واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
وعده رییس جمهوری برای بازدید از جنگل های بلوط؛ استاندارایلام:محققان بین المللی برای بررسی درختان بلوط خرداد به ایران می آیند تهران-ایرنا-استاندار ایلام از وعده دکتر روحانی برای بازدید از جنگل های بلوط خبر داد و گفت:گروهی از محققان خارجی نیز به دعوت وزیر جهاد کشاورزی برای بررسی وضعیت درختان بلوط زاگرس خرداد ماه به ایلام می آیند.
محمدرضا مروارید روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت:بحث خشکیدگی درختان بلوط فاجعه ای است که نه تنها در سطح استان ایلام و ایران بلکه باید در دنیا مطرح شود.
وی افزود:وزیر جهاد کشاورزی این موضوع را با فائو ( سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل) مطرح کرده و دانشمندان خارجی و داخلی شرایط را بررسی کردند اما قرار است برای بررسی بیشتر گروه دیگری از متخصصان خارجی خرداد ماه وارد ایران شوند.
وی با بیان اینکه فاجعه درختان بلوط زاگرس کمتر از خشک شدن دریاچه ارومیه نیست و شاید هم بیشتر است گفت: قرار است مرکز تحقیقات بلوط در استان ایلام راه اندازی شود و برای این منظور مدیریت بحران وزارت کشور و سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری بودجه ای را برای این منظور در نظر گرفته اند و استانداری ایلام هم همکاری های لازم را خواهد داشت.
وی اظهارداشت:همچنین رییس جمهوری قول داده است تا از عرصه های بلوط بازدید کند و قطعا بعد از آن روند کار با سرعت و جدیت بیشتری پیش خواهد رفت.
استاندار ایلام با بیان اینکه علت اصلی بروز این فاجعه در درختان بلوط هنوز به طور قطعی مشخص نیست گفت: اکنون حدود 900 هزار هکتار از تمام جنگل های زاگرس که حدود 60 درصد آن در ایلام است درگیر این مشکل هستند و برآورد شده که 63 هزار هکتار از اراضی جنگلی ایلام را به شدت در برگرفته است البته بین 25 تا 75 درصد هم در جاهای مختلف گزارش شده است. سطح جنگل های استان ایلام ۶۴۲هزار هکتار است.
کل وسعت جنگل های زاگرس 10 میلیون هکتار است.
مروارید افزود: بررسی های قبلی نشان داد که دو افت کرم چوب خوار و آفت ذغالی بلوط علت بروز فاجعه و خشک شدن درختان بلوط است اما اکنون گروهی در حال بررسی بیشتر هستند ، در هر حال برای جلوگیری از گسترش این آفت راهکارهایی پیشنهاد شده است که شاخه زنی ، هرس درختان آلوده به ویژه تاج درختان که بسیار حساسی هستند برخی از این راهکارهاست که روش هرس بسیار جواب داده است.
وی ادامه داد: البته خشکسالی و ریزگردها هم تاثیر زیادی بر بروز این فاجعه داشتند زیرا برگ درختان بلوط کرکدار است از این رو گرد و غبار بر روی آن می نشیند که موجب بروز آفت در میان این درختان شده است.
استاندار ایلام افزود:همچنین تغییرات آب و هوایی هم تاثیر زیادی بر بروز آفت در درختان بلوط داشته است، به گزارش کارشناسان در 50 سال گذشته حدود 1 درجه هوا گرمتر شده است که این خود دلیلی بر تشدید خشکسالی است.
وی با بیان اینکه من خود کارشناس کشاورزی هستم و به نظر من علت اصلی بروز این آفات خشکسالی است، توضیح داد: زمانی که درختان آبدار هستند کرم چوب خوار از شیره و آب آوندها استفاده می کند و زمانی که درخت دچار خشکی شد ، این کرم برای تهیه آب و شیره بیشتر از آوند خارج و پراکنده می شود.
مروارید گفت:البته امسال میزان بارندگی در ایلام تقریبا 35 درصد از میانگین بیشتر بوده و درختان بلوط نسبت به سال گذشته تا حدودی شادابتر هستند.
یک میلیون و 130 هزار هکتار از جنگل های زاگرس دچار پدیده خشکی شده اند، بررسی ها نشان داده بود علت بروز این خشکی شیوع قارچ بلوط ذغالی اعلام شده بود که اکنون محققانی از سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری در حال بررسی این علت هستند.
بروز عوامل غیر طبیعی مانند تغییر اقلیم، ریزگردهای عربی، خشکسالی های پی در پی و شیوع آفت هایی مانند کرم چوب خوار، بیماری ذغالی و آفت انگلی لورانتوس در چند سال گذشته باعث نابودی کامل یک میلیون از شش میلیون هکتار جنگل های رویشگاه زاگرس در 11 استان کشور شده است.
علمی ( 4 ) **9014**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]