تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عاقل‏ترين مردم كسى است كه در امور زندگيش بهتر برنامه‏ريزى كند و در اصلاح آخرتش بيشتر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830183527




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحلیل المانیتور از سیاست‌های ایران درباره انتخابات عراق


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تحلیل المانیتور از سیاست‌های ایران درباره انتخابات عراق
پایگاه خبری المانیتور در گزارشی تحلیلی نوشت: اگر فکر کنیم که ایران در انتخابات پارلمانی عراق منافعی ندارد کتمان حقیقت است و هم‌چنین اگر تصور کنیم که تهران برای بار سوم به دنبال حمایت از نور‌ی‌ المالکی، نخست‌وزیر کنونی عراق است، ساده‌انگارانه برخورد کرده‌ایم.
آفتاب: پایگاه خبری المانیتور در ادامه نوشت: روابط ایران و عراق متشکل از موزاییک‌هایی پیچیده تاریخ، سیاست، جنگ، مذهب و مهم‌تر از همه عمق استراتژیک ایران در مواجهه با جنگ داخلی سوریه و مناقشاتش با عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج‌ (فارس) است.


یک منبع ایرانی در گفت‌وگو با المانیتور به شرط این که نامش فاش نشود، گفت که درک ایران از عراق تاثیر گرفته از نقش آمریکا در منطقه است.


او تشریح کرد: دشمنان ایران در خاورمیانه و در سراسر جهان این خیال را دارند که سقوط بعدی بعد از بغداد در تهران خواهد بود. سقوط مجسمه‌های صدام حسین دیکتاتور عراق در سراسر شهرهای این کشور سبب شد تا پیروزی آمریکا بزرگ و ناگزیر به نظر بیاید. در سال 2009 زمانی که ارتش آمریکا از این کشور عقب‌نشینی کرد مسائل طور دیگری اتفاق افتاد بدین معنی که باورهای اولیه منزوی شدن و سقوط به پیروزی ایرانی‌ها مبدل شد.


در ادامه گزارش المانیتور آمده است: اکنون به طرز شگفت‌آوری ایران و آمریکا در منافع ثبات سیاسی عراق مشترک هستند اما در شرایطی که نفوذ آمریکا در عراق به دلیل خروج نیروهایش از این کشور کم شد، نفوذ تهران در تمام جنبه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی افزایش پیدا کرد.


این منبع ایرانی هم‌چنین گفت: عوامل مشترک بسیار زیادی وجود دارد که عراق و ایران را به یکدیگر وصل می‌کند که شامل منافع مشترک و صدها هزار عراقی که در طول جنگ در ایران ساکن شدند می‌شود.


وی اضافه کرد: دیگر کشورهای منطقه از پشت به عراق خنجر زدند. تصمیم ایران این بود که به عراقی‌ها در تمام زمینه‌های مورد نیازشان کمک کند و این دلیلی است که امروزه ایران و عراق معاملاتی بالغ بر 12 میلیارد دلار دارند و در چند سال آینده این تبادلات به 30 میلیارد دلار نیز خواهد رسید.


در حقیقت مساله حائز اهمیت منافع مشترک است. ایران از طرز عمل سیاسی آمریکا که توسط گروه‌های شیعه عراقی در دوران دیکتاتوری صدام حسین به کار گرفته می‌شد حمایت می‌کرد اما پس از آن نیز از شورش‌های ضد اشغال آمریکا نیز حمایت کرد.


در این زمان آن چه تمام ایرانی‌ها می‌خواستند این بود که دوباره عراق را از دست ندهند. این یک بازی پیچیده بود و بسیاری فکر می‌کردند که ایرانی‌ها گیچ شده و یا راه خود را گم کرده‌اند اما نتایج چیز دیگری نشان داد. بنابراین سوالی که ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده این است که امروز ایرانی‌ها در عراق از چه کسی حمایت می‌کنند.


المانیتور هم‌چنین نوشت: برخی معتقدند که آن فرد به طور ناگزیر نوری‌المالکی است. اگرچه وی می‌تواند اولین انتخاب ایران باشد اما روش ایران این نیست که خود را به یک گزینه محدود کند.


این منبع ایرانی علاوه بر این مدعی شد که آن فرد مالکی نیست و گفت هر آن کس که عراقی‌ها به عنوان نخست‌وزیر خود انتخاب کنند ایران اعلام کرده که از وی حمایت خواهد کرد و از همکاری با او خرسند خواهند شد.


بسیاری از سیاستمداران کنونی عراق شامل ابراهیم جعفری نخست‌وزیر پیشین عراق، عمار حکیم رییس مجلس عالی اسلامی عراق و بسیاری دیگر در طول ماه‌های گذشته به ایران سفر کرده‌اند. هم‌چنین مالکی یک سفر رسمی به تهران داشته است.


این منبع ایرانی در ادامه فاش کرد که مساله انتخاب مالکی به عنوان نخست‌وزیر عراق برای سومین بار در دیدارهای رسمی مقامات ایرانی و عراقی مطرح شده بود.


وی در این باره گفت: برخی از مالکی حمایت کردند در حالی که برخی دیگر معتقد بودند اکنون زمان تغییر است. گروهی می‌گویند که مالکی دیگر از سوی عراقی‌ها پذیرفته شده نیست.


او افزود: مقامات ایرانی تاکید داشتند که در این مساله دخالت نخواهند کرد و این مردم عراق خواهند بود که رهبر خود را انتخاب می‌کنند. عراقی‌ها از شنیدن چنین چیزی خوشحال بودند.


یک روز پس از برگزاری انتخابات وزارت امور خارجه ایران بیانیه‌ای منتشر کرد و در آن ابراز امیدواری کرد که انتخابات عراق به موج ترورها در این کشور و منطقه پایان دهد.


هم‌چنین در این بیانیه آمده بود: ما امیدواریم انتخاب عراقی‌ها موجب برقراری دموکراسی و اتحاد در این کشور شده و به تشکیل یک دولت جدید که خواست عموم مردم را فراهم می‌کند کمک کند.


حسین امیرعبداللهیان، معاون وزیر امور خارجه ایران متذکر شد که این انتخابات به مبارزه با تروریسم و افزایش همکاری‌ها میان ایران و عراق کمک خواهد کرد.


المانیتور در ادامه آورده است: برخی معتقدند که این مسائل عمیق‌تر از آن است که بتوان در مورد آن بحث کرد اگرچه این مساله حقیقت دارد که بازیگران اصلی همگی از دوستان ایران هستند و اغلب آن‌ها در جریان جنگ صدام علیه ایران طرف ایران بودند اما این به این معنی نیست که تهران هیچ نگرانی‌ای ندارد. یکی از این نگرانی‌ها می‌تواند رویکرد دولت جدید عراق در مواجهه با جنگ علیه دولت اسلامی شام و عراق، جنگ سوریه و روابط با عربستان سعودی باشد. این سه مساله همگی با هم مرتبط هستند.


جنگ با گروه اسلامی شام و عراق نیازمند الزام کامل عراق به رویکرد مشابه‌اش در ریشه‌کن کردن این گروه از سوریه است که به موجب آن عراقی‌ها و دولت سوریه اطلاعات‌شان را به اشتراک می‌گذارند و زمانی که پای عملیات در مرزهای مشترک‌شان به میان می‌آید از خود انعطاف نشان می‌دهند.


به گزارش ایسنا، وجه دیگر این مساله در آن طرف مرزهای این کشورها یعنی در عربستان است که اولویت اصلی‌اش سقوط بشار اسد، رییس‌جمهور سوریه است.






تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن