگی را درنظام سلامت کشور نوید می دهد که نیازمند عزم جدی وطراحی یک ساختار منسجم، هماهنگ وکل نگر است.چراکه موضوع سلامت مسئله ای چندوجهی است که شامل عناصر متعددی از جمله امنیت غذایی، محیط زیست، بیمه های اجتماعی و دیگر موارد می شود. تمام این موارد با مبحث سلامت مرتبط اند اما خارج از حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.
از سویی دیگر همانطور که از عنوان سیاستهای کلی پیداست، باید اذعان کرد که کلی بودن سیاست ها ممکن است برای برخی از مسئولین ابهاماتی را ایجاد کند. ضروری است در اولین گام ابعاد مختلف هر سیاست برای متولیان حوزه سلامت تبیین شود تا با ایجاد درک واحد وتشخیص صحیح از ابعاد مختلف هریک از آنها، تدابیر لازم و مرتبط اتخاذ شود.

* با قوانین تطبیق دهیم
تطبیق حقوقی سیاست های ابلاغی سلامت با قوانین می تواند موانع وخلا های قانونی را شناسایی کند تا با رفع و اصلاح آنها به یک درک مشترکی از سیاست های ابلاغی دست یابیم و بر اساس یک متدولوژی و زمان بندی مشخص آنها را عملیاتی کنیم.
منظور از موانع قانونی، احکامی از قوانین است که اجرای سیاست های کلی سلامت جز لغو یا اصلاح آنها ممکن نخواهد بود و منظور از خلاهای قانونی مواردی است که جر با تصویب قانون جدید، سیاست ها قابل اجرا نباشد.

* نگرش مان را بازمهندسی کنیم
باید در نگرش هایمان در مسأله سلامت کشور، در رفتارهایمان و در ساختارهای تشکیلاتی، قوانین ، نقش ها و سهم هایی که هر کدام از دستگاه ها دارند، بر اساس این سیاستگذاری و این سیاست ها، تغییراتی بدهیم که جزو وظایف حتمی همه دستگاه های مرتبط با امر سلامت در کشور است.
روشن ترین دلیل بر ضرورت این سیاست ها در بندهای 14 گانه آن نهفته است. شمول سیاست های کلی سلامت به عنوان الگویی با چندین محور است از قبیل : سبک زندگی، آموزش وپژوهش، محیط زیست، امنیت غذایی، دارو، بیمه های اجتماعی، گروه های خاص، اقتصاد، طب سنتی و دیگر موارد . متولیان سلامت باید نگرش خود را بر اساس چینش پازلی که در پیش رو دارند بازمهندسی کنند و باور داشته باشند که نگرش، همیشگی، ثابت و همواره پایدار نیست اگر نیاز به تغییر دارد باید فرآیند این تغییر را با شناخت وضع کنونی و الگوهای فکری به‏روز شکل داد.

* عزم دولتی را با عزم ملی کامل کنیم
اجرایی کردن این سیاست ها فقط با اراده و عزم دولتی موثر محقق نمی شود، بلکه نیاز به همیاری و عزم ملی دارد و بدون مشارکت جدی مردم این مهم میسر نمی شود. یکی از نکات مهم جاری وساری در تمام بندهای این سیاست ها، در نظر داشتن اصل پیشگیری بر درمان است.

* اشتباهات گذشته را دوباره تجربه نکنیم!
با تمرکز بر اهداف تعریف شده برای سیاست ها باید قوانین مزاحم را شناسایی کنیم و در جهت ترمیم قواعد اجرایی سیاستگذاری ها در کشور گام برداریم، علل شکست در برنامه های قبلی را واکاوی کنیم و بدانیم که قرار نیست همان قواعد و رویه های ناکارآمدی که درباره برخی سیاست های پیشین اتخاذ شد، دوباره تکرار شود. رفع موانع جدی در نظام اجرایی، مقرراتی، مدیریتی و حتی فرهنگی کشور یعنی همان مواجهه دشوار اما اثربخش با این سیاست ها.

* مراقب آسیب ها باشیم
در کنار جدیت و فوریت جهت اجرای سیاست های ابلاغ شده باید یک آسیب شناسی بسیار کلیدی درباره چگونگی اجرا داشته باشیم که برخاسته از تأمل و تکامل نوع نگاه به سیاستگذاری باشد و به ما گوشزد کند که مسیر را به اشتباه نرویم .چرا که آسیب شناسی در هر حوزه ای، یکی از ضرورت های شایان توجه در فرآیند جبران عقب ماندگی های کشور است. در این راستا بهره گیری از نخبگان نقش بنیادی در تصمیم گیری ها در سطوح عالی ایفا می کند و می تواند در رسیدن به افق های روشن در حوزه سلامت یاری‏گرمان باشد.

* مشاور مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن