واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک متخصص: امکانات و متخصصین پرتو درمانی کشور سازماندهی نشده است مشهد - ایرنا - عضو انجمن حمایت از بیماران سرطانی مشهد گفت: امکانات و متخصصین فیزیک پزشکی مربوط به پرتو درمانی در مراکز درمانی کشور سازماندهی نشده اند.
به گزارش ایرنا، دکتر ˈمحمد محمدیˈ روز یکشنبه در نخستین همایش بهینه سازی پرتو درمانی کشور در مشهد افزود: براساس اطلاعات موجود برخی دستگاه ها و ابزارهای پرتو درمانی که با زحمت و تنگناهای بسیار تهیه می شود در برخی مراکز درمانی کشور بدون استفاده مانده و در حال فرسوده شدن هستند.
وی گفت: این دستگاه ها اغلب در مراکز درمانی استانهای دور و محروم خریداری می شوند در حالیکه نیروی انسانی متخصص و کارآمد که بتواند از این دستگاهها بهره بگیرد در آن مرکز فعالیت ندارد.
او اظهار داشت: عمر مفید دستگاه پرتو درمانی پس از پنج سال از بین می رود و کارکرد بهینه و خوب آن از دست می رود.
وی افزود: از سوی دیگر یک متخصص فیزیک پرتودرمانی در دانشگاهی مشغول فعالیت است که فاقد امکانات پرتودرمانی است و به ناچار به تدریس مشغول می شود.
محمدی گفت: در مراکز درمانی برخی شهرستان ها نیز بخش پرتو درمانی وجود دارد اما متخصصین را برای این مراکز جذب نمی کنند.
این استاد دانشگاه افزود: تعادل بین نیروی انسانی و امکانات پرتودرمانی در مراکز درمانی کشور وجود ندارد و باید راهکاری ارائه گردد که این وضعیت ساماندهی شود.
وی اظهار داشت: پرتودرمانی یکی از مهمترین شیوه های درمان سرطان است که نیاز به استفاده از ابزار و تجهیزات مدرن، مهندسین تجهیزات پزشکی و متخصصان فیزیک پزشکی دارد و برای ارتقای کیفیت درمان نیاز به بهینه سازی مراحل درمان احساس می شود.
وی گفت: نخستین همایش بهینه سازی پرتودرمانی با هدف استفاده از نقطه نظرات کارشناسان برای ارتقای کیفیت درمان و استفاده از شیوه های نوین پرتودرمانی برگزار می شود.
این دکترای فیزیک پزشکی افزود: این انجمن در دهه 50 به کمک خیرین خراسانی به منظور حمایت از بیماران سرطانی و تامین اسکان آنان راه اندازی شد که این انجمن در دهه 60 با هدف فراهم کردن امکانات درمان برای بیماران بیمارستان امید را تاسیس کرد.
وی اظهار داشت: در دهه 80 در یک اقدامی از سوی اعضای انجمن حمایت از بیماران سرطانی، مرکز جدید تخصصی رادیولوژی و انکولوژی رضا (ع) تاسیس شد و طی چند سال با 160 متخصص و نصب چهار دستگاه شتاب دهنده خطی به ارائه خدمات تشخیصی، آزمایشگاهی، درمانی و غربالگری پرداخت.
او خاطر نشان کرد: هم اکنون مرکز تخصصی رادیوتراپی انکولوژی رضا (ع) از نظر برخورداری از تجهیزات و امکانات تشخیصی و درمان، در سطح کشور ممتاز و یگانه است و می تواند خدمات تشخیصی و درمانی بیماری سرطان را در موارد شیمی درمانی، پرتو درمانی و رادیولوژی ارائه دهد.
وی افزود: دستگاه شتابدهنده خطی پنجم نیز به زودی برای این مرکز خریداری و در آن نصب می شود که این دستگاه قادر است کیفیت درمان در پرتودرمانی را ارتقا دهد.
محمدی گفت: انجمن حمایت از بیماران سرطانی هم اکنون دارای یک استراتژی مشخص است و برای توسعه استراتژی و کارکرد خود به سویی پیش می رود که در حوزه پرتودرمانی موثرتر وارد شود، از این رو به جد پیگیر پرداختن به مسائل آموزشی و پژوهشی ویژه کارکنانی است که در حوزه های درمانی سرطان فعال هستند.
او افزود: آموزش در فضای مجازی از سوی این انجمن در حال پیگیری است و تهمیداتی در حال اندیشیدن است تا در آینده بتوان آموزش را به عنوان رکنی از درمان منصوب کرد.
وی تدوین چشم انداز برای گروه فیزیک پزشکی را از دیگر برنامه های این انجمن برشمرد و گفت: ایجاد فرصت معادل برای کارکنان و امکان فرصت پژوهش و آموزش برای ارتقای موقعیت شغلی فیزیک پزشکان در اولویت این برنامه هاست./2
7489 /664
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]