واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: استعفای دولت فلسطین و نخست وزیر تشکیلات خودگردان
دو روز پس از توافق آشتی بین تشکیلات خودگردان فلسطینی و جنبش حماس، دولت فلسطین در غزه استعفای خود را تقدیم محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین کرد و اعلام کرد این اقدام به منظور همگام شدن و منسجم شدن با توافق آشتی فلسطینی صورت گرفت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، همزمان " رامی حمد الله " نخست وزیر دولت خودگردان فلسطین پیشنهاد داد از سمت خود کناره گیری کند.
خبرگزاری دولتی " وفا " نیز در این باره اعلام کرد طرح این پیشنهاد از سوی نخست وزیر دولت خودگردان فلسطین با هدف تشکیل دولت اتحاد انجام شد که مورد توافق محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس، قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از رام الله، در این گزارش آمده است : نخست وزیر تشکیلات خودگردان در گفتگو با عباس گفت : " من کناره گیری خود را اعلام می کنم، و هر زمان که جنابعالی تمایل داشته باشید، دولت در اختیار شما خواهد بود . "
این در حالیست که رژیم صهیونیستی پیشتر روز پنجشنبه در واکنش به توافق آشتی گروه های فلسطینی گفتگوهای صلح با فلسطین را به حالت تعلیق در آورد. مقامات رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کردند نمی توانند با دولتی مذاکره کنند که با گروهی جنگجو که قسم خورده است این رژیم را نابود کند، رابطه ای دوستانه داشته باشد.
حمد الله که نقش وی محدود به امور داخلی تشکیلات خودگردان است سال گذشته به واسطه اختلافاتی که بر سر اختیارات وی پیش آمده بود، کناره گیری خود را اعلام کرد، اما این پیشنهاد را اندکی بعد پس گرفت.
بر اساس موافقتنامه آشتی میان حماس و جنبش فتح که روز چهارشنبه حاصل شد، قرار است دولتی متشکل از فن سالاران مستقل طی پنج هفته تشکیل و انتخابات نیز طی شش ماه آینده برگزار شود.
توافقنامه آشتی میان دو گروه عمده فلسطینی در شرایطی امضا شد که مذاکرات صلح بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین با ریاست محمود عباس به بن بست رسیده است. این مذاکرات که ژوئیه 2012 با تلاش آمریکا از سر گرفته شد تاکنون بی نتیجه بوده است.
دفتر نتانیاهو در بیانیه خود تاکید کرد : " ابو مازن به جای صلح با یک سازمان تروریستی به توافق رسید. هر کسی که از تروریسم حماس حمایت کند طرفدرا صلح نیست ."
این در حالیست که توافق آشتی میان گروه های فلسطینی با استقبال بین الملل روبرو شد .
اتحادیه اروپا ، سازمان ملل و شورای همکاریث خلیج فارس از جمله نهادهای بودند که از این توافق استقبال کردند .
با این حال سازمان ملل متحد حمایت خود را از آشتی بین گروه های فلسطینی به رعایت جنبش آزادیبخش فلسطین ( ساف ) به تعهدات قبلی خود در به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی مشروط کرد .
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]