تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگـر بنـده‏اى... در ابتداى وضويش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد همه اعضايش از ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837537452




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کمبود سوخت کابوس کشاورزان همدان/ 600 زارع بهاری در انتظار دریافت سوخت


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > غرب > همدان گزارش مهر/
کمبود سوخت کابوس کشاورزان همدان/ 600 زارع بهاری در انتظار دریافت سوخت
بهار- خبرگزاری مهر: شهرستان بهار به عنوان قطب کشاورزی استان همدان مطرح است اما توجه به قشری که سبب گردش چرخه اقتصادی این قطب و حتی استان و کشور می شوند چندان زیاد نیست چراکه در سالجاری میزان کشت محصول سیب زمینی که محصولیآب بر است و متعاقبا سوخت بیشتری را نیز به مصرف می رساند، در این منطقه افزایش شش درصدی داشته ولی به علت تزریق کم سوخت، کشاورزان منطقه با مشکل مواجه شده اند.



به گزارش خبرنگار مهر، سالانه 80 درصد اراضی شهرستان بهار به کشت محصول سیب زمینی که محصولی پر آب بر است اختصاص می یابد به طوریکه زارعان این منطقه برای افزایش تولیدات خود حتی به کشت در شهرهای همجوار نیز اقدام می کنند. این در حالی است که در چند سال اخیر به علت کاهش نزولات جوی و پائین رفتن سطح آبهای زیرزمینی و خشک شدن بسیاری از چاههای آب کشاورزی، کشاورزان برای مراقبت از محصولات خود ناچار به حفر چاه شدند که تهیه سوخت برای این چاهها مشکل است. البته دولت برای این چاهها نیز سهمیه ای معین مشخص کرده ولی این میزان سوخت که کفاف فعالیت چاه را به علت کاهش سطح آب نمی دهد روز به روز کاهش می یابد و یا به مانند امسال به علت افزایش قمیت سوخت یکی در میان ارائه می شود. مسلما در این بین کشاورز انتظار تعیین تکلیف دارد یا به طور کامل سوخت اینگونه چاه ها را قطع کنند و کشاورز برای تهیه سوخت فکری به حال خود بکند و یا سوخت مورد نیاز آنها را ارائه دهد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان بهار در گفتگو با مهر در خصوص وضعیت دریافت سوخت در سالجاری توسط کشاورزان شهرستان، اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تا کنون به علت کاهش تزریق سوخت مورد نیاز حوزه کشاورزی به شهرستان اکثر کشاورزان موفق به تهیه سوخت مورد نیاز خود نشدند تا جائی که همچنان 600 نفر از زارعان در لیست انتظار تأئید دریافت سوخت هستند. سهمیه سوخت استان همدان در سالجاری 18 میلیون و 150 هزار لیتر است هوشنگ کرمی افزود: کل سهمیه سوخت استان همدان در سالجاری 18 میلیون و 150 هزار لیتر است که سهمیه بخش کشاورزی شهرستان بهار از کل 16 درصد و معادل دو و هشت دهم میلیون لیتر است. کرمی با بیان اینکه پیش بینی شده در سالجاری 160 میلیون لیتر سوخت در کل استان همدان به مصرف برسد، گفت: سهمیه سوخت بخش کشاورزی شهرستان بهار در چند سال اخیر کاهش قابل توجهی داشته است تا جائیکه در سال 90، 13 درصد از سهمیه شهرستان معادل 28 میلیون لیتر، در سال 91، 12 درصد از کل سهمیه شهرستان معادل 22 و شش میلیون لیتر، در سال 92، 14 درصد از سهمیه معادل 24 میلیون لیتر و در سالجاری نیز 16 درصد از سهمیه شهرستان معادل دو و هشت دهم میلیون لیتر است را به خود اختصاص داده است. وی افزود: با اینکه در سالجاری میزان کشت محصول سیب زمینی که محصولی پرآب بر است و متعاقبا سوخت بیشتری را نیز به مصرف می رساند افزایش شش درصدی داشته است ولی به علت تزریق کم سوخت کشاورزان منطقه با مشکل مواجه شده اند. کرمی با اشاره به اینکه چاههای غیر مجاز فعال شهرستان نیز برای دریافت سوخت دارای مشکل هستند، اذعان داشت: در سال گذشته سهمیه سوخت چاههای مجاز 15 و شش دهم درصد، معادل دو و نیم میلیون لیتر و سهمیه چاههای غیر مجاز نیز 22 و چهار دهم درصد، معادل 418 هزار لیتر از سهمیه استان همدان بود که پیش بینی می شود این میزان سهمیه با این وضعیت سوخت در سالجاری کاهش یابد در حالیکه نسبت چاههای غیر مجاز فعال در شهرستان با چاههای مجاز برابر است. رئیس شرکت نفت شهرستان بهار نیز در این خصوص در گفتگو با مهر گفت: 28 درصد نفت گاز توزیعی در شهرستان مربوط به حوزه کشاورزی است.

بهروز ملک محمدی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی شهرستان بهار دومین رده مصرف نفت گاز توزیع شده در این شهرستان را دارد، اظهار داشت: سالانه از میزان نفت گازی که برای توزیع وارد شهرستان بهار می شود، 68 درصد در حوزه حمل و نقل، 16 درصد در زیر بخش های کشاورزی،هفت درصد در مرغداریها، سه درصد توسط چاههای آب، دو درصد در دامداریها و سه درصد نیز در گلخانه ها به مصرف می رسد. ملک محمدی همچنین در خصوص توزیع نفت گاز در مناطق روستایی شهرستان نیز اعلام داشت: در حوزه روستاها نیز نفت مورد نیاز کشاورزان روستایی توسط فروشندگانی از تعاونی روستایی که به عنوان متولی این امر معین شده اند، توزیع می شود و تا کنون نیز در نحوه توزیع در این مناطق مشکل خاصی وجود نداشته جزء در موارد نادری که به علت عملکرد ضعیف توزیع کننده نفت دیر به دست مردم به خصوص کشاورزان رسیده است که آن هم مورد بررسی قرار گرفته و حل خواهد شد. کاهش سهمیه نفت در سالجاری، کشاورزان بهاری را با چالش مواجه ساخته است وی با بیان این مطلب که در سالجاری سهمیه نفت شهرستان کاهش یافته است، اذعان داشت: بعد از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها که نفت به قیمت 150 تومان و 300 تومان رسید به صورت سهمیه ای به دستگاههای اجرایی ارائه شد ولی در سالجاری به علت تصمیم دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی، سهمیه ها کاهش یافته است تاجائیکه تا کنون فقط 13 میلیون لیتر به استان همدان نفت اختصاص یافته که تنها دو میلیون لیتر آن به شهرستان تزریق شده است در حالیکه سال گذشته تا این موقع از سال، 20 میلیون لیتر نفت به استان ارائه می شد و همین امر مردم به خصوص کشاورزان را که در آغاز کشت خود هستند با چالش عمده ای مواجه ساخته است. ملک محمدی با اشاره به اینکه 9 زیر بخش کشاورزی در شهرستان بهار برای ادامه کار خود نیازمند سوخت هستند، افزود: دو ماه است که شرکت نفت آماده است تا سهمیه درخواستی کشاورزان را به آنها ارائه کند ولی سهمیه شهرستان کم کم تزریق شده و این میزان جوابگوی نیاز نیست. وی اظهار داشت: تا کنون 600 نفر از کشاورزان در لیست انتظار دریافت سهمیه سوخت خود هستند ولی متأسفانه سوختی برای ارائه وجود ندارد. کشاورزان برای دریافت سوخت تأییدیه جهاد کشاورزی را داشته باشند این در حالی است که رئیس شرکت فرآورده های نفتی استان در جلسه حل مشکل آب شهرستان بهار در مورد ارائه سوخت به کشاورزان این منطقه، گفت: تعلل در تزریق سوخت مورد نیاز کشاورزان به خاطر تثبیت شدن قیمت بنزین بود و کشاورزان مطمئن باشند که از این به بعد برای تهیه سوخت در صورت داشتن تأییدیه جهاد کشاورزی مشکلی برای دریافت سوخت ندارند.

اصغر توفیقی با بیان این مطلب که در سال جاری 151 میلیون لیتر سوخت برای مصرف بخش کشاورزی پیش بینی شده است، اذعان داشت: سالانه 26 و نیم درصد که معادل 22 میلیون لیتر است در بخش کشاورزی نفت سفید به مصرف می رسد. توفیقی با اشاره به اینکه در سال گذشته 23 میلیون حواله سوخت به کشاورزان ارائه شد که 21 میلیون آن تا کنون نقد نشده است، گفت: این موضوع بیانگر این است که میزان سوخت ارائه شده بیشتر از حد نیاز کشاورزان است بنابراین شرکت فرآورده های نفتی برای ارائه سوخت به کشاورزان مشکلی ندارد. وی همچنین با اشاره به اینکه در سال جاری نفت گاز با دو قیمت 500 و 250 تومانی به کشاورزان ارائه خواهد شد، اذعان داشت: سازمان جهاد کشاورزی می تواند با تدابیر لازم به کشاورزانی که محصول پر آب بر کشت می کنند  نفت گاز 500 تومانی و آنهایی که محصولات کم آب بر کشت می کنند نفت گاز 250 تومانی پیشنهاد کنند. عدم ارائه سوخت به چاههای غیر مجاز زمینه قاچاق سوخت را فراهم می کند نماینده مردم شهرستانهای بهار و کبودرآهنگ در خانه دولت نیز در مورد مشکل تهیه سوخت کشاورزان این دو شهرستان  با بیان این مطلب که افزایش قیمت سوخت مشکلاتی را متعاقبا برای کشاورزان به همراه خواهد داشت، اظهار داشت: با توجه به اینکه افزایش قیمت نفت گاز کشاورزان شهرستان به خصوص مالکان چاه های بدون پروانه را از ابتدای سال جاری دچار مشکل کرده است لذا همین امر سبب افزایش قاچاق سوخت شده و به تبع بروز فساد و فقر کشاورزان را به همراه خواهد داشت. محمد علی پورمختار افزود: برقی کردن چاه های کشاورزی که در اولویت مجلس و دولت بود در حال حاضر با افزایش قیمت سوخت باید در رأس اقدامات دستگاه های متولی این امر قرار بگیرد تا کشاورزان بدون دغدغه تأمین سوخت به کشت بپردازند. پورمختار اذعان داشت: در حال حاضر با توجه به اینکه کشاورزان کشت خود را آغاز کرده اند باید سوخت لازم ارائه شود و مجاز و غیر مجاز بدون چاه های کشاورزی باید بعد از فصل کشت تعیین شود. توفیقی افزود: 623 میلیون لیتر نفت کوره نیز سالانه در نیروگاه های استان همدان به مصرف می رسد که در سال جاری نیز 681 میلیون لیتر تا کنون نفت کوره در نیروگاه ها به مصرف رسیده است. وی با اشاره به اینکه در سال جاری نفت گاز با دو قیمت 500 و 250 تومانی به کشاورزان ارائه خواهد شد، اذعان داشت: سازمان جهاد کشاورزی می تواند با تدابیر لازم به کشاورزانی که محصول پر آب بر کشت می کنند  نفت گاز 500 تومانی و آنهایی که محصولات کم آب بر کشت می کنند نفت گاز 250 تومانی پیشنهاد کنند. یکی از کشاورزان شهرستان بهار نیز در گفتگو با مهر گفت: 20 سال است که به صورت بازار آزاد برای فعالیت چاه کشاورزیم سوخت تهیه می کنم. 20 سال است که سوخت از بازار آزاد تهیه می کنم رضا آزادی افزود: از آنجا که مالک قبلی زمین کشاورزی که من در حال حاضر در آن کشت می کنم فوت کرده و وارثان وی حاضر به صدور سند برای زمین من نیستند لذا به همین خاطر شرکت نفت نیز به من سوخت نمی دهد.

آزادی اذعان داشت: با اینکه چند سال متوالی به عنوان کشاورز نمونه در استان همدان معرفی شده ام ولی هنوز نتوانسته ام حواله سوخت از شرکت نفت شهرستان دریافت کنم. یکی دیگر از کشاورزان شهرستان بهار در گفتگو با مهر اذعان داشت: من فقط در شهر بهار به کشت سیب زمینی اقدام می کنم و مثل دیگر کشاورزان این منطقه در شهرهای اطراف کشت ندارم با این وضعیت سه ماهه فصل بهار برای زندگی کاری من فرصت طلائی به شمار می رود. علی زارعی افزود: کشت سیب زمینی خود را از اواخر اسفند آغاز کردم و اکنون که برای فعالیت چاه خود نیاز به سوخت دارم مسئولان مربوطه می گویند باید صبر کنی تا سهمیه شهرستان ابلاغ شود. زارعی اذعان داشت: آبیاری محصولات نیاز به استحصال آب از چاه دارد و مسلما موتور چاه بدون سوخت فعالیت نخواهد داشت و اگر آب به موقع به محصول نرسد با این وضعیت بد اقتصادی باید منتظر ورشکستگی بود. کاهش سهمیه سوخت ماشین آلات کشاورزی دلالان را فعال خواهد کرد کشاورز دیگری که از کاهش سهمیه ماشین آلات کشاورزی در سال اخیر شکایت داشت در گفتگو با مهر اظهار داشت: سهمیه سوخت تراکتور در سال گذشته هزار و 800 لیتر بود در حالیکه امسال دولت سهمیه سوخت ماشین آلات کشاورزی را 600 لیتر اعلام کرده است ، در این صورت کشاورز ناچار به تهیه سوخت به صورت بازار آزاد با قیمت گزافی است که دلالان معین می کنند. هادی طالبی اذعان داشت: قطع ید واسطه ها از حوزه تجارت سیب زمینی طی چند سال اخیر جزو برنامه های دولت بوده است ولی با این وضعیت قیمت ها مطمئن باشید که دلالان با مکیدن خون کشاورزان دوباره به سودجویی می پردازند.


۱۳۹۳/۲/۱۶ - ۱۰:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن