واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پیکر آیت الله ملکوتی در قم تشییع شد قم – ایرنا – مراسم تشییع پیکر آیت الله ˈمسلم ملکوتیˈ امام جمعه سابق تبریز و نماینده سابق ولی فقیه در آذربایجان شرقی در قم برگزار شد.
به گزارش ایرنا، این مراسم روز شنبه با حضور آیت الله ˈعبدالله جوادی آملیˈ از مراجع تقلید، و آیات ˈسید هاشم حسینی بوشهریˈ مدیر حوزه های علمیه کشور، ˈحسن ممدوحیˈ از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه و ˈمحمدحسن اختریˈ دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(س)، و حجج اسلام ˈ سید حسن خمینیˈ یادگار امام راحل (ره)، ˈسید رضا تقویˈ رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ، ˈمحمدصادق صالحی منشˈ استاندار قم و ˈنمایندگان بیوت مراجع تقلید، جمعی از علما، فضلا، مسوولان و مردم استان های قم و آذربایجان شرقی از مسجد امام حسن عسگری (ع) به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار شد.
پس از تشییع پیکر این استاد برجسته حوزه علمیه، آیت الله ˈجعفر سبحانیˈ از مراجع تقلید بر پیکر این عالم ربانی نماز میت اقامه کرد.
پیکر امام جمعه پیشین تبریز در حرم مطهر بانوی کریمه اهل بیت (س) طواف داده و سپس در حرم مطهر حضرت معصومه (س) در کنار آرامگاه سایر علما به خاک سپرده شد.
گفتنی است: به همین مناسبت امشب پس از نماز مغرب مراسم یادبودی از سوی دفتر مقام معظم رهبری در مسجد اعظم قم برگزار می شود.
همچنین فرداشب (یکشنبه شب) در همین مکان مراسم یادبودی از سوی مدیریت حوزه های علمیه کشور و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مراسم یادبودی و مراسم هفتم آن مرحوم نیز در همین مسجد پنجشنبه این هفته (11 اردیبهشت ماه جاری) پس از نماز مغرب برگزار خواهد شد.
بر اساس این گزارش مراسم یادبودی نیز چهارشنبه شب (10 اردیبهشت ماه جاری) از سوی نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی در مسجد جامع شهر تبریز برگزار می شود.
آیت الله ملکوتی روز پنجشنبه گذشته (4 اردیبهشت ماه جاری) پس از یک ماه بستری به علت عارضه ریوی در بیمارستان دانشوری تهران دارفانی را وداع گفت.
* زندگی نامه آیت الله ملکوتی
آیت الله ˈمسلم ملکوتیˈ، هفتم شهریور سال 1302 هجری شمسی، مطابق با 17 محرم 1342 هجری قمری در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد.
وی در 17 سالگی برای ادامه تحصیل به تبریز مهاجرت کرد و در مدرسه طالبیه مشغول تحصیل شد. در تبریز به مدت چهار سال از علمای آن عصر، کتاب های شرح لمعه، رسائل، مکاسب و کفایه را فرا گرفت.
وی در سال 1321 پس از به پایان رساندن دوره سطح در حوزه علمیه تبریز، برای ادامه تحصیل و بهره گیری از علمای حوزه علمیه قم، به شهر قم مهاجرت کرد.
وی همچنین از شاگردان برجسته امام خمینی (ره) و مورد علاقه و توجه ایشان بود.
وی در کنار تحصیلات مداوم خود همیشه بعنوان مدرس و محقق مشغول تربیت طلبه ها در علوم مختلف بود و قبل از رفتن به نجف در حوزة علمیة قم از استادان فلسفه، کلام، فقه واصول به شمار می آمد. مجالس درس وی از مجالس پرجمعیت و حوزه تدریسش از حوزه های گرم و پربار حوزه علمیه قم بود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، آیت الله ملکوتی با حکم امام راحل (ره) برای حل اختلافات به شهرستان زنجان ماموریت یافت و اختلافات عمیق و حساس را که بین عالمان و برخی گروه های دیگر آن جا وجود داشت، حل کرد. یک بار نیز به همین منظور به استان آذربایجان شرقی و تبریز اعزام شد و این مأموریت را انجام داد.
هنگامی که امام خمینی (ره) او را بعنوان نماینده ولی فقیه در آذربایجان و امام جمعه شهر تبریز برگزید، تمام سوابق تدریس در حوزه، شاگردان و سایر تعلقات ظاهری دیگر را کنار گذاشت و در خدمت امام راحل (ره) قرار گرفت.
این مرحوم سرانجام پس از عمری تلاش و مجاهدت علمی و تبلیغی 4 اردیبهشت ماه جاری به علت بیماری ریوی در بیمارستان مسیح دانشوری تهران به دیار باقی شتافت. ک/4
7406/ 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]