واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۹:۵۶ق.ظ)
همکاري شوراي عالي ايرانيان خارج از کشور با کميسيون بازرگاني اتاق كرج رئيس کميسيون بازرگاني اتاق كرج در جلسه اين كميسيون بر لزوم شناسايي بازارهاي هدف بهمنظور توسعه صادرات محصولات توليدي تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي اتاق كرج، «عليرضا ملکپوري» با بيان اينکه بررسي و شناسايي بازارهاي هدف بر بهبود صادرات اثر مستقيم دارد، گفت: براساس ظرفيت استان ميتوان بررسي کرد که کميسيون از چه طريقي ميتواند هيأت تجاري به بازارهايي که شوراي عالي ايرانيان معرفي کرده، اعزام کند.
وي در خصوص افزايش تعرفههاي گمرکي و آثار آن بر قيمت تمام شده محصولات در سال 1393 يادآور شد: در برخي از کالاها چون خودرو و مواد اوليه شاهد افزايش حقوق و عوارض گمرکي هستيم که اين امر در قيمت تمام شده کالاها بسيار مهم است و بايد پيشنهادي نسبت به تغيير اين تعرفهها از سوي فعالان بخش اقتصادي ارائه شود.
معتمديان، مشاور بازرگاني شوراي عالي ايرانيان نيز به معرفي و شرح فعاليتهاي شورا پرداخت و گفت: شوراي عالي ايرانيان ابتدا در سال 1382 با فعاليتهاي محدود آغاز بهکار کرد و سپس تبديل به سازماني شد که اکنون شاهد آن هستيم و داراي 13 عضو و 7 کارگروه است.
وي نقش اصلي شورا را بررسي و تصويب سياستها و برنامههاي کلان در ارتباط با ايرانيان خارج از کشور، اتخاذ تدابير لازم براي تعامل سازنده با ايرانيان مقيم، حمايت از حقوق حقه ايرانيان در عرصه هاي مختلف، تسهيل و تحکيم پيوند ايرانيان خارج از کشور با داخل کشور از طريق پيشنهاد قوانين ضروري و تصويب مقررات برشمرد.
معتمديان تأکيد کرد: شورا ميتواند به ايرانيان خارج ازکشوري که در ايران سرمايهگذاري کردهاند و يا تمايل به سرمايهگذاري دارند در هر دو بخش از طريق دسترسي به بانک اطلاعاتي کمک کند، همچنين اين شورا ميتواند در جهت ارتقاي فعاليتها و رفع موانع نيز مؤثر بوده و با تهيه بانک اطلاعاتي از فعاليت ها و پتانسيل اعضاي کميسيون و ارسال آن به شورا با کميسيون همکاري كند.
شادروز رفيعي، نايب رئيس اول کميسيون نيز به موضوع انصراف فعالان اقتصادي از دريافت يارانه پرداخت و گفت: اکنون بسياري از فعالان و تشکلهاي اقتصادي در حمايت از دولت تدبير و اميد و کمک به قشر آسيب پذير جامعه، انصراف خود را از دريافت يارانه اعلام كردهاند و کميسيون بازرگاني اتاق كرج نيز در راستاي اين حمايت و با موافقت اعضاي کميسيون در جهت کاستن از هزينههاي دولت انصراف خود را از دريافت يارانه اعلام ميكند.
وي در رابطه با تغيير در تعرفههاي گمرکي کالاها در سال 1393 عنوان كرد: براساس مواد 4 و 5 قانون مقررات صادرات و واردات، وزارت بازرگاني موظف است تغييرات کلي آييننامه اجرايي و جداول ضميمه و پيشنهادات توليدکنندگان را در خصوص شرايط صدور و ورود کالاهاي مشابه توليد داخلي با توجه به نياز داخلي پيش از پايان هر سال تا 15 بهمن ماه، براي سال بعد و تغييرات موردي را در طول سال پس از نظرخواهي از دستگاههاي ذيربط و اتاق تهيه و پس از تصويب جهت اطلاع عموم منتشر كند.
رفيعي تأكيد كرد: بنابراين تشکلها و انجمنها بايد نقش پررنگي در شناسايي مشکلات مربوط به تعرفههاي مرتبط با حرفه خودشان داشته و به کميسيون بازرگاني اتاقها جهت ارائه به وزارت بازرگاني اعلام كنند.
پرويز محبعلي مديرعامل شرکت بازرگاني نيکو ابنيه البرز در ارتباط با بحث صادرات و شناسايي بازار هدف در کشورهاي آسياي ميانه به ويژه تاجيکستان توضيح داد: مصرف کنندههايي که در کشور تاجيکستان هستند نسبت به کالاي ايراني پذيرنده بوده و نيازي نيست کالا با استاندارد خاصي به بازار آن جا فرستاده شود و با توجه به اينکه 80 تا 90 درصد مردم اقتصاد معيشتي ضعيفي دارند، در چند سال اخير قوانين اين کشور در خصوص بحثهاي گمرکي و مالياتي کمي قانونمندتر شده است.
گفتني است در اين جلسه مقرر شد طرحي در مورد کشور تاجيکستان به کميسيون ارائه شود تا در مورد شناخت بازارهاي هدف و بررسي زمينههاي تعامل صادراتي با آن کشور تصميمگيري شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]