واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اکونومیست: افزایش نرخ بنزین اقدامی «جسورانه» در دولت روحانی بود
افزایش نرخ بنزین در ایران و رویکرد دولت حسن روحانی در قبال هدفمندی یارانه ها در رسانه های مختلف منعکس شده است. در همین باره اکونومیست با اشاره به سیاست های عجولانه دولت احمدی نژاد عملکرد دولت روحانی را «جسورانه» دانسته است.
آفتاب: افزایش نرخ بنزین در ایران در راستای حذف یارانه ها از سوخت و برق در دولت حسن روحانی از دید اکونومیست، حرکتی «جسورانه» خوانده شده است.
رسانه های خارجی در روزهای اخیر انتقاد از افزایش نرخ بنزین و حذف یارانه ها در دولت روحانی را منعکس کرده اند.
به گزارش پیام نو، در همین زمینه اکونومیست نوشت: اصطلاح فاز دوم برنامه هدفمندی یارانه بر سر زبان همه ایرانیان افتاده است. در تاریخ ۸ اردیبهشت دولت "حسن روحانی” نرخ بنزین را ۷۵ درصد از لیتری ۰٫۱۶ سنت به ۰٫۲۸ سنت افزایش داد. دور دوم حذف یارانه ها در گاز، بنزین و برق باید در ژوئن سال ۲۰۱۲ صورت می گرفت ولی رئیس جمهور پیشین "محمود احمدی نژاد” این امر را به تاخیر انداخت اگرچه حذف یارانه در دوران روحانی زمانی رخ داده که رشد اقتصادی کم و تورم بالاست.
همانند بسیاری از کشورهای نفت خیز در منطقه که به مردم کمک های مالی (یارانه) می پردازند، ایران نیازمند حذف هزینه های بالای سوبسیدی جمعیت در حال رشدش است. تخمین زده شده ۴۰ تا ۱۰۰ میلیارد هر سال به عنوان یارانه به ایرانیان(غنی و فقیر) بابت انرژی، آب، سوخت و مواد غذایی داده می شود. حجم مصرف در ایران کم شده است و مغازه داران در محله های تهران خاک کالاهای خود را پاک می کنند.
طبق تحقیقات، مصرف انرژی در ایران ۸۰ درصد بالاتر از متوسط مصرف انرژی در خاورمیانه است و آنچه بدتر است میلیاردها دلاری است که هر سال توسط قاچاقچیان سوخت به خارج از مرز و به کشورهای پاکستان و عراق می رود. ایرانیان امیدوارند هدفمندی یارانه ها بهتر از دوران احمدی نژاد اجرا شود. در دور اول برنامه هدفمندی یارانه ها در سال ۲۰۱۰ نیمی از پول مورد نظر باید درمیان افراد فقیر توزیع می شد ولی دولت اطلاعات کافی برای شناسایی افراد نیازمند به کمک را نداشت. در زمانی که بحث درباره نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ هنوز بالا بود آقای احمدی نژاد درهای رو به پول را به سوی همه باز کرد؛ این امر پولی را که به صنعت نفت و گاز و بخش پتروشیمی(که مورد تحریم ها قرار داشتند) اختصاص یافته بود را بلعید. تحریم ها باعث سقوط ارزش ریال و منجر به تورم بالا در بخش اقتصاد ایران شد که وابسته به واردات است. این امر دو سوم ارزش حقوق ماهانه ۴۵۰,۰۰۰ ریال یعنی کمتر از ۱۷ دلار است. در اوایل ماه جاری دولت روحانی یارانه ها را حذف کرد که از سوی هنرپیشه های ایرانی و ورزشکاران حمایت شد که از ثروتمندان می خواست برای یارانه ها ثبت نام نکنند ولی دولت می گوید تنها ۳ میلیون نفر انصراف دادند و ۷۳ میلیون نفر تقاضای دریافت یارانه دارند.
در حال حاضر کشور از آقای روحانی حمایت می کند ولی افزایش قیمت ها تنها برای مدت کمی تحمل می شود. دولت بر توافق در مذاکرات هسته ای با قدرت های جهان حساب باز کرده است که به ایران کمک های مالی ارائه خواهد داد اگر این امر موفق آمیز نباشد ایران و دولت روحانی از این امر صدمه می بیند.
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]