تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842287431




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همراهی صمیمی در مسیر دانایی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

به بهانه ی روز معلم؛ همراهی صمیمی در مسیر دانایی تهران- ایرنا- روز شهادت معلمی مبارز که با قلم و کلام خود نسیم علم و ایمان را در دل عاشقان دانستن زنده می کرد، شاید مغتنم ترین فرصت برای نامگذاری روز معلم است. روزی برای سپاس از ایثار و فداکاری انسان هایی که همچون شمع های فروزان، در مسیر دانایی و علم، فرزندان این دیار را با صمیمیت همراهی می کنند.


شامگاه یازدهم اردیبهشت 35 سال پیش مرتضی مطهری استاد و مبارزی عالم بوسیله ی گروهک فرقان در عملیاتی تروریستی به شهادت رسید و کوچ این معلم اخلاق، ایران را در غمی شگرف فرو برد، رویدادی تلخ که برای همیشه در تاریخ این سرزمین حک شد.
اگرچه این رویداد سبب شد تا انقلاب اسلامی ایران، یکی از یاران راستین خویش را از دست بدهد اما مردم این مرزوبوم با ایستادگی در برابر دشمنان خود، راه این منادی حق را که در طول عمر پربارش در مسیر برقراری عدالت گام برمی داشت، ادامه دادند و پاسخ قاطعی به بیگانگان دادند که یاد انسان های آزاده همواره پاس داشته می شود و جاودان است.
مرتضی مطهری همواره برای توسعه ی آگاهی، فرهنگ، علم و دانش جامعه همه تلاش و کوشش خود را بکار بست، او گنجینه ای غنی از معارف انسانی بود که در آگاهی بخشی قشرهای گوناگون مردم به ویژه قشر فرهنگی قدم های اساسی برداشت.
آثار ارزشمند شهید مطهری سرشار از معارف ناب اسلامی و انسانی است که در روشن ساختن مسیر سعادت از پربارترین یادگارها برای انسان این عصر محسوب می شود، آثاری همچون آیینه ی جام، امامت و رهبری، انسان کامل، توحید، جهاد و ... که هرکدام گنجینه ای ناب از معنویت است.
نقش اثرگذار شهید مرتضی مطهری سبب شد تا به منظور پاسداشت مقام و جایگاه این معلم دلسوز، سالروز شهادت این مجاهد آزاده روز معلم نام نهاده شود؛ لحظه هایی که فرصت نیکی برای سپاس از کوشش آموزگاران این مرزوبوم است، آنان که با ایثار و از خودگذشتگی در راه آموزش و پرورش فرزندان ایران اسلامی تلاش می کنند تا از افتخارآفرینان کشور در عرصه ی جهان باشند.
هماره نام معلم یادآور واژه هایی چون آموزش، آگاهی و اندیشه، علم و دانش است، آموزگاران افرادی هستند که با تعلیم و تربیت، باعث شکل گیری اندیشه هایی شدند که جامعه را به طرف توسعه رهنمون ساخته است و انسان های مهربانی که بانیان نام آشنای پیشرفت کشور به شمار می روند.
بنیان گذار جمهوری اسلامی امام خمینی درباره ی نقش معلمان فرمود: نقش معلم در جامعه، نقش انبیاست؛ انبیا هم معلم بشر هستند. نقش معلم، بسیار حساس و مهم است و مسوولیت بسیار زیادی دارد. نقش مهمی است که همان نقش تربیت است که اخراج من الظلمات الی النور است. معلم، امانت داری است که (امانت او) غیر از همه امانت هاست؛ انسان، امانت اوست. امانت های دیگر را اگر کسی خیانت به آن بکند، خلاف کرده است، اما امانت اگر انسان باشد، اگر خدای نخواسته به این امانت خیانت شد، یک وقت می بیند خیانت به یک ملت است، خیانت به یک جامعه است، خیانت به اسلام است. معلم، امانت دار نسلی است که تمام مقدّرات یک کشور، به آن نسل سپرده می شود و تربیت شما باید همراه با تعلیم باشد.
انتخاب این شغل مقدس و گام نهادن در این مسیر سخت و مهم، مشکلات و مسایل درباره ی آن وقتی شنیدنی تر است که از زبان خود معلمان بیان شود:
منیژه نوری معلم بازنشسته علاقه ی شدید به تعلیم و تربیت فرزندان ایران اسلامی را اصلی ترین دلیل انتخاب شغل معلمی عنوان می کند و در گفت و گو با ایرنا می گوید: عشق به سهم داشتن در آینده سازی کشور و جایگاه مهم و پراهمیت حرفه ی دبیری که در ارتباط مستقیم با سرنوشت جامعه است، باعث گرایش من به معلمی شد.
بازرس دایره ی ارزشیابی سازمان آموزش و پرورش درباره مشکلات و دغدغه های معلمان گفت: نداشتن تشکلات رسمی صنفی، کمبود امکانات رفاهی، حقوق و مزایای بسیار کم، فضاهای نامناسب برای آموزش مشکلات اساسی قشر فرهنگی جامعه محسوب می شود که می تواند بر کیفیت و حتی کمیت فعالیت دبیران اثرهای منفی فراوانی بگذارد، زیرا زمانی می توان به بهترین نحو به امر تعلیم پرداخت که فرد دغدغه های فکری اش به کمترین میزان برسد.
مدیر پیشین دبستان شهدای فرحزاد منطقه ی 2 تهران تفاوت نسل قدیم و جدید دانش آموزان را اینگونه شرح می دهد: تفاوت این نسل ها بسیار فاحش است، امکانات دانش آموزان جدید به هیچ عنوان قابل قیاس با نسل پیش از آنها نیست، آنان به انواع مختلفی از وسایل رفاهی همچون رایانه، کتاب های آموزشی، ابزارهای تشویقی دسترسی دارند، همچنین نسل جدید به راحتی به اطلاعات گوناگون دست پیدا می کنند و در برابر دنیایی از آگاهی قرار دارند، در صورتی که دانش آموزان قدیم از امکانات کمی بهره می بردند. تمامی این موارد مثال هایی بارز برای تفاوت میان نسل هاست.
وی فرزند سالاری را از مشکلات امروزه ی معلمان برمی شمارد و در این باره می گوید: در جامعه ی کنونی برخلاف گذشته خواسته های فرزندان خانواده ها از اهمیت بیشتری برخوردار شده است و اغلب در خانواده ها والدین تمامی تلاش خویش را برای برآورد نیازهای فرزند خویش به کار می گیرند، این امر سبب شکل گیری برخی معضلاتی شده است که نه تنها برای مادران و پدران بلکه برای معلمان نیز مشکل زا خواهد بود، این نوع برخورد سطح توقع دانش آموزان را در مدرسه نیز بالا برده است و دیگر انتظارات معلمان خود را تمکین نمی کنند.
نوری در ادامه افزود: با توجه به این که نیروهای شاغل در وزارت آموزش و پرورش بیش از یک میلیون تن هستند، این نهاد بودجه ی بیشتری لازم دارد تا اعتدال لازم در این وزارتخانه برقرار شود، وزارتخانه ی آموزش و پرورش با آنکه از اهمیت بالایی برخوردار است اما نسبت به وزارتخانه های دیگر بودجه ی کمی دارد که باعث می شود آن طور که شایسته است به وضع اقتصادی معلمان و فرهنگیان رسیدگی نشود.
فیروزه خلیل زاده معلم دبستان شهید محلاتی منطقه ی 2 شهر تهران، محتوای درسی و تحول کنونی نظام آموزش و پرورش(6،3،3) را مطلوب ارزیابی نمی کند و می گوید: این روند باعث شکل گیری تغییرات گسترده ای در درس های پایه های گوناگون شده که در برخی موارد مشکلات بسیاری را برای معلمان و دانش آموزان به وجود آورده است. محتوای درس ها برای شاگردان بسیار سنگین است و آنها با مشکل یادگیری روبرو هستند و معلمان مجبورند که میزان بیشتری از زمان آموزشی را به حل این معضل اختصاص دهند که این امر باعث صرف وقت زیادی برای دبیران می شود و آنان را با محدودیت فراوانی روبرو می سازد.
وی در ادامه گفت که مشکل دیگری که با این تحول پدید آمده این است که بچه ها با رده های سنی مختلف با هم در یک محیط قرار می گیرند که به هیچ عنوان مطلوب نیست، زیرا فردی با هفت سال سن با افرادی بزرگتر از خود در ارتباط است و بدین شکل زودتر از زمان مشخص به مراحل بعدی زندگی وارد می شود. زمانی قرار بر این بود که سه سال نخست ابتدایی از سه سال باقی مانده تفکیک شود اما این امر به وقوع نپیوست زیرا ما با کمبود مدرسه مواجه هستیم و این موضوع مسکوت ماند.
این دبیر با 25 سال سابقه تدریس درباره ی مشکلات معلمان معتقد است: دبیران از لحاظ اقتصادی آن طور که شایسته آنان است تامین نمی شوند اگر وزارت آموزش و پرورش می توانست مشکل حقوق پایین معلمان را برطرف سازد، این قشر با خاطری آسوده به امر آموزش می پرداختند. اما در حال حاضر نیز شاغلان این حرفه جدای از این مشکل با تمام توان به تعلیم فرزندان این مرزوبوم می پردازند.
فیروزه خلیل زاده تعداد بالای دانش آموزان در مدرسه های دولتی و کمبود امکانات را در این مدرسه ها از دیگر مشکلات معلمان می داند و می گوید: تعداد زیاد دانش آموزان در یک کلاس درسی سبب می شود تا دبیر نتواند آنطور که شایسته است برای تمامی افراد وقت لازم را سپری کند و این منجر می شود که معلم برای تدریس انرژی بسیاری را صرف کند تا بتواند از یادگیری تمامی دانش آموزان مطمئن شود.

گروه اطلاع رسانی
پژوهش**2002**9131
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




12/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن