واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: منافع شخصی افراد، مانع واگذاری باشگاه پرسپولیس
برخی مسئولین ورزشی، مخالف واگذاری این دو باشگاه بزرگ و پر طرفدار به کشورهای خارجی هستند. با اینکه در قانون جمهوری اسلامی هیچ گونه ممانعتی برای واگذاری سهام به شرکتهای خصوصی وجود ندارد، عزیز محمدی میگوید: «من به آنها گفتم غیر از باشگاههایی مثل استقلال و پرسپولیس که پایگاه مردمی دارند و پرطرفدارند، میتوانید سهام بقیه باشگاهها را تا سقف 49 درصد بخرید.
کد خبر: ۳۹۶۲۲۳
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۴ - 27 April 2014
این روزها، خصوصیسازی باشگاه پرسپولیس، سوژه اصلی محافل است و حتی اعلام شده این مسأله تا تابستان حل خواهد شد. وزارت ورزش در تلاش است دیدگاههای پیشکسوتان را در این باره جویا شود.
به گزارش «تابناک»، به تازگی مشکلاتی برای خصوصیسازی این باشگاه پیش آمده و اگر پرسپولیس وارد فرابورس شود، دو سال زمان میبرد تا به بخش خصوصی واگذار شود. از سوی دیگر، اسناد غیرمنقول و منقول در این باشگاه وجود ندارد و به جای سوددهی، این باشگاه زیانده خواهد بود؛ اما از سوی دیگر، در روزهای اخیر، زمزمههای واگذاری این تیم به شرکتهای خارجی نیز به گوش میرسد.
صادق درودگر، نخستین کسی بود که این خبر را اعلام کرد و از تمایل خریداران ایتالیایی برای خرید باشگاه پرسپولیس خبر داد.
وی در این باره گفته بود: «در ابتدای مذاکرات با آقای مونگاردی به ایشان خرید سهام باشگاه ملوان را پیشنهاد دادم و حتی طرحی را هم شرایط عمومی پذیرش سرمایه خارجی ماده (۲) پذیرش سرمایهگذاری خارجی بنا بر این قانون و با رعایت سایر قوانین و مقررات جاری کشور، باید برای عمران و آبادی و فعالیت تولیدی اعم از صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدمات بر اساس ضوابط زیر صورت پذیرد. سهم ارزش کالا و خدمات تولیدی حاصل از سرمایهگذاری خارجی موضوع این قانون نسبت به ارزش کالا و خدمات عرضه شده در بازار داخلی در زمان صدور مجوز، در هر بخش اقتصادی از ۲۵ درصد و در هر رشته، از ۳۵ درصد بیشتر نخواهد بود. تعیین رشتـــهها و میزان سرمایهگذاری در هر یک از آنها بر پایه آییننامهای خواهد بود که به تصویب هیأت وزیران میرسد. سرمایهگذاری خارجی جهت تولید کالا و خدمات برای صدور به خارج از کشور به جز نفت خام از این نسبتها معاف است.
ارائه کردم. پس از آن بحث باشگاه استقلال به میان آمد، ولی او تمایل بسیاری دارد، در پرسپولیس سرمایهگذاری کند. به همین دلیل، پس از مذاکره با مسئولان مربوطه، اعلام شد ۴۹ درصد سهام باشگاه پرسپولیس را میتوان به این سرمایهگذار ایتالیایی واگذار کرد؛ البته این کار باید در چهارچوب قانون، منافع ملی و منافع باشگاه پرسپولیس باشد».
اما این اظهارات در حالی مطرح می شود که برخی مسئولین ورزشی، مخالف واگذاری این دو باشگاه بزرگ و پر طرفدار به کشور های خارجی هستند. در این باره باید گفت، با اینکه در قانون جمهوری اسلامی هیچ گونه ممانعتی برای واگذاری سهام به شرکتهای خصوصی وجود ندارد، عزیز محمدی میگوید: «من به آنها گفتم غیر از باشگاههایی مثل استقلال و پرسپولیس که پایگاه مردمی دارند و پرطرفدارند، میتوانید سهام بقیه باشگاهها را تا سقف 49 درصد بخرید.
کمال الدین پیرمؤذن، عضو فراکسیون ورزش در مجلس شورای اسلامی درباره این موضوع گفت: باید این دو تیم برای ارتقا و درخشش در مجامع جهانی، هر چه زودتر به بخش خصوصی واگذار شوند؛ یکی از راهکارهای این کار هم واگذاری این تیمها به سرمایه از حیث درصد مشارکت و میزان سرمایه گذاری هیچ گونه محدودیتی برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد. نسبت های مذکور ارتباطی به درصد مشارکت خارجی در هر مورد سرمایهگذاری ندارد. در حقیقت، این نسبتها ناظر به تعیین سهم ارزش کالاها و خدمـات تولیدی طرح سرمایهگذاری خارجی به کـل اقتصاد کشور است که در زمان صدور مجوز سرمایه گذاری خارجی برای هر بخش و زیر بخش (رشته) اقتصادی، جداگانه محاسبه و تعیین میشود.
گذاران خارجی است، ایران می تواند از طریق جذب شرکتهای خارجی، زمینههای ارتباط فرهنگی و اقتصای را به کشورهای اروپایی باز کند.
این نماینده گفت: در شرایطی که کشور در بحران اقتصادی است و به همه درآمدها و منابع نیازمند است، جذب یک سرمایهگذار خارجی که بتواند باری از دوش مردم بردارد، بسیار مهم است. دولت می تواند با این کار ناف این دو تیم بزرگ و پرطرفدار را از این طریق از بیتالمال مردم ببرد.
این نماینده افزود، در قوانین جمهوری اسلامی، هیچ گونه محدودیتی برای واگذاری و سرمایهگذاری خارجیها وجود ندارد و اتفاقا این کار در اوضاع کنونی، چیزی جز کمک کردن به مردم نیست.
وی افزود: با جذب سرمایهگذاران خارجی در این دو تیم، این تیمها میتوانند دروازههای ایران را به سوی جهانی شدن باز کنند و با درخشش خود در میدانهای ورزشی، زمینه را برای شناساندن فرهنگ و منش ایرانی را که امسال یکی از ارکان نامگذاری سال بود، با جهان معرفی کنند.
پیرمؤذن گفت: کسانی که با این طرح مخالف هستند، یا در هیأت مدیرههای این باشگاهها هستند و یا به نوعی در سیستم ورزشی دخیلاند و این کار را نه تنها منافع ملی نمیدانند بلکه فقط به منافع شخصی خود توجه دارند و اگر این دو تیم سرشناس را به کشورهایی که فوتبال حرفه ای در آنها وجود دارد، واگذار کنند، دیگر به منافع شخصی خود نخواهند رسید و دستشان از جییب مردم کوتاه میشود.
این نماینده در پایان تأکید کرد، با واگذاری این تیم به سرمایهداران خارجی، زمینه رشد و شکوفایی در رشتههای ورزشی دیگر نیز فراهم خواهد شد، چرا که هماکنون عمده هزینه های این تیم را از بودجه ورزش تأمین میکنند؛ اما با قطع مصارف این تیم از صدقات و قطرات پول نفت زمینه برای رشد ورزشهای دیگر با اختصاص منابع فراهم خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]