واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کریستین ساینس مانیتور: میراث باستانی سوریه در دست چپاول غارتگران سودجو تهران- کریستین ساینس مانیتور نوشت: بخشی از میراث باستانی سوریه در اثر جنگ در حال تخریب است و بخشی نیز به دست چپاولگران سودجو به یغما می رود.
در این گزارش آمده ست: ویرانه های باستانی شهر ˈپالمیراˈ با نام عربی-سوری ˈتدمرˈ در استان ˈحمصˈ سوریه واقع در جنوب غرب رودخانه ˈفراتˈ و 215 کیلومتری دمشق, گنجینه ای است ارزشمند از آثار هنری دوران روم و یونان باستان و دوران اسلامی در این سرزمین.
این آثار باستانی تاریخی که بین قرون اول تا سوم میلادی یک کاروانسرای مهم بوده است, به ثبت جهانی ˈ یونسکوˈ سازمان فرهنگی سازمان ملل هم رسیده است.
اما وقایع شوم جنگ سوریه, از این مکان ارزشمند تاریخی , جز ویرانه ای در تصرف سودجویان و چپاولگران آثار باستانی و فرصتی طلایی برای غارت آن باقی نگذارده است.
ساکنان شهر به طور خانوادگی در کار غیر قانونی حفاری و فروش آثار باستانی ویرانه های تاریخی باستانی آن اشتغال دارند.
تنوع این آثار باستانی به غارت رفته از نیم تنه های سنگ آهکی گرفته تا فنجان های سفالین, سکه های دوران مفرغ, فانوس های نفتی سنگی و سایر اقلام ارزشمند عتیقه جات متفاوت است.
این مکان تاریخی امروز به یکی از میادین رزم میان نیروهای دولتی با تروریست ها تبدیل شده است. درختان نخل و خرمای این سرزمین زیبا امروز سنگر مبارزه نیروهای دو طرف جبهه جنگ است.
با آغاز جنگ در سه سال پیش در سوریه ,همه اماکن و آثار باستانی و تاریخی این کشور که تا پیش از آن تحت نظارت وزارت اطلاعات سوریه بود , به حال خود رها شد و در دسترس همگان قرار گرفت.
امروز شورشیان در این مکان سنگر می گیرند و ارتش هم آن را زیر آتش توپخانه خود قرار می دهد . وفور بمب گذاری ها حفره هایی عظیم در این ساختمان تاریخی ایجاد کرده و راه دسترسی به این مکان را تسهیل کرده است.
چپاولگران و سودجویان با سرقت قطعات این ابنیه تاریخی با هدف کسب سود سرشار این آثار را یا به تروریست ها می فروشند و یا از کشور خارج می کنند. تروریست ها نیز با فروش این قطعات ارزشمند تاریخی, مخارج خرید سلاح را برای خود تامین می کنند.
عمده این آثار باستانی در بازارهای سیاه در ترکیه به فروش می رسد.
شهر باستانی ˈپالمیراˈ و ˈتدمرˈ امروزی, در گذشته قطب اصلی گردشگری سوریه به شمار می رفت. این شهر دارای هتل ها ,فروشگاه ها و رستوران هایی برای گردشگران داخلی و خارجی بود و صحرانشینان هم با شترهایشان در شهر گشت می زدند و کسب درآمد می کردند.
ابنیه باستانی این شهر در اثر جنگ متحمل ویرانی های بسیار گشته اما برخلاف سایر انبیه تاریخی سوریه, به طور کامل تخریب نشده است.
هنر ˈپالمیراˈ تلفیقی است از هنر روم و یونان و تحت نفوذ هنر ایران و اقوام محلی . این هنر از شهرتی بسزا در سطح جهان برخوردار است.
قبل از جنگ سوریه نیز تجارتی غیر قانونی از غارت این آثار ارزشمند تاریخی وجود داشت اما برای تصرف و دستبرد به این اموال مجازات 15 سال زندان صادر می شد.
ˈدره گورهاˈ که یک گورستان تاریخی در خارج از این شهر باستانی است, یکی از قطب های اصلی غارت آثار باستانی سوریه به شمار می رود. تخته سنگ های آهکی این مکان به همراه نیم تنه های انسان که تصویر افرادی بوده است که در این گورستان دفن شده اند, امروز به راحتی به بازار های سیاه راه می یابند.
اغلب مشتریان این آثار در ترکیه مرتبطین با مافیای قاچاق عتیقه جات و یا اتباع سوری هستند که در این تجارت اشتغال دارند.
مجموعه داران خارجی در ترکیه و فروشندگان عتیقه جات در شرق ترکیه هم از خریداران این عتیقه جات هستند.
در استان ˈادلبˈ در غرب رودخانه ˈفراتˈ هم که غنی از ویرانه های باستانی است , آثار تاریخی به جا مانده از ˈدوران مفرغ ˈ توسط غارتگران چپاول می شود و به دست دلالان عتیقه جات به فروش می رسد.
طبق اعلام ˈشورای بین المللی موزه هاˈ که مقر آن در پاریس است، از آغاز درگیری ها در سوریه, آثار باستانی فرهنگی این کشور به دست قاچاقچیان حرفه ای و غیرحرفه ای چپاول می شود . این سازمان فهرستی از ابنیه و آثار باستانی و تاریخی سوریه را تهیه و دستبرد به اموال آنها را غیرقانونی دانسته است.
مترجمام**1591**1547
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]