تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگین ترین چیزی که روز قیامت در ترازوی اعمال قرار داده می شود صلوات بر محمد و اهل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829910072




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برای خواندن قرآن در اسارت فقط 20 دقیقه فرصت داشتیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

برای خواندن قرآن در اسارت فقط 20 دقیقه فرصت داشتیم تهران - ایرنا - یکی از آزادگان دوران دفاع مقدس می گوید: در زمان اسارت به دلیل در اختیار نداشتن تعداد زیاد قرآن، تنها 20 دقیقه فرصت برای قرائت قرآن آن هم در نیمه های شب وجود داشت.


سردار «عبدالله کریمی» مشاور امور آزادگان در بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا و در نقل خاطرات دوران اسارت خود می افزاید: از نظر دشمن بعثی، جان انسان های دربند بی ارزش بود و این برای کسانی که رنج این گونه زندان ها و اسارت ها را نکشیده اند، تا حدی غیر قابل درک است. برای دشمن مهم نبود که در درون این انسان دربند چه شخصیتی، با چه خصوصیاتی و چه گذشته ای وجود دارد، برای آنها این فرد تنها و تنها یک رقم و جزیی از آمار محسوب می شد.
وی ادامه می دهد: در زندگی اردوگاهی اسرا، یک اسیر هر روز و هر ساعت با انتخاب و تصمیمی جدید روبرو می شد و این موضوع هر لحظه انسان را تهدید می کرد که در انتخابش تحت شرایط و فشارها و زورگویی های دشمن موفق می شود یا نه؟
به گفته سردار کریمی، همواره این مساله مطرح بود که آیا اسرا در تصمیم گیری ها، حفظ ارزش ها را انتخاب خواهند کرد و یا به خاطر شرایط سخت زندگی از آن کوتاه خواهند آمد، از این رو این مبارزه تا آخرین روز گریبانگیر هر اسیر مومن ایرانی بود.
وی می افزاید: ده، بیست روز از آغاز اسارت نگذشته بود که دعوا بین اسرا شروع شد، بر سر جزیی ترین مسایل دو اسیر با مشت و لگد به جان هم می افتادند؛ مثلا بر سر صف دستشویی، صف شستن لباس، تنه زدن ناگهانی به کسی، هر دو نفرتی را که از دشمن داشتند بر سر هم خالی می کردند.
سردار کریمی با بیان اینکه این دعواها فصلی و زودگذر بود، می افزاید: همه به عبث بودن و بی حاصلی آن - دعواها - به سرعت پی می بردند و تسلیم می شدند، اما کم کم نظام خاصی فراگیر شد، کسی نوبت دیگری را پایمال نمی کرد و در صورت بروز بی نظمی کمتر اعتراضی شنیده می شد. از این رو باید برای ایام بیکاری فکری می شد، دو راه وجود داشت، درس و مطالعه، رویارویی با دشمن، فکر فرار، مقاومت و کمک به دیگران و راه دوم به اصطلاح بی خیالی و دل به دریاسپردن.
مشاور آزادگان در بنیاد شهید با بیان اینکه با وجود در اختیار نداشتن ابزار، برخی اسرا با خمیر شطرنج می ساختند، عده ای نیز با مقوا ورق بازی درست می کردند، می افزاید: شخصیت وجودی و اعتقاد درونی اسرا در انتخاب یکی از دو راه مزبور تاثیر داشت. اغلب اسرای بی سواد، روستاییان غریب یا کسانی که رزمنده نبوده در بین راه یا در خانه هایشان به اسارت درآمده بودند و سودجویان و فرصت طلبان راه دوم را بر می گزیدند.
سردار کریمی می گوید: در اوایل اسارت، تنها کتاب قابل مطالعه، یک یا دو جلد قرآن بود، لحظه ای قرآن ها روی زمین گذاشته نمی شد، به دلیل در اختیار نداشتن تعداد زیاد قرآن در اردوگاه، اسرا برای مطالعه نام نویسی می کردند، هر فرد 20 دقیقه فرصت داشت قرآن قرائت کند.
به گفته وی، اسرا باید در تمام 24 ساعت شبانه روز، راس ساعت دو و 20 دقیقه بامداد از خواب بیدار می شدند و قرآن می خواندند، به نظر کمی عجیب می آمد، اما حقیقتی غیرقابل انکار بود.
سردار کریمی می افزاید: شاید نفس اسارت و احساس به اتصال به نیرویی فراتر، عاملی بود تا اسرا این گونه برای مطالعه قرآن اشتیاق داشته باشند. از آنجا که عده ای نظیر روحانیون و فرماندهان در میان اسرا متمایزتر بودند، بتدریج سکان رهبری را بدست گرفتند.
به گفته وی، شغل قبل از اسارت، اطلاعات زیاد، مسن بودن و داشتن صوت دلنشین باعث می شد شخص یا اشخاص بتدریج عنوان رهبران غیرعلنی را از آن خود کنند و مشکلات پیش روی آنها رتق و فتق شود.
اجتمام ** 1880 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




08/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن