واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: اعتراض لبنانیها به کاندیداتوری سمیر جعجع بین الملل > خاورمیانه - تسنیم نوشت:
مردم منطقه اقلیم الخروب به شکلهای مختلف اعتراض خود را نسبت به کاندیداتوری سمیر جعجع برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری العهد، پلاکاردها و پرچمهایی در منطقه اقلیم الخروب و ورودی بیش از 20 منطقه در این اقلیم برافراشته شده که نامزدی سمیر جعجع را در انتخابات ریاست جمهوری محکوم میکند.
روزنامه الاخبار با اعلام این مطلب تاکید کرد که تعدادی از اهالی منطقه اقلیم نیز که خانوادههای آنها به دست شبه نظامیان وابسته به نیروهای لبنانی کشته شدهاند، یادبودهایی برای قربانیان خود در منطقه برجا و المغیریه برپا کردهاند. همچنین قرار است امروز تجمعی اعتراض آمیز در میدان شحیم برگزار شود. تحصن دیگری نیز در روزهایی آینده در مزار شهید مصطفی حوحو در برجا برگزار خواهد شد.
دیروز نیز مردم منطقه طرابلس نسبت به کاندیداتوری جعجع اعتراض خود را در تظاهراتی اعلام کرده بودند. سمیر جعجع کیست؟
زندگینامه سمیر جعجع بیش از اینکه شبیه به سابقه یک سیاستمدار فعال باشد، به پرونده یک جنایتکار جنگی شبیه است که در یک نظام معقول انسانی انزوا از فعالیتهای سیاسی کمترین مجازاتی است که میتوان برای وی تعریف کرد.
سمیر در ٢٥ اکتبر ١٩٥٢ در منطقه عین رمانه (در بخش شرقی بیروت) در یک خانواده معروف مارونی به دنیا آمد. سمیر جعجع تحصیلات دبستان و دبیرستان خود را در منطقه عین رمانه به اتمام رساند و در هنگام تحصیل به فعالیت در حزب فالانژیستهای لبنان روی آورد. جعجع در اثنای یک عملیات نظامی که در اثر آن تونی فرنجیه وزیر اسبق (و پدر سلیمان فرنجیه وزیر سابق کشور لبنان) همراه با خانواده و یاران خود کشته شدند، به شدت زخمی شد و برای معالجه به کشور فرانسه اعزام گشت. پس از بازگشت از فرانسه مسؤول اداره منطقه شمال لبنان و سپس رهبری این منطقه که به «شوف» معروف است را به عهده گرفت.
در سال ١٩٨٣ با عقب نشینی اسرائیل از لبنان درگیری و کشتار میان «نیروهای لبنانی» به رهبری جعجع از یک سو و مجموعه حزب سوسیالیست پیشرو به رهبری ولید جنبلاط از سوی دیگر بالا گرفت. این جنگ به محاصره شدن سمیر جعجع در دیر قمر در منطقه شرقی بیروت منتهی شد، اما در سال ١٩٨٤ نیروهای سمیر جعجع موفق شدند از منطقه محاصره شده عقب نشینی کرده و جان سالم به در برند. در ١٥ ژانویه ١٩٨٥ سمیر جعجع کودتای معروف خود را علیه ایلی حبیقه رهبر فالانژها به راه انداخت که این رویداد به برکناری حبیقه منجر شد. هنگامیکه میشل عون عهده دار دولت لبنان شد نیروهای جعجع با وی درگیر شدند.
در سال ١٩٨٩ سمیر جعجع موافقت خود را با پیمان طائف اعلام کرد و در ٢٤ آوریل ١٩٩٤ به اتهام دست داشتن در انفجار کلیسای «سیده نجات» که در اثر آن ١١ نفر کشته و تعدادی مجروح به جا ماند، به زندان افتاد، وی در ابتدا به اعدام محکوم شد، اما مدتی بعد حکم وی به حبس ابد تقلیل یافت و در نهایت 11 سال بعد و پس از ترور رفیق حریری و خروج نیروهای سوریه از لبنان تحت فشار غرب مشمول عفو قرار گرفت و از زندان آزاد شد.
آنچه در زیر می بینید، بخشهایی از جنایات تروریستی است که سمیر جعجع به عنوان فرمانده یگان یا فرمانده کل حزب فالانژیست نیروهای لبنانی انجام داده است:
- ابزار اجرایی صهیونیستها در کشتار هزاران نفر در صبرا و شتیلا.
- ربودن دیپلماتهای ایرانی در لبنان و تحویل احتمالی آنها به اسرائیل.
- قتل رشید کرامی نخست وزیر اسبق لبنان.
- قتل تونی فرنجیه به همراه همسر و دخترش.
- قتل دانی شمعون به همراه همسر و دخترش.
- قتل البیر خریش دبیر دفتر اسقف مارونی ها در لبنان.
- کشتار 23 غیر نظامی در پل نهر الموت در ضاحیه بیروت به علت تظاهرات مسالمت آمیز با شمع
- قتل خلیل کنعان سرتیپ ارتش لبنان.
- قتل آنطوان حداد سروان ارتش لبنان با تبر.
- قتل جوزف نعمه ستوان یکم ارتش.
- قتل موریس فاخوری فرمانده پادگان نظامی الاشرفیه با شنیع ترین وضعیت.
- قتل امیل عازار فرمانده پادگان البرجاوی در بیروت.
- قتل خلیل فارس شهروند لبنانی، غیث خوری فرمانده الکتائب در اقلیم جبیل .
- قتل دکتر الیاس الزایک فرمانده نیروهای پیاده در حزب نیروهای لبنانی.
- قتل شارل قربان فرمانده نیروهای زرهی حزب و اعدام سمیر زینون افسر وابسته به این حزب.
- تلاش برای ترور فواد ابو ناضر فرمانده یگان حزب نیروهای لبنانی و نجام واکیم و میشل المر دو تن از نمایندگان پارلمان لبنان.
- تجاوز به عنف و برهنه کردن 50 زن محجبه و مجبور کردن آنها به راه رفتن در خیابان در جنایت موسوم به رسوایی الزیتونة
- حمایت از حمله رژیم صهیونیستی به لبنان در سال 1982. 5252
چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393 - 11:30:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]