واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۰:۵۱ق.ظ)
گاف عجيب در تابلو خيابان آيت الله طالقاني؛ وقتي نخستين امام جمعه تهران " شهيد " مي شود در يکي از تابلو هاي نصب شده در خيابان آيت الله طالقاني عنوان شهيد ديده مي شود و اين موضوع سبب تعجب بسياري از شهرونداني شده که از اين خيابان تردد مي کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، شهرهاي ايران در ظاهر و باطن بايد نمايانگر تاريخ، جغرافيا، تمدن و فرهنگ اسلامي و ايراني باشند و يکي از مصاديق مهم اين امر، اسامي خيابان ها، اماکن و مؤسسات عمومي در شهرها است.
بر همين اساس قانون اساسي کشور، نامگذاري معابر، خيابانها و بلوارها را در حيطه اختيارات شوراها قرار داده است.
پيشنهاد انتخاب اسامي براي کوچه ها، خيابان ها، معابر و بلوارها در کميته فرعي تحت عنوان کميته نام گذاري مطرح و پس از آن تحت عنوان يک فوريت و يا دو فوريت در صحن علني شوراي اسلامي شهر تهران مورد بررسي قرار مي گيرد.
خيابان آيت الله طالقاني يکي از خيابان هايي است که سال هاست نام آن از تخت جمشيد تغيير پيدا کرده است.
آيتالله طالقاني روحاني شيعه ايراني، از فعالان نهضت ملي شدن نفت و نهضت مقاومت ملي، از بنيان گذاران جبهه ملي دوم و نهضت آزادي ايران، عضو مجلس خبرگان قانون اساسي و نخستين امام جمعه تهران پس از انقلاب بوده که در 19 شهريور ماه سال 58 به ديار باقي شتافته است و به منظور ارج نهادن از خدمات اين روحاني برجسته، يکي از خيابان هاي مرکزي تهران به نام ايشان نام گذاري شده است.
خيابان آيت الله طالقاني جهت شرقي- غربي داشته و بين خيابان شريعتي (سه راه طالقاني) در سمت شرق و خيابان قدس در سمت غرب قرار دارد.
در گذشته از اين خيابان به عنوان شمالي ترين خيابان تهران ياد ميشد، اما امروزه در محدوده مرکزي شهر قرار گرفتهاست.
اين خيابان در مسير شرق به غرب با خيابان بهار، خيابان مفتح، خيابان قرني، خيابان نجات اللهي، خيابان حافظ، خيابان ولي عصر، خيابان فلسطين و خيابان وصال شيرازي تقاطع دارد.
يکي از موضوعاتي که توجه عابران پياده و رهگذراني که از مسير شرق به غرب خيابان طالقاني عبور مي کنند را جلب کرده، تابلويي است که به اشتباه عنوان شهيد به روي آن نقش بسته است.
در سراسر اين خيابان و در تمام تابلو ها، شاهد عنوان آيت الله طالقاني هستيم و تنها يکي از تابلوهاست که با اشتباهي فاحش عنوان شهيد آيت الله طالقاني روي آن نقش بسته شده است.
بدون شک از زمان انتخاب نام براي خيابان ها، کوچه ها و معابر تا موقعي که تابلو ها در محل هاي مختلف نصب مي شوند نظارت هاي کافي به روي اين امر صورت مي گيرد و مشخص نيست چرا اين گاف در خياباني به چشم مي خورد که اما و اگرهاي زيادي بر سر فوت صاحب نام آن خيابان مطرح بوده است.
تمام اين اشتباهات در شرايطي رخ داده که عده اي از جمله ولاديمير کوزيچکين، مامور سازمان اطلاعات و جاسوسي شوروي سابق (کاگب) مرگ آيتالله طالقاني را مشکوک اعلام کرده بود و برخي ديگر نيز در زمان هاي ابتدايي انقلاب اسلامي ايران به دنبال آن بوده اند که اين مرگ را مشکوک جلوه دهند هر چند تمام اطرافيان و حتي دکتر مخصوص ايشان اين مساله را تکذيب کرده و درگذشت اين عالم وارسته را طبيعي اعلام ميکنند.
»
تصاویر مرتبط
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]