واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگو با فارس مطرح شد
پای دردِدلهای دانشآموز مبتکر شوینده طبیعی
دانشآموز مبتکر شوینده طبیعی گفت: از مسئولین توقع داشتم در جشنواره پروژههای دانشآموزی حضور بیشتری داشتند تا باعث ارتقای انگیزه دانشآموزان میشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس یاسر شجاعان، دانشآموز مقطع دوم دبیرستان رشته ریاضی فیزیک مدرسه میثاق 2 تبریز در نهمین جشنواره پروژههای دانشآموزی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد در خصوص طرح «شوینده طبیعی نانو پروبیوتیک» که برای نخستین بار در کشور ارائه شده است، اظهار داشت: این طرح یک شوینده تماماً طبیعی بوده که از پوست میوهها، ریشه گیاه چوبک که خاصیت پاک کنندگی دارد و نمک ساخته شده است. وی ادامه داد: برای تهیه این شوینده طبیعی ابتدا پوست میوه جات را با آب درون ظرف میجوشانیم، سپس از صافی میگذرانیم و عصاره به دست آمده را با ریشه گیاه چوبک و نمک مخلوط کرده و دوباره بر روی اجاق گاز قرار میدهیم که پس از 2 ساعت ماده حاضر، برای استفاده آماده است. شجاعان با بیان اینکه حدود 7 ماه بر روی این طرح کار کردم، گفت: در اوایل انقلاب به دلیل کمبود مایع ظرفشویی از پوست میوهجات و صابون استفاده میکردند که یک ماده شیمیایی بود؛ اما به جای صابون در این شوینده طبیعی از ریشه گیاه چوبک و نمک استفاده کردیم تا یک محصول تماماً طبیعی به دست آید.
مبتکر شوینده طبیعی با اشاره به کیفیت این شوینده افزود: این طرح تأییدیههایی از انجمن نانو تکنولوژی جوان ایران داشته و در کنفرانس بینالمللی پروبیوتیک ترکیه به ثبت رسیده است و در حال ثبت آن در کشور هستیم و به جشنواره خوارزمی نیز فرستاده شده است. وی در خصوص هزینه این طرح گفت: هزینه طرح بسیار کم است؛ چرا که نمک و پوست میوه آن در دسترس بوده و ریشه گیاه چوبک نیز به فراوانی در جنگلهای مازندران وجود دارد. شجاعان در خصوص همکاری با شرکتهای تولیدکننده گفت: صحبتهایی با نمایندگی شرکت پریل در ترکیه برای تولید انبوه شده است که هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهایم و قصد داریم در جشنواره شیخ بهایی این طرح را ادامه دهیم. وی گفت: طرحهایی قبلاً توسط دانشآموزان دیگر ارائه میشد که با بی مهری مسئولان روبرو شده و آنها حمایت لازم را نمیکردند. شجاعان در خصوص کیفیت جشنواره نهم پروژههای دانشآموزی اظهار داشت: از نظر حضور مسئولین در غرفهها با ضعف روبهرو بودیم و این حضور کمرنگتر شده است؛ اما بازدیدکنندهها بیشتر و کیفیت طرحهای ارائه شده بهتر شده است و باید توجه داشته باشیم نظم و برگزاری جشنواره پروژههای دانشآموزی در سطح خوبی نبود. وی افزود: علاقه دارم در آینده در رشتههای ژنتیک و داروسازی تحصیل کنم و به عنوان یک پژوهشگر توصیه میکنم دانشآموزان در مورد تأثیرات مواد شیمیایی بر محیط زیست مطالعه کرده و از مسئولین نیز توقع داشتم در این جشنواره حضور بیشتری میداشتند تا باعث ارتقای انگیزه دانشآموزان میشد و اعتقاد دارم حمایت از طرحهای دانشآموزی در تهران بیشتر است. انتهای پیام/
93/02/07 - 00:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]