محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845359675
گردش عظیم اقتصادی هنرهای دستی در جهان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر : ۱۳۹۳/۲/۷ – مهرداد نصرتی – روزنامه دنیای اقتصاد
صنایعدستی و هنرهای سنتی ایران بهدلیل پیوند ناگسستنی با ریشههای فرهنگی این مرز و بوم از اهمیت ویژهای برخوردار است. امروز این حوزه با کسب درآمدهای چشمگیر در عرصه بینالمللی در کانون توجه کشورهای مختلف قرار گرفته است و بسیاری از جوامع با علم به ظرفیتهای فراوان آن، فرصتهای اشتغال بسیاری برای جامعه خود به وجود آوردهاند.
دکتر بهمن نامور مطلق، معاونت صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، معتقد است به عرصه صنایع دستی آنطور که باید توجه نشده و کمتر به آن نگاه اقتصادی میشود. او که دکترای ادبیات تطبیقی خود را از دانشگاه کلرمون- فران فرانسه گرفته، بر این باور است که توسعه هنرهای سنتی و بومی مردمان ایران میتواند به تقویت ارزشهای اصیل ما بینجامد و عواید اقتصادی آن نصیب کشور خواهد شد. در ادامه گفتوگوی «دنیای اقتصاد» با نامورمطلق را میخوانید:
***
آقای دکتر، به اعتقاد شما چرا حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی باید مورد تاکید و توجه ویژه قرار بگیرد؟ این اهمیت ناشی از چه ویژگیهایی است؟
دلایل بسیاری برای این موضوع میتوان مطرح کرد. یکی از دلایل اهمیت صنایع دستی و هنرهای سنتی این است که این حوزه بخش مهمی از هویت فرهنگی ما را شکل میدهد. یعنی اینکه هم صنایع دستی فرهنگیترین بخش صنایع ما هستند وهم هنرهای سنتی هویت سازترین بخش هنرهای ما. درواقع برآیند هر دو اینها سبک زندگی ایرانی- اسلامی ما و زندگی بومی را شکل میدهند. این هنرها در یک فرآیند چند هزارساله به وجود آمدهاند، بنابراین اگر ما اینها را از زندگی روزمره خودمان حذف کنیم، این سبک زندگی را حذف کردهایم. من به شخصه هیچ حوزهای را به اندازه این بخش در حفظ و صیانت از هویت اصیل و بومی کشور موثر نمیدانم و در نتیجه توسعه این حوزه، توسعه زیربنایی جنبههای مختلف فرهنگ ما را به همراه خواهد داشت. و بدیهی است که عدم توسعه این بخش موجب از دست رفتن این ظرفیت عظیم فرهنگی خواهد شد. به علاوه اینکه، بخش صنایع دستی و هنرهای سنتی در عرصه اقتصادی دارای تواناییهای برجستهای است که متاسفانه در کشور ما کاملا مغفول مانده است.
برنامه مدیریت جدید صنایع دستی برای استفاده از این ظرفیتهایی که به آن اشاره کردید چیست؟
ما در راستای گسترش کارها، یکسری فعالیتهایی که از پیش وجود داشته را پیگیری و اجرای آنها را تقویت کردیم، مگر اینکه فعالیتهایی برنامه محور و برنامهریزی شده نبودند که در آنها تغییراتی را اعمال کردیم. بهطور مثال حمایت از کارگاهها و هنرمندان صنایع دستی که از قبل در برنامههای معاونت وجود داشت و ما آن را به صورتی عملیاتی تقویت کردیم. اما مجموعه ما در تلاش است تا برای رسیدن به توسعه پایدار در عرصه صنایع دستی و هنرهای سنتی برنامهای جامع طراحی کند. برای توسعه پایدار بیش از هر چیزی بر دانش و نگرش دانش محور تاکید داریم و امیدواریم که بتوانیم از ظرفیتهای بزرگی که در دانشگاهها در این چند وقت اخیر شکل گرفته و یکی از نقاط قوت جامعه ما محسوب میشود، به خوبی استفاده و نسل جدیدی از هنرمندان دانشآموخته و کارگاههای صنایع دستی دانش محور را به کشور ارائه کنیم. از این رو یکی از برنامههای معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی تکیه بر دانش و مراکز دانشگاهی است که متاسفانه در گذشته کمتر به آن توجه شده است. امیدواریم روزی برسد که دانشجویان در حال تحصیل با کارگاههای صنایع دستی پیوند بخورند و آینده شغلی برای آنها تضمین شود.
در این بین نگاه شما به حضور زنان و بهرهمندی از تواناییهای علمی و عملی آنها در این عرصه چگونه است؟
بیشک برای توسعه و پیشرفت صنایع دستی و هنرهای سنتی توجه ویژهای به نقش زنان و پتانسیل بالای آنها داریم. امروز زنان جامعه ما بسیار فعال هستند و با حضور چشمگیر در دانشگاهها سطح تحصیلات آنها رشد فراگیری داشته است که این یک ظرفیت بزرگ برای کشور ایران محسوب میشود. در این راه اراده معاونت بر فراهم آوردن زمینههای فعالیت فراگیر آنها در عرصه صنایع دستی و هنرهای سنتی است. فراموش نکنیم با حضور زنان ایرانی در عرصه صنایع دستی و هنرهای سنتی، یکی از مشکلات عمده بر سر راه توسعه صنایع دستی که همانا مساله فرهنگسازی است، به طور موثر رفع خواهد شد، زیرا با فعالیت زنان در این عرصه، این موضوع وارد محیط خانوادهها شده و خود به خود امر فرهنگسازی به صورتی موثر انجام خواهد شد. در همین راستا در اوایل اسفند ماه گذشته همایش بینالمللی کارآفرینی زنان با موضوع کارآفرینی و توسعه کسب و کار زنان در حوزه صنایع دستی در محل سازمان میراث فرهنگی برگزار شد که با استقبال چشمگیری از سوی جامعه زنان کارآفرین روبهرو شد و ما شاهد معرفی بانوان برتر کارآفرین ایران در عرصه صنایع دستی بودیم. این موضوع نویدبخش فعالیت بیش از پیش آنها با حمایت معاونت در آینده نزدیک خواهد بود.
اگر بخواهیم اشارهای به وضعیت صنایع دستی در دنیای متکثر امروزی داشته باشیم، شرایط به چه صورتی است؟ آیا با وجود پیشرفتهای صورت گرفته در زمینه تکنولوژی همچنان گرایش به این آثار وجود دارد؟
ببینید اگر نگاهی به فعالیت دیگر کشورها در این زمینه داشته باشیم واقعیات موجود حاکی از توجه جهانی به این حوزه است. این نکته مبتنی بر گردش عظیم اقتصادی در این بخش و نیز استقبال چشمگیر کشورهای دنیا از صنایع دستی است. شواهد نشان میدهد که کشور پیشرفتهای مثل ژاپن که در زمینه تکنولوژی بسیار توسعهیافته بوده و دارای صنایع پیشرفته متنوعی است، اخیرا برنامهریزیهای منسجمی برای ورود به عرصه تولید محصولات فاخر صنایع دستی داشته و این نکته قابل تاملی است. از سوی دیگر میبینیم که کشورهایی مثل چین و هند درآمدهای نجومی در این عرصه را به خود اختصاص دادهاند. اینها نشانگر گرایش و استقبال در دنیا به صنایع دستی است. این در شرایطی است که از نظر میزان تنوع، کشور ما یکی از سه کشور برتر در سطح دنیا است، ولی از نظر میزان درآمدزایی و اشتغالزایی اصلا وضعیت مطلوبی ندارد. این مساله خود ضرورت فعالیت منسجم و برنامهمحور را در این حوزه بیش از پیش نشان میدهد.
به مساله اشتغال اشاره کردید، آیا در خصوص اشتغالزایی آماری در عرصه صنایع دستی و هنرهای سنتی در کشور ما وجود دارد؟ وضعیت در دیگر کشورها چگونه است؟
طبق آمارهای ما حدود ۳۰۰ هزار نفر کارت فعالیت رسمی در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی از معاونت دریافت کردهاند، اما بهطور تقریبی آمار فعالان این حوزه بیشتر از این تعداد بوده و شاید به بیش از یک میلیون نفر برسد، اما این تعداد نسبت به دیگر کشورهای برجسته در این عرصه، چندان قابل توجه نیست. همانطور که اشاره کردم ایران به همراه چین و هند بیشترین تنوع را در رشتههای صنایعدستی در سطح دنیا دارند. این در حالی است که کشور چین بیش از ۱۷۰ میلیون نفر و در هند بیش از ۸۰ میلیون نفر در این حوزه اشتغال دارند که این اختلاف در آمارها به خوبی نشاندهنده وضعیت ایران نسبت به دیگر کشورها است.
شما و همکارانتان در معاونت صنایع دستی برای تغییر این شرایط چه اقداماتی در دست اجرا دارید؟ سیاستگذاریها به چه سمت و سویی است؟
ما در بدو امر با مطالعه وضعیت موجود شناختی نسبتا جامع از وضعیت فعلی بهدست آوردیم. مبتنی بر آن و مطابق با نیازهای این حوزه اقدامات ما به صورت کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت خواهد بود. برای مثال در اقدامات کوتاهمدت هنرمندان و کارگاههایی که فعالیتشان با دشواری و مشکلات اقتصادی مواجه بود را شناسایی کردیم و طی تفاهمنامهای که با بانک توسعه تعاون منعقد کردیم، شرایط مناسبی به وجود آمده تا تسهیلات کم بهره و با شرایط مناسب به صنعتگران و کارگاههای صنایعدستی در استانهای مختلف پرداخت شود و آنها با این حمایتها وضعیت بحرانی خود را سپری کنند و شرایط برای اشتغال و توسعه فعالیت کارگاهها و هنرمندان مستعد فراهم آید. البته با توجه به محدودیت منابع، ما سعی کردیم با بازدید کارشناسان و پایش اصولی در این مرحله، موارد ضروری را در اولویت قرار دهیم. در برنامههای میانمدت و بلندمدت هم میتوان به فراهم آوردن مقدمات تاسیس مرکز ملی گوهر ایران، برای متمرکز ساختن فعالیتهای مربوط به سنگهای قیمتی (گوهر) و ساختارمند شدن آنها اشاره کنم. مضافا اینکه ما در حال تدوین برنامه استراتژیک معاونت برای سالهای پیش رو هستیم که نتایج کار پس از تدوین اولیه اعلام خواهد شد.
آقای دکتر امروزه از جمله مباحث جدی در جوامع مختلف بحث توسعه پایدار است. با توجه به اهمیت این موضوع برای کشور ما آیا معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی در این زمینه اقدامی صورت داده است؟
اتفاقا اشاره بسیار خوبی داشتید.امروزه مبحث توسعه پایدار به عنوان یکی از زیربناییترین موضوعات روز در زمینه تعالی و رشد کشورها در تمامی حوزهها بهطور جدی مطرح است. خوشبختانه مدیریت سازمان هم نگاه ویژهای به مبحث توسعه در بخشهای مختلف سازمان دارد و معاونت صنایع دستی با علم به اهمیت این موضوع حرکت منسجمی را آغاز کرده است. گام نخست برای این کار در زمینه فرهنگسازی و ایجاد این باور در جامعه است که صنایع دستی میتواند راهگشای بسیاری از معضلات اقتصادی و مساله اشتغال در جامعه ما باشد. بیشک در این راه مهم، مجموعه ما نیازمند حمایت و یاری همه رسانهها و ارگانهای متولی امر فرهنگ در کشور است. در کنار این تلاشها با دعوت از پژوهشگران و استادان دانشگاههای بزرگ کشور، درصدد هستیم در ماه جاری همایشی تحت عنوان راهکارهای توسعه در صنایع دستی را برگزار کنیم و طی آن نظرات و آرای استادان و صاحبنظران را در خصوص توسعه همه جانبه و برنامهریزی برای صنایع دستی را دریافت کنیم و با بحث و گفتوگو به نتایج مثمرثمر دست پیدا کنیم. در این راه تصمیم داریم کتاب مجموعه مقالات همایش را نیز منتشر سازیم تا منبع مناسبی برای استفاده پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه باشد. این مستندسازیهای علمی قطعا به رفع مشکلات فعلی ما کمک خواهد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
چگونه هنرهاي دستي بر اقتصاد اثر ميگذارند؟ | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۱ ۲۵ – دکتر حسین یاوری – دنیای اقتصاد در بررسی تحولات صنایعدستی در سطح جهان با توسعه روزافزون آن در نیمه دوم قرن بیستم مواجه میشویم زیرا تحولات اقتصادی و اجتماعی دوران پس از جنگ جهانی دوم از جمله رشد فزاینده جمعیت سیاست تامین اشتغال کامل به وروز جهانی زمین پاک / زمین در آستانه زمینگیر شدن | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۲ ۲ – امروز روزجهانی زمین است روزی که در آن باید توجه ویژه ای به مشکلات این مادر مهربان داشت روزنامه جام جم حال زمین خوب نیست تالاب ها خشک شده اند گازهای گلخانه ای مهار نشده تر از قبل لایه ازن را نشانه رفته اند ریزگردها چشم زمین را کور کرده اند سطح آکمپین جهانی ؛ « ایران را باید دید » | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۲ ۱ – تلاش ها برای جذب گردشگر به ایران همچنان ادامه دارد و در تازه ترین اتفاق یک ایرانی جوان در ژنو سوئیس با راه اندازی کمپین بزرگ باید ایران را دید توانسته است به تنهایی شبکه های خبری بزرگ جهان و حتی دیپلمات های جهان را برای حضور در کمپین بزرگ گردشگری اگردشگری، چهارمین صنعت جهان با1 تریلیون دلار درآمد درسال | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
۱۳۹۳ ۰۱ ۳۰ – خبرگزاری میراث فرهنگی ـ بینالملل ـ سازمان توسعه جهانی UNDP وابسته به سازمان ملل متحد درجدیدترین بررسیهای آماری خود جایگاه جهانی صنعت گردشگری را در جدول درآمد ایجاد اشتغال و صادرات جهانی بیان کرد طبق ارقام ارائه شده سهم صنعت گردشگری و درآمد حاصل از فعالیت در بخشمدیرکل یونسکو از میراث جهانی ایران دیدن می کند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۲ ۰۶ – به گزارش خبرنگار مهر ایرینا بوکووا در این سفر ۵ روزه که به دعوت وزیرعلوم تحقیقات و فناوری انجام می شود علاوه بر تهران به استانهای اصفهان فارس و کرمان نیز می رود و در جریان میراث جهانی این شهرها از جمله ارگ بم میدان نقش جهان و مسجد امام و تخت جنمایشگاه آثار فاخر هنرمندان صنایع دستی ایران گشایش یافت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ۱۳۹۳ ۰۲ ۰۲-ایرنا-به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا در مراسم گشایش این نمایشگاه مسعود سلطانی فر به همراه جمعی از سفرا و هیات های دیپلماتیک مقیم و شخصیت های فرهنگی و هنری نام آور کشور حضور داشتند در این نمایشگاه آثار خاتم کاری منبت معرق مینا زری بافی پته دوزی مخمل فیروزه کاسپانیا میزبان اجلاس 2015 شورای جهانی سفر و گردشگری | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
۱۳۹۳ ۰۱ ۲۷ – میزبانی اجلاس سالانه شورای جهانی سفر و گردشگری در سال ۲۰۱۵ به اسپانیا رسید به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این اجلاس که پانزدهمین اجلاس سالانه شورای جهانی سفر و گردشگری WTTC محسوب میشود از تاریخ ۱۵ آوریل به مدت دو روز در شهر مادرید پایتخت اسپارییس موسسه فرهنگی اکو: حفظ آثار و صنایع دستی وظیفه همگان است | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ۱۳۹۳ ۰۲ ۰۳-ایرنا -افتخار حسین عارف عصر سه شنبه در این مراسم که با حضور مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برگزار شد آمادگی این سازمان را در کمک به حفظ آثار و صنایع دستی کشورهای منطقه اعلام کرد وی گفت کشورهای منطقه اشتراکات فتلاش برای ثبت جهانی کباب بناب | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۲ ۶ – بناب- خبرگزاری مهر مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت توجه به بحث گردشگری روستایی می تواند موجب تحول در اقتصاد کشور شود به گزارش خبرنگار مهر فرزین حق پرست یکشنبه در نشست کارگروه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستاننگرش جامعه ميزبان به اثرات محيطي و اقتصادي گردشگري در نواحي روستايي | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
نگرش جامعه میزبان به اثرات محیطی و اقتصادی گردشگری در نواحی روستایی مطالعه موردی بخش مرکزی شهرستان نوشهر هدف این مقاله شناخت اثرات اقتصادی و محیطی گردشگری بر نواحی روستایی از دیدگاه ساکنان است ابتدا با استفاده از متون موجود برخی شاخص های اقتصادی و محیطی برای بررسی اثرات استخراصنایع دستی گلستان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
صنایع دستی استان گلستان هرچند با گذشت زمان و تغییر در سبک زندگی بخشهایی از آن به فراموشی سپرده شده ولی هنوز حیات پررنگی داشته و گسترش بسیاری دارد بافت انواع قالی و قالیچه توسط ترکمنهای آققلا جاجیم در روستای زیارت گرگان پارچههای ابریشمی شامل لباس روسری شال گردن چادر شکویت مقصد جدید صادرات صنایع دستی ایران | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
۱۳۹۳ ۰۱ ۲۶ – تهران – ایرنا – معاون صنایع دستی کشور در دیدار با سفیر جدید ایران در کویت بر افزایش صادرات صنایع دستی ایران به این کشور تاکید کرد به گزارش روز دوشبنه مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری بهمن نامورمطلق در این دیدار گفتگردشگري خانه هاي دوم و اثرات آن بر نواحي روستايي | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
گردشگری خانه های دوم و اثرات آن بر نواحی روستایی فرصت یا تهدید مورد نواحی روستایی شمال تهران تحولات جهانی بعد از جنگ جهانی دوم از جمله در زمینههای گسترش شهرنشینی و ایجاد شهرهای بزرگ آلودگی محیط های شهری و نیز افزایش اوقات فراغت منجر به گسترش گردشگری روستایی به ویژه مالکیتمقاصد برتر اسلامی گردشگری درمانی معرفی شدند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۲ ۴ – سه مقصد برتر اسلامی گردشگری درمانی جهان طی سالهای اخیر معرفی شدند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مجله گردشگری درمانی به عنوان یکی از موسسات معتبر در حوزه گردشگری درمانی آخرین ردهبندی خود را از مقاصد برتر اسلامی گردشگری درمانی جهان راهتل شمس قشم | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آدرس هرمزگان-قشم-خ فلسطین-جنب اجنرال هتل شمس امکانات یخچال تلویزیون سوئیت رستوران سرویس فرنگی سرویس ایرانی لابی کافی شاپ تسهیلات ویژه این هتل شمس دارای سوئیتهای دوخوابه ۲ الی ۶ تخته با قابلیت اتاقهایی با تخت های دبل-توئین-کابانا-فضای کاملا آرام و زیبا در کنادشت بیلو | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
دشت بیلو در ۱۵ کیلومتری شهرمریوان قرار دارد این دشت با پوشش گیاهی مناسب و چشمههای آب و همچنین جنگلهای اطراف آن پذیرایی تعداد زیادی از اهالی شهر و روستاهای اطراف میباشد مردم در دامن طبیعت زیبا و سرسبز دشت بویژه درطول روز و ایام تعطیلات ساعتها وقت خود را به تفرج در آنجا سپری میغار جفریز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این غار آهکی که با نام غار چشم سبز نیز شناخته میشود در ۱۶۰ کیلومتری جنوب غربی شهر کرمان و ۳ کیلومتری شرق روستای جفریز از توابع گوغر و در ۵۲ کیلومتری شهر بافت قرار دارد دهانه غار جفریز ۱۰ متر ارتفاع دارد و مشخصه آن درِ ورودی آهنی بزرگی است که در دهانه غار توسط افراد محلی نصب شده-
گوناگون
پربازدیدترینها