تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه يكى از شما به خانه خود وارد مى‏شود، سلام كند، چرا كه سلام بركت مى‏آورد و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816981502




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آنچه باید درباره مراحل خواب بدانید!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آنچه باید درباره مراحل خواب بدانید!
شاید خواب به نظر امری ساده قلمداد شود، اما در واقع روند آن، فرایندی پیچیده و جالب است که توجه به آن می‌تواند نیازهای بدن را بخوبی تأمین کند.
کد خبر: ۳۹۸۰۹۴
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۳ - 05 May 2014


«خواب» یکی از اساسی ترین نیازهای بدن است که کیفیت آن تأثیر خاصی بر فعالیتهای روزانه و سطح تمرکز فکری دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، شاید خواب به نظر امری ساده قلمداد شود، اما در واقع روند آن، فرایندی پیچیده و جالب است که توجه به آن می‌تواند نیازهای بدن را بخوبی تأمین کند.

توالی دوره های خواب

هنگامی که به خواب می‌رویم، ‌بدن با تحولات متعددی مواجه می‌شود. مغز فعال می‌شود،‌ سپس آرام می‌گیرد و دوباره فعال می‌شود. در واقع، شب آنقدرها هم که تصور می‌کنیم، مدت زمان طولانی و آرامی نیست. متخصصان به کمک آنالیز امواج مغز توانسته اند پنج مرحله خواب را با توجه به سبک یا سنگین آن تشخیص دهند. این مراحل پشت سر هم هستند و جایگزین یکدیگر می‌شوند. همچنین هر مرحله حدود 90 دقیقه طول می‌کشد و در طول هر شب 4 تا 6 مرحله قابل تشخیص است که عبارتند از :

- مرحله 2-1 سبک: به ترتیب 5 درصد و حدود 50 درصد کل خواب
- سپس مراحل خواب عمیق تر 4-3: 15 تا 25 درصد کل خواب
- سپس مرحله خواب متناقض به عنوان پایان دوره خواب و 20 تا 25 درصد کل خواب.

در نیمه اولیه شب خواب سنگین تر است، در حالی که در نیمه دوم، توالی خواب سبک و متناقض است که مدت آن متناسب با هر مرحله است.

فرایند خواب همچنین در افراد و با توجه به سن با هم متفاوت است. به عنوان مثال، در یک نوزاد خواب متناقض بیشتر است که 50 درصد کل زمان خواب را تشکیل می‌دهد و دوره های خواب کوتاه تر و به جای 90 دقیقه حدود 50 دقیقه است. تمایز میان مراحل 4-1 از 6 تا 8 ماهگی ایجاد می‌شود.

مرحله 1: به خواب رفتن

این مرحله زمانی است که آرام در رختخواب دراز می‌کشیم و در واقع عبور از بیداری به خواب است. به نوعی خواب آلودگی نیمه هوشیارانه است که افکار حالتی مبهم و در هم دارند.

تنفس و ضربان قلب کاهش می‌یابد. با اینکه کشیدگی عضلات همیشه وجود دارد، اما با این حال ماهیچه ها حالت شل شدن به خود می‌گیرند و چشمها زیر پلکهای بسته حرکات آرامی دارند.
فعالیت مغز کاهش می‌یابد و جای خود را به امواجی به نام «تتا» می‌دهند که دامنه کوتاهی داشته و بارها با پیک یا برآمدگی امواج آلفا 
(امواجی با دامنه وسیع مرتبط با بیداری) قطع می‌شوند. در نتیجه کمترین صدایی سبب بیداری می‌شود و احساس می‌کنیم که نخوابیده ایم. همچنین در مدت این مرحله است که اغلب احساس ضربه یا افتادن می‌کنیم و ناگهان از خواب می‌پریم.

این مرحله هیچ گاه طولانی نیست و عموما کمتر از 10 دقیقه طول می‌کشد. به طور کلی این مرحله 3 تا 5 درصد مدت کلی خواب را در برمی گیرد.

مرحله 2: خواب سبک

در طول مرحله 2 که خواب سبک است، به علت قدرت کشیدگی همیشگی ماهیچه ها می‌توانیم غلت بزنیم و حرکت کنیم البته بدون حرکات بینایی. در صورت بیدار شدن در این مرحله، 60 درصد افراد احساس می‌کنند که خواب بوده اند. زمان این خواب حدود 45 تا 55 درصد کل زمان خواب است. هر مرحله حدود 10 تا 20 دقیقه طول می‌کشد. بیدار شدن در این مرحله نیز ساده است.

مراحل 3 و 4: خواب عمیق

در این مراحل خواب عمیق است و به آن خواب « آرام» نیز اطلاق می‌شود، زیرا امواج مغزی کندی آن را شکل می‌دهند. در مرحله 3 که چند دقیقه ای بیشتر طول نمی کشد، خواب بیش از پیش عمیق می‌شود تا اینکه به مرحله 4 برسد. طی این مراحل:

- فشار خون کاهش می‌یابد
- ریتم قلب کند می‌شود
- تنفس آهسته و منظم است
- متابولیسم اساسی بدن کند می‌شود
- ماهیچه‌ها عموماً آرام و شل هستند
- حرکات چشمی وجود ندارد

این خواب آرام بسیار نیروبخش است. بدن از آن برای تشکیل دوباره ذخایر انرژی بهره می‌برد. این مراحل در بچه ها با ترشح هورمونهای رشد همراه است که از این نظر اهمیت بالایی دارد. مرحله آرام خواب عموماً نیم ساعت تا یک ساعت طول می‌کشد و بیدار شدن در این زمان مشکل است.
به طور کلی، 20 تا 25 درصد شب در این مرحله می‌گذرد و این خواب عمیق در ابتدای نیمه شب زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد و نزدیک صبح کاهش می‌یابد. خوابگردی، وحشت شبانه و رؤیا دیدن با صدای بلند در بیشتر موارد طی مرحله 4 خواب اتفاق می‌افتد. پس از آن، فرد به مراحل خواب سبک تر( 2 و 1، با امکان بیداری های شبانه) وارد می‌شود، بدون اینکه مرحله متناقض را گذرانده باشد.

مرحله 5: خواب متناقض

حدود 90 دقیقه پس از به خواب رفتن، فعالیت مغز ناگهان تغییر می‌کند و وارد مرحله خواب متناقض می‌شود. ریتم قلب و تنفس تشدید می‌شود، خون در مغز و زیر پلکها جمع می‌شود و چشمها حرکات سریعی دارند. از آنجا که فعالیت مغز شدید است، اما بدن آرام است به این مرحله خواب متناقض می‌گویند. البته انقباضات صورت، پاها و انگشتان ممکن است شکل گیرد.

این مرحله به طور متوسط 20 دقیقه طول می‌کشد و عموماً خوابهای واضح تر و با جزئیات بیشتر که بهتر در خاطر می‌مانند، در این مرحله است. مطالعات نشان می‌دهد 85 درصد افرادی که در مرحله خواب متناقض بیدار می‌شوند، این بیداری را به یاد می‌آورند. در حالی که 10 تا 15 درصد افراد بیدار شده، در مرحله آرام متوجه این حالت می‌شوند.

حدود 4 تا 5 مرحله خواب متناقض در شب اتفاق می‌افتد که مت همه آنها یکسان نیست. بخش اول معمولاً بسیار کوتاه و حدود 10 دقیقه است، در حالی که بخش دوم ممکن است بیشتر از یک ساعت طول بکشد. در پایان این مرحله، فعالیت مغز مجددا کند می‌شود و دومین دوره خواب شروع می‌شود.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن