واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: حدود یک چهارم تولیدات پزشکی به دانش علوم اعصاب اختصاص دارد تهران-ایرنا-معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت:حدود یک چهارم تولیدات پزشکی کشور به دانش علوم اعصاب اختصاص دارد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر «رضا ملک زاده» امروز سه شنبه در مراسم نخستین کنفرانس بین المللی نقشه برداری مغز ایران در دانشگاه شهید بهشتی طی سخنانی اظهار داشت:یکی از مهم ترین و پیچیده ترین اعضای بدن انسان مغز است و شناخت مغز با وجود همه پیشرفت های علمی و پزشکی همچنان در مراحل ابتدایی است.
وی با بیان اینکه بیماری های مغزی در ایران در حال افزایش است گفت:تحقیقات و فعالیت های علمی پزشکی در این زمینه می تواند آینده بسیار روشنی را برای بیماران رقم بزند.
ملک زاده ادامه داد:درحال حاضر سالمندی در کشور ما در حال افزایش است و در سی سال گذشته امید به زندگی در بدو تولد 22 سال افزایش داشته است.
وی همچنان خاطرنشان کرد: امید به زندگی در مردان 72 سال و در زنان 73 سال رسیده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: برنامه بخش سلامت و امید به زندگی در بدو تولد طی 15 سال آینده قرار است به 80 سال برسد.
ملک زاده افزود: نرخ باروری و تولید مثل در کشور پایین آمده است و تعداد سالمندان در آینده افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه مهمترین بار سلامت برای جامعه بیماری های مغزی و عصبی است گفت:بیماری های مغزی و عصبی هزینه های هنگفتی را برای نظام سلامت و بودجه کشور برجای می گذارد و در همین راستا باید با تحقیقات گسترده راه ها و روش های پیشگیری از بیماری های مغزی و عصبی را شناسایی کرد.
وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به تحقیقات علمی مناسب و گسترده باید همزمان از علم پزشکی، دانش ریاضی، الکترونیک و کامپیوتر و در حقیقت رشته های بین رشته ای برای بیماری های علوم اعصاب بهره مند شد.
به گفته وی در سال های گذشته جدایی دانشگاه های علوم پزشکی و سایر رشته ها باعث شده است رشته های بین رشته ای با کندی حرکت کنند.
دکتر ملک زاده اظهار داشت: تجربه ثابت کرده است که همکاری مجموعه پزشکی و غیرپزشکی می تواند موانع را از سر راه تحقیقات رشته های بین رشته ای بردارد و در این زمینه پیشرفت های خوبی حاصل شود.
وی همچنین گفت: راه اندازی مرکز ملی نقشه برداری مغز ایران با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می تواند برای پیشگیری از بیماری های مغزی و کنترل این بیماری ها نقش بسیار موثری داشته باشد و در این زمینه حمایت و تلاش های محققان ایرانی می تواند سیر افزایشی بیماری های مغزی و عصبی را کاهش دهد.
ملک زاده همچنین ادامه داد:در یک مطالعه جدید و گسترده قرار است 200 هزار نفر بالای 40 سال را از نظر همگونی مورد مطالعه قرار دهیم و در این زمینه از تکنولوژی های پیشرفته استفاده نماییم.
نخستین کنفرانس بین المللی نقشه برداری مغزی ایران امروز 16 اردیبهشت ماه در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.
علمی(3)**1354**ل.الف.ی**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]