تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بدانيد كه هر كس در راه حق از دنيا برود، به بهشت و هر كس در راه باطل از دنيا برود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826743589




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

میراث باستانی سوریه در دست چپاول غارتگران سودجو


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

کریستین ساینس مانیتور: میراث باستانی سوریه در دست چپاول غارتگران سودجو تهران- کریستین ساینس مانیتور نوشت: بخشی از میراث باستانی سوریه در اثر جنگ در حال تخریب است و بخشی نیز به دست چپاولگران سودجو به یغما می رود.


در این گزارش آمده ست: ویرانه های باستانی شهر ˈپالمیراˈ با نام عربی-سوری ˈتدمرˈ در استان ˈحمصˈ سوریه واقع در جنوب غرب رودخانه ˈفراتˈ و 215 کیلومتری دمشق, گنجینه ای است ارزشمند از آثار هنری دوران روم و یونان باستان و دوران اسلامی در این سرزمین.
این آثار باستانی تاریخی که بین قرون اول تا سوم میلادی یک کاروانسرای مهم بوده است, به ثبت جهانی ˈ یونسکوˈ سازمان فرهنگی سازمان ملل هم رسیده است.
اما وقایع شوم جنگ سوریه, از این مکان ارزشمند تاریخی , جز ویرانه ای در تصرف سودجویان و چپاولگران آثار باستانی و فرصتی طلایی برای غارت آن باقی نگذارده است.
ساکنان شهر به طور خانوادگی در کار غیر قانونی حفاری و فروش آثار باستانی ویرانه های تاریخی باستانی آن اشتغال دارند.
تنوع این آثار باستانی به غارت رفته از نیم تنه های سنگ آهکی گرفته تا فنجان های سفالین, سکه های دوران مفرغ, فانوس های نفتی سنگی و سایر اقلام ارزشمند عتیقه جات متفاوت است.
این مکان تاریخی امروز به یکی از میادین رزم میان نیروهای دولتی با تروریست ها تبدیل شده است. درختان نخل و خرمای این سرزمین زیبا امروز سنگر مبارزه نیروهای دو طرف جبهه جنگ است.
با آغاز جنگ در سه سال پیش در سوریه ,همه اماکن و آثار باستانی و تاریخی این کشور که تا پیش از آن تحت نظارت وزارت اطلاعات سوریه بود , به حال خود رها شد و در دسترس همگان قرار گرفت.
امروز شورشیان در این مکان سنگر می گیرند و ارتش هم آن را زیر آتش توپخانه خود قرار می دهد . وفور بمب گذاری ها حفره هایی عظیم در این ساختمان تاریخی ایجاد کرده و راه دسترسی به این مکان را تسهیل کرده است.
چپاولگران و سودجویان با سرقت قطعات این ابنیه تاریخی با هدف کسب سود سرشار این آثار را یا به تروریست ها می فروشند و یا از کشور خارج می کنند. تروریست ها نیز با فروش این قطعات ارزشمند تاریخی, مخارج خرید سلاح را برای خود تامین می کنند.
عمده این آثار باستانی در بازارهای سیاه در ترکیه به فروش می رسد.
شهر باستانی ˈپالمیراˈ و ˈتدمرˈ امروزی, در گذشته قطب اصلی گردشگری سوریه به شمار می رفت. این شهر دارای هتل ها ,فروشگاه ها و رستوران هایی برای گردشگران داخلی و خارجی بود و صحرانشینان هم با شترهایشان در شهر گشت می زدند و کسب درآمد می کردند.
ابنیه باستانی این شهر در اثر جنگ متحمل ویرانی های بسیار گشته اما برخلاف سایر انبیه تاریخی سوریه, به طور کامل تخریب نشده است.
هنر ˈپالمیراˈ تلفیقی است از هنر روم و یونان و تحت نفوذ هنر ایران و اقوام محلی . این هنر از شهرتی بسزا در سطح جهان برخوردار است.
قبل از جنگ سوریه نیز تجارتی غیر قانونی از غارت این آثار ارزشمند تاریخی وجود داشت اما برای تصرف و دستبرد به این اموال مجازات 15 سال زندان صادر می شد.
ˈدره گورهاˈ که یک گورستان تاریخی در خارج از این شهر باستانی است, یکی از قطب های اصلی غارت آثار باستانی سوریه به شمار می رود. تخته سنگ های آهکی این مکان به همراه نیم تنه های انسان که تصویر افرادی بوده است که در این گورستان دفن شده اند, امروز به راحتی به بازار های سیاه راه می یابند.
اغلب مشتریان این آثار در ترکیه مرتبطین با مافیای قاچاق عتیقه جات و یا اتباع سوری هستند که در این تجارت اشتغال دارند.
مجموعه داران خارجی در ترکیه و فروشندگان عتیقه جات در شرق ترکیه هم از خریداران این عتیقه جات هستند.
در استان ˈادلبˈ در غرب رودخانه ˈفراتˈ هم که غنی از ویرانه های باستانی است , آثار تاریخی به جا مانده از ˈدوران مفرغ ˈ توسط غارتگران چپاول می شود و به دست دلالان عتیقه جات به فروش می رسد.
طبق اعلام ˈشورای بین المللی موزه هاˈ که مقر آن در پاریس است، از آغاز درگیری ها در سوریه, آثار باستانی فرهنگی این کشور به دست قاچاقچیان حرفه ای و غیرحرفه ای چپاول می شود . این سازمان فهرستی از ابنیه و آثار باستانی و تاریخی سوریه را تهیه و دستبرد به اموال آنها را غیرقانونی دانسته است.
مترجمام**1591**1547
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




08/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن