واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۹:۴۸ق.ظ)
انتقال آب خزر به سمنان غيرمنطقي است يک کارشناس محيط زيست گفت: ما بايد با تغيير در نگرش و الگوي کاري خود در مناطق کويري، صنايع و فعاليت هائي را انتخاب کنيم که نياز کمتري به آب داشته باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يکي از طرح هاي مهم آب رساني در کشور که مطالعه ي آن انجام گرفته است، انتقال آب از درياي مازندران به استان سمنان است.
با اجراي اين طرح سالانه 200 ميليون متر مکعب آب شامل 50 ميليون متر مکعب آب شرب و 150 ميليون مترمکعب آب براي مصارف صنعتي از درياي خزر به استان سمنان منتقل ميشود.
مسير انتقال آب از درياي خزر به استان سمنان 184 کيلومتر است که از سواحل درياي خزر در منطقه ي گهرباران نکا آغاز و پس از عبور از شاليزارها و مناطق جنگلي در استان مازندران در مسير خط لوله ي نفت نکا - ري امتداد يافته و از منطقه ي دوآب وارد منطقه ي خطير کوه در استان سمنان ميشود و در نهايت با عبور از تونل چشمه ي روزيّه در حوالي شهر شهميرزاد به مخازن آب شرب شهر سمنان ختم ميشود.
به گفته ي مجريان اين طرح، مطالعه اين پروژه طوري است که کمترين خسارت به منابع طبيعي و جنگل وارد ميشود و 140 کيلومتر از اين خط لوله انتقال در مسيرهاي باز اجرا مي شود.
اين اظهار نظر ها درحالي صورت مي گيرد که بسياري از کارشناسان حوزه ي محيط زيست با اجراي آن مخالفند.
دکتر رضا مکنون از کارشناسان محيط زيست و داراي دکتراي مهندسي آب در مورد اين طرح به خبرنگار خبرگزاري موج گفت: متاسفانه طرح فوق به جايي نمي رسد و دولت کارهاي بسياري مي تواند در کوير انجام دهد که ارزش آن بيش از انتقال آب از خزر و نابودي محيط زيست خواهد بود.
وي ادامه داد: ما بايد با تغيير در نگرش و الگوي کاري خود در مناطق کويري، صنايع و فعاليت هايي را انتخاب کنيم که نياز کمتري به آب داشته باشند.
مکنون تاکيد کرد: اين که ما با يک هزينه ي بسيار بالا آب را از يک نقطه اي به نقطه ي ديگر منتقل کنيم تا مثلا گندم بکاريم، کاملا دور از عقل است.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اين مطلب که آسيب هاي اين انتقال از سود ناشي از آن بسيار بيشتر است افزود: اينکه براي ايجاد يک سود 1000 توماني، 6000 تومان هزينه کنيم کار اشتباهي است و اساسا در قرن 21 اين مهم پذيرفته نيست.
اين اظهار نظر در حالي مطرح مي شود که به گفته مجري طرح فوق؛ تنها مشکل زيست محيطي اين انتقال، افزايش غلظت نمک در درياي مازندران است که البته با توجه به ميزان آب اين درياچه، چيز مهمي نيست!
گفتني است؛ طبق پيش بيني مجري طرح انتقال آب از خزر به سمنان، 4500 ميليارد اعتبار براي اجراي اين طرخ لازم است که به گفته ي دکتر مکنون اين هزينه براي توليد گندم يا هر چيز ديگري بسيار بالاست و مقرون به صرفه نيست.
»
تصاویر مرتبط
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]