تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826842991




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشنهاد آمریکا،چین و روسیه برای نیروگاه آب سنگین اراک


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پیشنهاد آمریکا،چین و روسیه برای نیروگاه آب سنگین اراک
طی هفته‌های اخیر مقامات و مسئولین کشور درباره یک موضوع مهم مذاکره میان ایران و گروه ۱+۵ که‌‌ همان راکتور تحقیقاتی در حال احداث اراک است اظهارات مهمی داشته‌اند.گزینه‌های روی میز درباره اراک سه پیشنهاد از طرف روسیه، آمریکا و چین است، فصل مشترک هر سه پیشنهاد این است
کد خبر: ۳۹۸۰۹۳
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۷ - 04 May 2014


طی هفته‌های اخیر مقامات و مسئولین کشور درباره یک موضوع مهم مذاکره میان ایران و گروه ۱+۵ که‌‌ همان راکتور تحقیقاتی در حال احداث اراک است اظهارات مهمی داشته‌اند که جان مایه آن تفاهم کلی میان ایران و گروه ۱+۵ درباره ادامه فعالیت این راکتور است. 


به گزارش «تابناک»، پایگاه امید هسته ای در این باره نوشته است که : در مذاکرات فشرده ادعای طرف غربی امکان خدشه به معاهده عدم اشاعه سلاح هسته‌ای (N. P. T) در آینده با در دسترس بودن میزان بالای پولوتونیوم در پسماند راکتور اراک بوده که این موضوع با ابتکار فنی بازطراحی و کاسته شدن از میزان پلوتونیوم تقریبا حل شده است. اما در باره جزئیات این بازطراحی خبرنگاران «امید هسته‌ای»به اطلاعات تازه‌ای دست یافته‌اند که نشان از آن دارد، تبدیل کلیت پیشنهاد بازطراحی به راهکار عملی، هنوز نیازمند مذاکره و بررسی فنی و تکمیل پیشنهاد‌های روی میز است. 


گزینه‌های روی میز درباره اراک سه پیشنهاد بازطراحی از طرف روسیه، آمریکا و چین است، فصل مشترک هر سه پیشنهاد این است که راکتور تحقیقاتی اراک کماکان از نوع آب سنگین باقی بماند، ولی در هر کدام از پیشنهاد‌ها برای کاستن از پلوتونیوم از طریق بازطراحی، وارد شدن مقداری متفاوت اورانیوم غنی شده و برخی امور فنی دیگر وجود دارد. 


بر اهل فن روشن است که از تفاوت‌های راکتور آب سنگین با آب سبک این است که راکتور آب سبک با اورانیوم غنی شده و آب سنگین با اورانیوم طبیعی کار می‌کند و راکتور‌های آب سبک معمولا از نوع قدرت و تولید انرژی و برق هستند. راکتور آب سنگین اراک اما از نوع تحقیقاتی است که در آن ایزوتوپ و رادیو دارو تولید خواهد شد و از نوع برق و قدرت نیست. 


در پیشنهاد‌های سه کشور مذکور برخی تغییرات فنی و ورود میزان متفاوتی از اورانیوم غنی شده وجود دارد، از این لحاظ پیشنهاد آمریکا با روسیه و چین تفاوت دارد. طبیعی است این متخصصان کشورمان هستند که باید با بررسی و مطالعه پیشنهاد‌ها و ارائه نظرات خود، استدلال و در ‌‌نهایت انتخاب کنند که کدام پیشنهاد جنبه عملیاتی و مفیدتری برای راکتور خواهد داشت و کدام پیشنهاد ماهیت آب سنگین را بیشتر حفظ و لحاظ خواهد کرد؛ در مجموع مزیت‌های هر پیشنهاد و نیازهای کشور از جمله اموری است که باید پس از تایید متخصصان، در مذاکرات مورد توافق قرار گیرد. نکته مهم اینکه در فرآیند فعالیت راکتور آب سنگین به هر حال پلوتونیوم تولید خواهد شد و مباحث فعلی درباره این است که برای مثال این میزان در سال ۱ کیلوگرم یا ۲ کیلوگرم و یا هر میزان دیگر باشد. 


در این بخش مذاکره آنچه طرف مقابل جست‌و‌جو می‌کند‌‌ همان کاستن از میزان پلوتونیوم در دسترس و قابل کنترل‌تر شدن آن است و ایران نیز ارتقاء کیفیت و کارکرد راکتور و رفع نگرانی‌های ادعایی را درنظر دارد. 


می‌توان گفت بر سر انتخاب یکی از پیشنهاد‌ها یا راهی نزدیک به آن‌ها در کل تفاهم وجود دارد؛ ضمن اینکه آنچه درباره سایت اراک مورد توافق قرار گیرد روی دیگر موضوعات مذاکره، نظیر سایت فردو و سانتریفیوژ‌ها تاثیر خواهد داشت؛ از این رو باوجود رویکرد مثبت طرفینی، ولی اراک هنوز جزو موضوعات مذاکره میان ایران و گروه ۱+۵ است.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن