پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850957007
روحانی قانون آیین دادرسی کیفری را ابلاغ کرد
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
روحانی قانون آیین دادرسی کیفری را ابلاغ کرد
قانون آیین دادرسی کیفری که در تاریخ 4 اسفند ماه 1392 در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 26 اسفند ماه 1392 به تایید شورای نگهبان رسیده است، از سوی رییس جمهوری برای اجرا ابلاغ شد که بر اساس آن، دادرسی کیفری باید مستند به قانون باشد، حقوق طرفین دعوی را تضمین کند و قواعد آن نسبت به اشخاصی که در شرایط مساوی به سبب ارتکاب جرایم مشابه تحت تعقیب قرار می گیرند، به صورت یکسان اعمال شود.
به گزارش نامه نیوز،، متن این قانون به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به شرح ذیل است:
«دعوای عمومی و دعوای خصوصی
محکومیت به کیفر فقط ناشی از ارتکاب جرم است و جرم که دارای جنبه الهی است، می تواند دو حیثیت عمومی از جهت تجاوز به حدود و مقررات الهی یا تعدی به حقوق جامعه و اخلال در نظم عمومی وخصوصی از جهت تعدی به حقوق شخص یا اشخاص معین داشته باشد و ارتکاب جرم می تواند موجب طرح دو دعوی عمومی برای حفظ حدود و مقررات الهی یا حقوق جامعه و نظم عمومی و خصوصی برای مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم و یا مطالبه کیفرهایی که به موجب قانون حق خصوصی بزهدیده است مانند حد قذف و قصاص شود.
کشف جرم و تحقیقات مقدماتی
به منظور کشف جرم، تعقیب متهم، انجام تحقیقات، حفظ حقوق عمومی و اقامه دعوای لازم در این مورد، اجرای احکام کیفری، انجام امور حسبی و سایر وظایف قانونی، در حوزه قضائی هر شهرستان و در معیت دادگاه های آن حوزه، دادسرای عمومی و انقلاب و همچنین در معیت دادگاههای نظامی استان، دادسرای نظامی تشکیل می شود.
همچنین ،به تشخیص رییس قوه قضاییه، دادسراهای تخصصی از قبیل دادسرای جرایم کارکنان دولت، جرایم امنیتی، جرایم مربوط به امور پزشکی و دارویی، رایانه ای، اقتصادی و حقوق شهروندی زیر نظر دادسرای شهرستان تشکیل می شود.
ضابطان دادگستری و تکالیف آنان
ضابطان دادگستری مأمورانی هستند که تحت نظارت و تعلیمات دادستان در کشف جرم، حفظ آثار و علائم و جمع آوری ادله وقوع جرم، شناسایی، یافتن و جلوگیری از فرار و مخفی شدن متهم، تحقیقات مقدماتی، ابلاغ اوراق و اجرای تصمیمات قضائی، به موجب قانون اقدام می کنند.
ضابطان عام شامل فرماندهان، افسران و درجهداران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران که آموزش مربوط را دیده باشند وضابطان خاص شامل مقامات و مأمورانی که به موجب قوانین خاص در حدود وظایف محول شده ضابط دادگستری محسوب می شوند؛ از قبیل رؤسا، معاونان و مأموران زندان نسبت به امور مربوط به زندانیان، مأموران وزارت اطلاعات و مأموران نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنین سایر نیروهای مسلح در مواردی که به موجب قانون تمام یا برخی از وظایف ضابطان به آنان محول شود، ضابط محسوب می شوند.
وظایف و اختیارات دادستان
طبق این قانون ،هرگاه کسی اعلام کند که خود ناظر وقوع جرمی بوده و جرم مذکور از جرائم غیرقابل گذشت باشد، در صورتی که قرائن و اماراتی مبتنی بر نادرستی اظهارات وی وجود نداشته باشد، این اظهار برای شروع به تعقیب کافی است، هر چند قرائن و امارات دیگری برای تعقیب موجود نباشد؛ اما اگر اعلام کننده شاهد قضیه نبوده، به صرف اعلام نمیتوان شروع به تعقیب کرد، مگر آنکه دلیلی بر صحت ادعا وجود داشته باشد. یا جرم از جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی باشد.
گزارش ها و نامه هایی که هویت گزارش دهندگان و نویسندگان آنها مشخص نیست، نمی تواند مبنای شروع به تعقیب قرار گیرد، مگر آنکه دلالت بر وقوع امر مهمی کند که موجب اخلال در نظم و امنیت عمومی است یا همراه با قرائنی باشد که به نظر دادستان برای شروع به تعقیب کفایت میکند.
وظایف و اختیارات بازپرس
شروع به تحقیقات مقدماتی از سوی بازپرس منوط به ارجاع دادستان است. چنانچه بازپرس، ناظر وقوع جرم باشد تحقیقات را شروع می کند، مراتب را فوری به اطلاع دادستان میرساند و در صورت ارجاع دادستان، تحقیقات را ادامه می دهد.
تحقیقات مقدماتی، مجموعه اقدامات قانونی است که از سوی بازپرس یا دیگر مقامات قضائی، برای حفظ آثار و علائم و جمعآوری ادله وقوع جرم، شناسایی، یافتن و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم انجام می شود.
بازپرس به منظور حمایت از بزهدیده، شاهد، مطلع، اعلام کننده جرم یا خانواده آنان و همچنین خانواده متهم در برابر تهدیدات، در صورت ضرورت، انجام برخی از اقدامات احتیاطی را به ضابطان دادگستری دستور میدهد. ضابطان دادگستری مکلف به انجام دستورها و ارائه گزارش به بازپرس هستند.
صلاحیت بازپرس
بازپرس در حوزه قضائی محل مأموریت خود با رعایت مفاد این قانون ایفای وظیفه میکند و در صورت وجود جهات قانونی در موارد ،جرم در حوزه قضائی محل مأموریت او واقع شود، جرم در حوزه قضائی دیگری واقع گردد و در حوزه قضائی محل مأموریت او کشف یا متهم در آن حوزه دستگیر شود ،جرم در حوزه قضائی دیگری واقع شود، اما متهم یا مظنون به ارتکاب جرم در حوزه قضائی محل مأموریت او مقیم باشد شروع به تحقیق می کند.
در مواردی که جرم خارج از حوزه قضائی محل مأموریت بازپرس واقع شده، اما در حوزه او کشف یا مرتکب در آن حوزه دستگیر شود، بازپرس تحقیقات و اقدامات مقتضی را به عمل میآورد و در صورت لزوم، قرار تأمین نیز صادر میکند و چنانچه قرار صادره منتهی به بازداشت متهم شود، پس از رسیدگی به اعتراض وی در دادگاه کیفری که بازپرس در معیت آن انجام وظیفه مینماید، با صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده را به همراه متهم، حداکثر ظرف چهل و هشت ساعت، به دادسرای محل وقوع جرم میفرستد.
همچنین ، هرگاه آثار و ادله وقوع جرمی در حوزه قضائی محل مأموریت بازپرس کشف شود، اما محل وقوع آن معلوم نباشد، بازپرس ضمن انجام تحقیقات، سعی در کشف محل وقوع جرم میکند و اگر محل وقوع جرم تا ختم تحقیقات مشخص نشود، بازپرس در خصوص موضوع، اظهار عقیده می کند.
معاینه محل، تحقیق محلی، بازرسی و کارشناسی
براین اساس ،هرگاه برای کشف واقع و روشن شدن موضوع، تحقیق محلی یا معاینه محل ضرورت یابد و یا متهم یا شاکی درخواست نمایند، بازپرس اقدام به تحقیقات محلی یا معاینه محل می کند.
معاینه محل و تحقیق محلی جز در مواردی که ضرورت دارد باید در روز انجام شود. مراتب ضرورت در دستور قید می شود.
معاینه محل و تحقیق محلی توسط بازپرس و یا به دستور او توسط ضابط دادگستری انجام می شود. هنگام معاینه محل، اشخاصی که در امر کیفری شرکت دارند می توانند حاضر شوند، اما عدم حضور آنان، مانع از انجام معاینه نیست.
احضار و تحقیق از متهم، شهود و مطلعان
بازپرس نباید بدون دلیل کافی برای توجه اتهام، کسی را به عنوان متهم احضار و یا جلب کند.
احضار متهم به وسیله احضاریه به عمل می آید. احضاریه در دو نسخه تنظیم میشود که یک نسخه از آن به متهم ابلاغ می گردد و نسخه دیگر پس از امضاء به مأمور ابلاغ مسترد میشود.
هرگاه ابلاغ احضاریه به لحاظ معلوم نبودن محل اقامت متهم ممکن نباشد و اقدامات برای دستیابی به متهم به نتیجه نرسد و ابلاغ نیز به طریق دیگر میسر نگردد، متهم از طریق انتشار یک نوبت آگهی در یکی از روزنامههای کثیرالانتشار ملی یا محلی و با ذکر عنوان اتهام و مهلت یکماه از تاریخ نشر آگهی، احضار میشود. در اینصورت، بازپرس پس از انقضاء مهلت مقرر به موضوع رسیدگی و اظهار عقیده می کند.
احضار و تحقیق از شهود و مطلعان
بازپرس به تشخیص خود یا با معرفی شاکی یا به تقاضای متهم و یا حسب اعلام مقامات ذیربط، شخصی که حضور یا تحقیق از وی را برای روشن شدن موضوع ضروری تشخیص دهد، برابر مقررات احضار می کند.
در صورتیکه شاهد یا مطلع از نیروهای مسلح باشد، باید حداقل بیست و چهار ساعت پیش از تحقیق یا جلسه محاکمه از طریق فرمانده یا رئیس او دعوت شود. فرمانده یا رئیس مربوط مکلف است پس از وصول دستور مقام قضائی، شخص احضار شده را در موقع مقرر بفرستد.
تحقیق و بازجویی از شهود و مطلعان قبل از رسیدگی در دادگاه، غیرعلنی است.
بازپرس از هر یک از شهود و مطلعان جداگانه و بدون حضور متهم تحقیق میکند و منشی اطلاعات ایشان را ثبت میکند و به امضاء یا اثر انگشت آنان می رساند. تحقیق مجدد از شهود و مطلعان در موارد ضرورت یا مواجهه آنان بلامانع است. دلیل ضرورت باید در صورت مجلس قید شود.
قرارهای تأمین و نظارت قضائی
به منظور دسترسی به متهم و حضور به موقع وی، جلوگیری از فرار یا مخفی شدن او و تضمین حقوق بزه دیده برای جبران ضرر و زیان وی، بازپرس پس از تفهیم اتهام و تحقیق لازم، در صورت وجود دلایل کافی، یکی از قرارهای تأمین التزام به حضور با قول شرف، التزام به حضور با تعیین وجه التزام، التزام به عدم خروج از حوزه قضائی با قول شرف، التزام به عدم خروج از حوزه قضائی با تعیین وجه التزام، التزام به معرفی نوبهای خود بهصورت هفتگی یا ماهانه به مرجع قضائی یا انتظامی با تعیین وجه التزام، التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح به حضور با تعیین وجه التزام، با موافقت متهم و پس از أخذ تعهد پرداخت از محل حقوق آنان از سوی سازمان مربوط ،التزام به عدم خروج از منزل یا محل اقامت تعیین شده با موافقت متهم با تعیین وجهالتزام از طریق نظارت با تجهیزات الکترونیکی یا بدون نظارت با این تجهیزات، أخذ کفیل با تعیین وجه الکفاله ،أخذ وثیقه اعم از وجه نقد، ضمانتنامه بانکی و مال منقول یا غیرمنقول بازداشت موقت با رعایت شرایط مقرر قانونی را صادر می کند.
رای اتهامات متعدد متهم، قرار تأمین واحد صادر میشود، مگر آنکه رسیدگی به جرائم ارتکابی در صلاحیت ذاتی دادگاههای مختلف باشد که در این صورت برای اتهامات موضوع صلاحیت هر دادگاه، قرار تأمین متناسب و مستقل صادر می شود.
همچنین مبلغ وجه التزام، وجهالکفاله و وثیقه نباید در هر حال از خسارت وارد به بزهدیده کمتر باشد. در مواردی که دیه یا خسارت زیاندیده از طریق بیمه قابل جبران است، بازپرس با لحاظ مبلغ قابل پرداخت از سوی بیمه قرار تأمین متناسب صادر میکند.
اقدامات بازپرس و دادستان پس از ختم تحقیقات
بازپرس پس از پایان تحقیقات و در صورت وجود دلایل کافی بر وقوع جرم، به متهم یا وکیل وی اعلام میکند که برای برائت یا کشف حقیقت هر اظهاری دارد به عنوان آخرین دفاع بیان کند. هرگاه متهم یا وکیل وی در آخرین دفاع، مطلبی اظهار کند یا مدرکی ابراز نماید که در کشف حقیقت یا برائت مؤثر باشد، بازپرس مکلف به رسیدگی است.
در صورتی که متهم یا وکیل وی برای أخذ آخرین دفاع احضار شود و هیچ یک از آنان بدون اعلام عذر موجه، حضور نیابد، بدون أخذ آخرین دفاع، اتخاذ تصمیم می شود.
وظایف و اختیارات دادستان کل کشور
دادستان کل کشور بر کلیه دادسراهای عمومی و انقلاب و نظامی نظارت دارد و به منظور حسن اجرای قوانین و ایجاد هماهنگی بین دادسراها می تواند اقدام به بازرسی کند و تذکرات و دستورهای لازم را خطاب به مراجع قضائی مذکور صادر نماید. همچنین وی پیشنهادهای لازم را به رئیس قوه قضائیه و سایر مراجع قضائی و اجرائی ذیربط ارائه می کند.
1393/2/6
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
رئیس جمهور قانون آیین دادرسی کیفری را ابلاغ کرد
رئیس جمهور قانون آیین دادرسی کیفری را ابلاغ کرد خبرگزاری پانا رئیس جمهوری قانون آیین دادرسی کیفری را برای اجرا ابلاغ کرد ۱۳۹۳ شنبه ۶ ارديبهشت ساعت 12 08 به گزارش خبرگزاری پانا قانون آیین دادرسی کیفری که در تاریخ 4 اسفند ماه 1392 در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 26 اسفند مروحانی قانون آئین دادرسی کیفری را ابلاغ کرد
روحانی قانون آئین دادرسی کیفری را ابلاغ کرد قانون آیین دادرسی کیفری که در تاریخ 4 اسفند ماه 1392 در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 26 اسفند ماه 1392 به تأیید شورای نگهبان رسیده است در تاریخ اول اردیبهشت 1393 از سوی رئیسجمهوری برای اجرا ابلاغ شده است کد خبر ۳۹۵۹۰۳ تاریخ انرییس جمهوری قانون آیین دادرسی کیفری را برای اجرا ابلاغ کرد
رییس جمهوری قانون آیین دادرسی کیفری را برای اجرا ابلاغ کرد رییس جمهوری قانون آیین دادرسی کیفری را که در 26 اسفند ماه 1392 به تایید شورای نگهبان رسیده است برای اجرا ابلاغ کرد آفتاب به گزارش ایرنا پایگاه اطلاع رسانی دولت روز شنبه اعلام کرد قانون آیین دادرسی کیفری که در تاریخقانون آئین دادرسی کیفری ابلاغ شد
قانون آئین دادرسی کیفری ابلاغ شد رئیسجمهور در نامهای قانون آیین دادرسی کیفری را برای اجرا ابلاغ کرد تسنیم قانون آیین دادرسی کیفری که در تاریخ 4 اسفند ماه 1392 در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 26 اسفند ماه 1392 به تأیید شورای نگهبان رسیده است در تاریخ اول اردیبهشتآیین دادرسی کیفری جدید ابلاغ شد/ دادسرای ویژه امنیتی و حقوق شهروندی در هر شهر تشکیل می شود
آیین دادرسی کیفری جدید ابلاغ شد دادسرای ویژه امنیتی و حقوق شهروندی در هر شهر تشکیل می شود جامعه > قضایی - قانون آیین دادرسی کیفری که در تاریخ 4 اسفند ماه 1392 در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 26 اسفند ماه 1392 به تایید شورای نگهبان رسیده است در تاریخ اول اردیببرگزاری کارگاه بررسی نوآوریهای قانون جدید آیین دادرسی کیفری
سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۲ موسسه مطالعاتی و پژوهشهای حقوقی شهر دانش کارگاه آموزشی بررسی نوآوریهای قانون جدید آیین دادرسی کیفری را برگزار میکند به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این کارگاه با تدریس علی خالقی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مولف کتاب آرئیسجمهور قانون آئین دادرسی کیفری را ابلاغ کرد
رئیسجمهور قانون آئین دادرسی کیفری را ابلاغ کرد براین اساس دادرسی کیفری باید مستند به قانون باشد حقوق طرفین دعوی را تضمین کند و قواعد آن نسبت به اشخاصی که در شرایط مساوی به سبب ارتکاب جرائم مشابه تحت تعقیب قرار میگیرند به صورت یکسان اعمال شود به گزارش آخرین نیوز به نقل از پایآییننامه اجرایی قانون بودجه 93 درباره بیمه کشاورزان ابلاغ شد
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۸ آییننامه اجرایی بند ج تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور ابلاغ شد به گزارش ایسنا این آییننامه به شرح زیر در روزنامه رسمی منتشر شده است وزارت جهاد کشاورزی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی وزارت کشور معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمآییننامه اجرایی موضوع قانون برنامه پنجم توسعه ابلاغ شد
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۱ آییننامه اجرایی بند ز ماده ۳۸ قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این آییننامه به شرح زیر در روزنامه رسمی منتشر شده است وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزارت تعاون کار و رفایک آییننامه اجرایی مرتبط با قانون بودجه 93 ابلاغ شد
سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۶ آییننامه اجرایی بندهای الف و ی تبصره ۲ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور ابلاغ شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا آییننامه مذکور به شرح زیر در روزنامه رسمی منتشر شده است وزارت نفت وزارت امور اقتصادی و دارایی معاونت برنامهرآییننامه اجرایی نظارت و مراقبت الکترونیکی از زندانیان واجد شرایط ابلاغ شد
با تصویت هیئت وزیران آییننامه اجرایی نظارت و مراقبت الکترونیکی از زندانیان واجد شرایط ابلاغ شد پس از تصویب هیئت دولت آییننامه نظارت و مراقبت الکترونی زندانیان واجد شرایط از سوی معاون اول رئیسجمهور برای اجرا ابلاغ شد به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعآیین نامه اجرایی نظارت و مراقبت الکترونیکی از زندانیان واجد شرایط ابلاغ شد
اجتماعی قضایی و حقوقی با تصویب هیات وزیران آیین نامه اجرایی نظارت و مراقبت الکترونیکی از زندانیان واجد شرایط ابلاغ شد هیات وزیران بنا به پیشنهاد وزارت دادگستری و به استناد بند و تبصره 17 ماده واحده قانون بودجه سال 1393 کل کشور آیین نامه نظارت و مراقبت الکترونی زندانیان واجابلاغ قانون اصلاح ماده ۴۵ آئیننامه داخلی مجلس
چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۴ قانون اصلاح ماده ۴۵ آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متن قانون مذکور که در روزنامه رسمی کشور منتشر شده به شرح زیر است قانون اصلاح ماده ۴۵ آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی ماده واحده بندهایالزام دانشگاه ایرانیان به عضویت یک روحانی/ هیأت موسس مشکل قانونی دارد
حوزه و دانشگاه یک مقام مسئول خبر داد الزام دانشگاه ایرانیان به عضویت یک روحانی هیأت موسس مشکل قانونی دارد مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی تاکید کرد که هیأت موسس دانشگاه ایرانیان عضو روحانی ندارد حسین حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر تاکید کرد دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان از هآیین نامه نظارت و مراقبت الکترونیک زندانیان واجد شرایط ابلاغ شد
با تصویب هیات وزیران آیین نامه نظارت و مراقبت الکترونیک زندانیان واجد شرایط ابلاغ شد تهران- ایرنا- هیات دولت آیین نامه ای را تصویب کرد که بر اساس آن نظارت و مراقبت الکترونیک زندانیان واجد شرایط برای اجرا ابلاغ شد به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دولت براساس این آیین نامه-