تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دوست ندارم كه در كودكى از دنيا مى رفتم و وارد بهشت مى شدم و بزرگ نمى شدم تا پروردگارم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825993886




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آشنایی با رشته مدیریت جهانگردی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: بسیاری از دانشجویان رشته مدیریت جهانگردی، در ماه ­های آغازین ورود به این رشته، پرسشی ذهن­شان را مشغول می­کند و آن اینکه سرانجام بعد از پایان یافتن تحصیل، آینده شغلی­ شان چگونه است؟ یا اصطلاحاً چه کاری می­توانند انجام بدهند؟ آگاهی از این رشته به­ قدری کم است که بسیاری این گمان را دارند که در نهایت دانش ­آموختگان این رشته یا در دفاتر و شرکت­های مسافرتی مشغول به کار می­ شوند یا اینکه در نقش راهنمای تور ظاهر می­شوند. پس از مطالعه کتب درسی در رشته مدیریت جهانگردی، متوجه می­ شویم که تقریبا هیچ­کدام از منابع به طرح چنین مسئله­ای نپرداخته­ اند. ضرورت طرح چنین مباحثی زمانی نمود پیدا می­کند که به دلیل جدید بودن این رشته تحصیلی و اصولا نبود هیچ طرحی برای توسعه نظری و عملی این صنعت، هیچ ساختاری هم برای مشاغل وسیعی که به موجب رشد این صنعت ایجاد می­شود وجود ندارد و این مسئله به ناآگاهی و سردرگمی­ها دامن می­زند. همین مسائل موجب شد در این مطلب به ساختارها و گرایش­ های شغلی که برای رشته مدیریت جهانگردی در کشورهای پیشرو در صنعت جهانگردی وجود دارد بپردازیم. تا ضمن آگاهی از مسیر پیش­رو، در صدد فراهم آوردن بسترهای لازم برای ایجاد نهادهای شغلی مناسب و درخور این صنعت در کشورمان برآییم. مطالبی مانند وابسته بودن اقتصاد قرن ۲۱ به سه صنعت: ارتباطات از راه دور، فناوری اطلاعات و جهانگردی. رشد ۵۰۰% جهانگردی در ۲۵ سال اخیر، و اینکه ۵/۱۰% از کل مشاغل در سال ۱۹۹۷ وابسته به جهانگردی بوده­ اند و بسیاری از این دست اطلاعات و آمارها را بارها خوانده یا شنیده ­ایم و به همین دلیل از ذکر مجدد آنها پرهیز می­کنیم.
خارج شدن جهانگردی از حال سنتی(Sun, Sea, Sand) و گرایش آن به سوی توریسم فرهنگی، ماجراجویانه، ورزشی و فعالیت­های مربوط به فراغت و توریسم طبیعت و… موجب شد تا تقاضا برای بسیاری از خدمات شدت گیرد و همین امر باعث شد تا پس از چند سال سطح وسیعی از صنایع تحت پوشش صنعت جهانگردی قرار بگیرند و فرصت­های شغلی بسیاری ایجاد شوند. گسترش این صنعت موجب تخصصی­ تر شدن تحصیلات عالی یا به عبارت بهتر به وجود آمدن گرایش­ های متفاوت در این رشته هم شده است تا جایی که دانشجویان قبل از ورود به رشته با مشخص کردن علاقه خود به کاری که در آینده راغب به انجام آن هستند وارد رشته تحصیلی می­شوند، مثل: توریسم فرهنگی، بازاریابی توریسم، برنامه ­ریزی توریسم، مدیریت موزه، مدیریت میراث، توریسم پایدار، توریسم بین­ المللی و … . بسیاری از کسانی که در رشته­ های وابسته به جهانگردی تحصیل می­کنند، به دلیل علاقه­ شان به سفر و جهانگردی، این رشته را انتخاب کرده­ اند. گرچه این تفکر و نوع نگاه، خود انگیزه­ ای برای تحصیل و انتخاب رشته است اما این رشته افراد را برای کمک به سفر کردن دیگران آموزش می­ دهد، مردمی که باید بیرون بروند و دنیا را ببینند و این نکته ­ای است که دانستن آن بیش از هر مسئله دیگری اهمیت دارد، چرا که در گستره وسیع مشاغلی که در صنعت جهانگردی وجود دارد، تنها تعداد بسیار کمی از آنها به طور مستقیم به سفر می­ پردازد. بسیاری از کارشناسان صنعت جهانگردی معتقدند کسانی که در این صنعت فعالیت می­کنند باید، صبور ِصبور ِصبور باشند و رمز موفقیت شغلی را در قدرت انعطاف و درک بالا از شرایط می­دانند و ویژگی­هایی مثل روابط عمومی خوب، قدرت جلب مشتری، توانایی سازماندهی و کار در تیم، توانایی ارائه کار خوب در شرایط سخت و توانایی فنی و دانشی بالا را از جمله ابزارهای موفقیت بشمار می ­آورند. به همین دلیل است که می­گویند شما باید عاشق این کار باشید نه اینکه فقط آن را دوست داشته باشید.
حوزه علاقه شما در این رشته هرچه که باشد، چه در بخش تفریحات، چه تهیه غذا و یا خدمات مربوط به سفر یا حتی تهیه سفرهای تجملاتی و لوکس، فرقی نمی­کند، در همه آنها مأموریت یکسان است و آن، ارائه خدمات یا به عبارت بهتر، خدمت به میهمان است. حال، آگاهی از این نکته ضروری به نظر می­رسد، در بسیاری از موقعیت­ های شغلی که شما در آن قرار می­گیرید، سخت کار کردن – که ممکن است بخشی از آن حتی کار فیزیکی باشد- از اصول اولیه است و اینکه شما قادر باشید ساعتها و حتی روزهای تعطیل با افرادی که ممکن است اخلاق چندان خوبی نداشته باشند سپری کنید و گاهی نیاز داشته باشید تا بدترین موقعیت را به بهترین موقعیت تبدیل کنید. یکی از مدیران هواپیمایی ایالات متحده آمریکا در توصیف موقعیتی که در مشاغل این صنعت وجود دارد این جمله را بیان می کند: «در مشاغل صنعت جهانگردی ما همچون پستچی هستیم، که در زیر آفتاب، باران، طوفان، سیل، برف و… می­رویم و همچنان مجبور به رفتن هستیم».
گروه­های شغلی در صنعت جهانگردی به ۷ بخش تقسیم می­شوند که هرکدام مشاغل مربوط به خود را دارا هستند: ۱- گردانندگان جهانگردی:
مشاغلی مثل: معاونین دفاتر، پذیرش کنندگان، معاونان خرده فروشی، دستیاران کشتی­ های تفریحی، راهنمای اماکن، سرپرست موزه، فروشندگان گالری­ ها، انبارداری فروش، بازاریاب، مجری فروش، مدیریت کارخانه­ های نوشیدنی، مدیر جهانگردی و… .
۲- جاذبه­ ها و پارک­ های تفریحی:
مشاغلی مثل: متصدی گردش سواره، سرپرست حیوانات، جابه جا کنندگان حیوانات، سرپرست جاذبه ­ها، فروشنده بلیط، ارائه خدمات به میهمانان، دفاتر رزرو (ناظرین، گردانندگان، فروشندگان، بازاریابان)، روابط عمومی، مدیریت (گردانندگان، فروشندگان، بازاریابان، روابط عمومی) و… .
۳- راهنمایان:
مربی راهنما، جنگل­بان، هماهنگ­ کننده فعالیت­ها، راهنمای تور، راهنمای ناحیه محلی، راهنمای ویژه (فرهنگی، راوی، طبیعت­گردی، دریایی)- هماهنگ­ کننده راهنماها، رهبر تور، مدیر تور، متصدی راهنمایان تور، دارنده راهنمایان تور و… .
۴- عمده فروشان:
دفاتر فروش رزرو، هماهنگ­ کننده تور گروهی، ناظر (تولید، فروش، بازاریابی، روابط عمومی)، متصدی رزرو، مدیر (تولید، فروش، بازاریابی، روابط عمومی) و…
۵- خرده فروشان سفر:
رزرواسیون، معاون فروش سفر، مشاور سفر داخلی، مشاور سفر بین­ المللی، مشاور ارشد سفر (داخلی، بین ­المللی)، ناظر سفر (خرده­ فروشی، داخلی، خارجی، حقوقی)، مدیر (دفاتر کوچک سفر، شعبه، بازاریابی، روابط عمومی)، مدیر ارشد و … .
۶- خدمات اطلاعاتی به بازدیدکنندگان:
دفتر رزرو، دفتر اطلاعات بازدیدکنندگان، مشاور سفر، مدیر ارشد اطلاعات بازدیدکنندگان، ناظر (اطلاعات بازدیدکنندگان، تحقیقات، فروش، بازاریابی، روابط عمومی، برنامه­ ریزی استراتژیک)، مدیر (مرکز اطلاعات، فروش، بازاریابی، روابط برنامه ­ریزی استراتژیک)، مدیریت جهانگردی منطقه ای و ناحیه ای و… .
۷- کنفرانس­ ها و رویدادها:
گردانندگان سفر (اجرا، رزرو، سفر گروهی)، معاون کنفرانس، هماهنگ­ کننده ملاقات­ ها، رویدادها و کنفرانس ها، مدیر جلسات، مدیر ورزش و تفریحات، مدیر کنفرانس، مدیر رویدادها و… .
حال، با توجه به اینکه از گروه­ های شغلی عمده آگاه شدید، می­توانید مراکز استخدام مدیران جهانگردی را هم پیدا کنید. مراکزی مانند: خطوط هوایی، پارک ­های تفریحی، موسسات و انجمن­ ها، شرکت­ های عرضه مواد غذایی، مراکز آموزشی و دانشگاه­ ها، مراکز ورزشی و باشگاه­ها، خطوط کشتیرانی، موسسات برگزارکننده جشن­های عروسی، مراکز کنفرانس، مراکز عقد قراردادها، هتل­ها و متل­ها، اجاره­ دهندگان محل اقامت و استراحت، رستوران­ ها، شرکت­ها و دفاتر جهانگردی، مراکز اطلاعات جهانگردی، دفاتر برنامه­ ریزی جهانگردی، دفاتر بازاریابی و… .
در آخر باید به این نکته مجددا اشاره کرد که برای در اختیار گرفتن بعضی از مشاغل نیاز است تا برخی از مهارت­ها به طور خاص با توجه به نیاز آن شغل تقویت شود.
همانطور که ملاحظه کردید بسیاری از این مشاغل و گروه­های شغلی در کشورمان وجود ندارد، اما ظرفیت برای ایجاد بسیاری از آنها موجود است که هم می­تواند در ایجاد شغل و کاهش چشمگیر بیکاری بسیار مؤثر باشد و هم اینکه از نیروهای متخصصی که رفته­ رفته به تعداد آنها افزوده می­شود به بهترین شکل ممکن استفاده شود. منابع: ۱-Careers in Hospitality and Tourism Management, David Kirk.
۲-Tourism Industry Sector Career Paths.
۳-Career Guide to JMU Majors, 10th Edition, 2009 .
۴- Tourism Management Careers. Renee Jedlicka, Professor, Tourism Management. محمدرضا گوهری: کارشناس مدیریت جهانگردی دانشگاه مازیار

world funny آشنایی با رشته مدیریت جهانگردی






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن